0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφού η αδιοριστία είναι φθαρμένος σαν όρος, γιατί ζητάς διορισμούς;
Νομίζω ότι απάντησα, αλλά μιας και επιμένεις θα σου πω ότι οι πολιτικάντες που λέγαν για αδιοριστία οι ίδιοι στην συνέχεια έλεγαν για καθηγητές που δεν πατάνε στην τάξη και ότι είναι παντού πλεονάζοντες. Φυσικά δεν έβλεπαν πουθενά αλλού πλεονάζοντες πχ στον Ολυμπιακή που ήταν εταιρία και όχι θεσμός του κράτους όπως η εκπαίδευση.
Με το ίδιο σκεπτικό όλοι οι κλάδοι έχουμε πληρώσει τα μνημόνια πολύ ακριβά. Δεν είστε μόνο εσείς. Θεωρώ τη φυσική από τα σημαντικότερα μαθήματα αλλά μετά από τόσες συνταξιοδοτησεις συνεχίζει ο κλάδος σας να έχει πλεονάσματα. Ναι για όλους αυξήθηκε το ωράριο κτλ Αυτό σημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν όργια με 3ωρα εργαστηρίων κτλ. Τώρα αν δεν σε καλύπτουν οι ώρες του μαθήματος είναι ένα άλλο θέμα που σιγουρα σηκώνει πολλη συζήτηση και δε θα μπορούσε στην παρούσα φάση να καθυστερήσει τους διορισμούς.
Σωστά μάντεψα και σε παρότρυνα να αποφύγεις τους συλλογισμούς τύπου Διαμαντοπούλου.Σαφώς και δεν γινόταν όργια. Και η φυσική ήταν ένα μάθημα που διδασκόταν αρκετά καλά αν και κάπου η κατάσταση με τα φροντιστήρια και τις πανελλαδικές εξετάσεις, διαστρέβλωσε την ουσία της διδασκαλίας του.Το εργαστήριο είναι αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας της φυσικής. Έτυχε παλιά να γνωρίσω τον δικό σας τον Καλκάνη που νομίζω ότι είναι εξαιρετικός στην διδακτική και ασφαλώς τονίζει το ίδιο και για τα δημοτικά σχολεία. Η φθορά που προκάλεσε η Διαμαντοπούλου στην εκπαίδευση αποτιμάται κατά την άποψή μου κυρίως στην κακολογία της για τους εκπαιδευτικούς που άφησαν σκιές αναμεσά μας. Οι δάσκαλοι είναι σημαντικοί και δεν το αμφισβητεί κανείς και πρέπει να τύχουν κάθε υποστήριξης στην δουλειά τους. Όπως και οι φυσικοί το ίδιο και κάθε άλλος κλάδος.
Επομένως; τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό που λες; οκ, υπήρχαν πλεονάζοντες στην ολυμπιακή, υπήρχαν και στην εκπαίδευση. Για ποιο λόγο εγκαλείς το υπουργείο την δεδομένη στιγμή δεν έχω καταλάβει. Το ίδιο επηρεάστηκαν όλοι οι κλάδοι από αυτά που λες, κάποιοι τώρα μειώνουν σιγά σιγά τα πλεονάσματα. Ξαναρωτάω λοιπόν, αν έκαναν του χρόνου και του αντίχρονου μερικούς φθαρμένους διορισμούς, δεν θα αποκαθίστατο το πρόβλημα με τις μελλοντικές ελλείψεις φυσικών λόγω π.χ. συνταξιοδοτήσεων; Δεν θα λυνόταν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια με ένα εξαιρετικά σημαντικό και δύσκολο μάθημα που είναι τραγικό πράγματι να περιμένουν το πότε θα έρθει ο αναπληρωτής;Το ερώτημα λοιπόν που επαναλαμβάνω είναι σήμερα τι ακριβώς θέλεις να γίνει; οι θεατρολόγοι έχω καταλάβει ότι ζητούν την ίδρυση οργανικών, εδώ ποιο είναι το ζητούμενο ακριβώς;
Ναι ωραία όλα αυτά. Ποιος κατηγόρησε τους φυσικούς για τη δουλειά τους; Για ποιο λόγο οι φυσικοί έχουν πλεόνασματα ενώ άλλες ειδικότητες όχι; Τι έχει παιχτεί; Αυτό θέλουμε να μάθουμε!
εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει που θεωρώ ότι ο όρος "αδιοριστία" είναι φθαρμένος στα χείλη ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν την εκπαίδευση λαϊκίζοντας, και όταν ήρθαν τα δύσκολα έδειξαν το χαρακτήρα τους.Παρεμπιπτόντως δεν θα ξεχάσω τον κ.Φίλη που παρότρυνε τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2008 που ήταν επιλαχόντες, με την γνωστή απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου πάνω στην γνωμοδότηση του ΣΤΕ, να "μην μπλέκουν με δικηγόρους γιατί θα ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Είδαμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της "αδιοριστίας" και εγώ ένας απ' τους αφελείς τοις ρήμασι πειθόμενος απέσυρα την προσφυγή μου, ενώ ο δικηγόρος μας δεν απαιτούσε άμεσα καταβολή των χρημάτων του πριν την τελική δικαίωση μας...Άκουσα τον πατέρα της εκπαίδευση και τώρα ψάχνω να βρω τα κενά των φυσικών μετά από 2600 συνταξιοδοτήσεις...Για κάτι τέτοια έχω αλλεργία με τους φθαρμένους όρους.Φυσικά σύσσωμος ο Σύριζα κατέθεσε εκ' των υστέρων στην βουλή ερώτηση για την δικαίωση και όσων δεν προσέφυγαν δικαστικά...
Αυτό παλεύω να καταλάβω, αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Μη ρωτάς για τα πλεονάσματα, θα σου απαντήσει άλλος συνάδελφος με φοβερή ακρίβεια!! και μετά θα του απαντήσουν άλλοι κατάλληλα κοκ. Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο γράφονται ακριβώς αυτά τώρα και εν πάσει περιπτώσει ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ σήμερα; τι θεωρεί ο συνάδελφος ότι πρέπει να γίνει φέτος, για τώρα που μιλάμε;
Άρα το πρόβλημα είναι οι λίγες ώρες φυσικών επιστημών που έχουν ως αποτέλεσμα και λιγότερες προσλήψεις.Εγω θα συμφωνήσω και αν έφτιαχνα τα ΩΡΛ προγράμματα θα έβαζα ψηλά τις φυσικές επιστήμες αλλά σίγουρα αυτοί που τα φτιάχνουν λαμβάνουν υπόψη και άλλους παράγοντες και συντεχνιακές λογικές. Ταυτόχρονα τα αντικείμενα που θεωρούνται βασική γνώση εξελίσσονται. Για παράδειγμα οποίος δεν ξέρει αγγλικά και χρήση Η/Υ είναι πλέον αγράμματος. Όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά. Άρα οι φυσικοί έχετε θέμα με τις ώρες του μαθήματος ξεκάθαρα. Αυτό όμως είναι θέμα πολύ πιο βαθύ και άποψη μου είναι ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει τους διορισμούς. Κλείνοντας μια άλλη οπτική για τα διδακτικά αντικείμενα είναι ότι όλοι κοιτάνε πως θα αυξηθούν οι ώρες του δικού τους μαθήματος χωρίς να βλέπουν ότι τα παιδιά δε γίνεται να διδάσκονται 40 ώρες την εβδομάδα. Θα συμφωνήσω με τον blake το σημαντικότερο είναι να γίνονται διορισμοί κάθε χρόνο. Έτσι λύνονται όλες οι στρεβλώσεις.