0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα,αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι:οι αποσπάσεις δεν αφορούν τα λειτουργικά κε να μόνο;Δηλ.αν δώσει αποσπάσεις σε όλα τα οργανικά τι θα μείνει για διορισμους;Θα δώσει σε ένα μέρος αυτών;Οι αποσπάσεις θα βγουν πριν τις τοποθετήσεις των νεοδιοριστων,οπότε τι;Έχει καταλάβει κανείς;
Η οργανική θέση μας είναι στο υπουργείο Παιδείας, η οργανική τοποθέτηση μας είναι σε κάποιο σχολείο κάποιας διεύθυνσης. Η μετάταξη δεν αδειάζει θέση, την μετακινεί γι’ αυτό πρέπει να απελευθερωθείς από τη μια βαθμίδα (άρα να μην δημιουργείς έλλειψη) για να μπορέσεις να αιτηθείς και ίσως πάρεις μετάταξη. Για να υπάρξει κενή οργανική θέση (θέση, όχι τοποθέτηση) πρέπει να αδειάσει λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης ή να τη δημιουργήσει το υπουργείο. Στις μετατάξεις του 2013 οι μετατάξεις έγιναν με μεταφορά θέσης, δηλαδή δεν αφήσαμε κενό στην δευτεροβάθμια ώστε να υπάρξει νέος διορισμός στη θέση μας, πλεοναζαμε. Ο αριθμός οργανικών θέσεων στο ΥΠΕΠΘ δεν άλλαξε, απλά πήραμε τις καρέκλες μας αλλου. Το υπουργείο θα καλύψει με τους διορισμούς 10500 οργανικές θέσεις στον φορέα (υπουργείο), οι οργανικές κατανομές και τοποθετήσεις θα αποκαλυφθούν εν καιρώ...
gia96 αυτό με τις μεταθέσεις το έχω καταλάβει,Οι περιοχές όμως που εμφανίζουν οργανικά κενά μετά τις μεταθέσεις δε σημαίνει ότι εκεί ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις;Αποσπάσεις μπορούν να δοθούν εκεί σε όλα τα κενά θεωρητικά και να καλυφθούν έτσι;Το ξέρω ότι μέχρι τώρα έτσι γινόταν,όπως επίσης και οι αναπληρωτές κάλυπταν οργανικά αλλά μέχρι τώρα δε γίνονταν διορισμοί,τώρα που θα γίνουν πως θα κινηθεί το υπουργείο;
Τα κενά των ΠΕ03 επειδή παντού υπάρχουν ελλείμματα και πριν και μετα απο τις μεταθέσεις είναι 1314 συν των Μουσικων σχολείων. Δεν αλλάζει τίποτα!
Touristakos εμένα με ενδιαφέρει να μην μειωθούν τα οργανικά που δυνητικά στους νόμους που τα εμφανίζουν μπορούν να δώσουν διορισμους,στα λειτουργικά ας δώσει όσες αποσπάσεις αποσπάσεις θέλει.Φοβαμαι μήπως μετά τις αποσπάσεις πάθουμε κανέναν ξαφνικό θάνατο γι'αυτό το λέω.Αν δε χάνονται όπως λες όλα οκ
Μπορεί να το έχω καταλάβει λάθος, αλλά ακριβώς επειδή υπάρχουν παντού ελλείμματα, αυτό δε σημαίναι ότι για κάθε ανάκληση χάνεται οργανική θέση;
Mην αγχωνεσαι, δε μειωνονται, μιας και αυτοι που ερχονται με αποσπαση ανηκουν σε αλλη περιοχη και οταν υπολογιζονται τα οργανικα κενα εκει λογιζονται (στην περιοχη οργανικης) και οχι εκει που πηραν αποσπαση!