0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί να στερηθεί τις άδειες που μπορεί να χρειαστεί πραγματικά αργότερα; Νομίζω ότι στη σημερινή συμπληρωματική εγκύκλιο για τις άδειες των εκπαιδευτικών λέει ότι ισχύουν οι 6 εγκύκλιοι του ΥΠΕΣ.Κατά τα λοιπά, ισχύει η σχετική εγκύκλιος και – σε λοιπές λεπτομέρειες – οι 6 εγκύκλιοι του ΥΠΕΣ που αναφέρονται σε αυτήν.
Ας τις πάρει τώρα τις αναρρωτικές να γλιτώσει μερικές μέρες, να "κρεμάσει" και τον Δ/ντή της που θέλει να γεμίσει το πρόγραμμά του και να μαζέψει τα παιδιά στο σχολείο, αδιαφορώντας για τους συναδέλφους και μέχρι του χρόνου, το ξαναβλέπει...
Να τον "δουλέψει" τον Δ/ντή, όπως κάνει κι αυτός. Δηλ. να παίρνει κάθε βδομάδα 2-3 μέρες αναρρωτικές άδειες: μια πονάει η μέση, μια γαστρεντερίτιδα, μια γυναικολογικό θέμα..., θα περάσουν αυτές οι βδομάδες...
Τις άδειες τις παίρνουμε για να κρεμάσουμε το σχολείο κλπ.;;Συνάδελφοι, εκτός το γεγονότος ότι αυτές οι απόψεις δεν είναι λογικές σωστές, τις διαβάζουν και όσοι δεν είναι εκπαιδευτικοί. Μην αναρωτηθούμε αργότερα αν γίνει πλέον αυστηρό το σύστημα χορήγησης τους.
Διαβάζω και σέβομαι τους προβληματισμούς όλων αλλά έχω μία ερώτηση: τα δικά σας τα παιδιά θα τα στείλετε σχολείο;Επικοινώνησα με τον παιδίατρο μας και με τον γιατρό που ασχολείται με το δικό μου θέμα υγείας για να μάθω αν πρέπει να πάει το παιδί μου σχολείο και η απάντηση ήταν ομόφωνη "φυσικά ναι". Να σημειώσω επίσης ότι έχουμε εκτός από εμάς και δυο υπερήλικες με σοβαρότατα θέματα υγείας (ένας με υπερβαρος+ΧΑΠ και ένας καρδιοπαθής αιμοκαθαιρόμενος) για τα οποία μας είπαν απλά να φροντίσουμε να τους προστατέψουμε όπως κάναμε τόσο καιρό. Οπότε από Δευτέρα κανονικά σχολείο!
Κάποια στιγμή πρέπει να ξαναπάει σχολείο, δεν μπορεί να περάσει όλη του τη ζωή σε μια γυάλα. Αντε και δεν το στέλνω τώρα, το φθινόπωρο που αναμένεται ο δεύτερος γύρος θα το κλειδώσω μέσα; Προτιμώ να πάει τώρα που δεν θα πάνε πολλά παιδιά και οι τάξεις αερίζονται καλά λόγω ζέστης και να μάθει να προφυλάσσει τον εαυτό του, παρά το χειμωνα