0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν... 11 χρόνια στο δημόσιο σχολείο έχω αδελφέ. 7 χρόνια σε δυσπρόσιτα νησιά. Σύνολο κανονικών και αναρρωτικών αδειών (και τα 11 χρόνια): λιγότερες από 10 μέρες. Με αυτά τα δεδομένα ας περάσουμε στο θέμα που έθεσες.Λοιπόν, εξήγησέ μου γιατί θεωρείς τραγικούς τους συναδέλφους που θέλουν να κάνουν χρήση των διευκολύνσεων που τους παρέχει ο νόμος. Και ποιων διευκολύνσεων δηλαδή; Που περικόψανε και την άδεια ανατροφής; Γιατί να μην πάρει άδεια ο/η συνάδελφος που διορίστηκε; Είδες ποτέ το κράτος-εργοδότη να μην εφαρμόζει τη νομοθεσία; Εμένα για παράδειγμα όποτε απήργησα μου έκοψαν το ημερομίσθιο (καλώς, αυτό προβλέπεται). Δεν είδα ποτέ την πολιτεία να πει "α, δεν πειράζει, δώσε στους απεργούς το ημερομίσθιο"). Είδαμε συναδέλφους να διατίθενται ακόμη και σε 5 σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο- βλέπεις το κράτος δεν είχε τη μεγαλοψυχία να πει "εντάξει, δε χρειάζεται να συμπληρώσει και αυτή τη 1 ώρα που περίσσεψε". Καλά θα κάνουν και θα χρησιμοποιήσουν ό,τι προβλέπει ο νόμος. Εξάλλου οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θα διοριστούν έχουν προσφέρει επί χρόνια στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές. Κάποιοι έχουν κλείσει 10-12 χρόνια. Καιρός λοιπόν να απολαύσουν τις ελάχιστες παροχές του μόνιμου προσωπικού. Το δικαιούνται.
Νομιζω βεβαιώσεις προϋπηρεσίας μπορείς να αιτηθείς και στα ΚΕΠ; Κάνω λάθος;
Ευχαριστουμε! Έγγραφα ανάληψης υπηρεσίας δε βλέπω να θέλει. Επειδή κάποιος ρώτησε για αυτά..
Τα πάντα ρει.Οριστικα 2ΓΕ μέχρι το πολύ Παρασκευή, όπως μαθαίνω. Δηλώσεις στο opsyd από εβδομάδα.Τέλος Ιουλίου θα έχουν τελειώσει όλα. Όπου υπηρχε ανάγκη, έδωσαν πάνω από τα οργανικά, ΠΕ86 σε Αβαθμια, 95 αντί 28.Stay tuned (and alerted)
Για να γίνουν δηλώσεις στον opsyd θα πρέπει να έχει γίνει και η κατανομή σε περιοχες. Για να γινει αυτο θα πρεπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασια των μεταθεσεων στις 721 νεοϊδρυθείσες θέσεις ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας...
Ναι πρέπει.
Αυτές οι δύο εκκρεμότητες φαντάζομαι είναι ζήτημα μιας μέρας. Το χρονοβόρο είναι οι πίνακες όλων των ειδικοτήτων της 2ΓΕ.
Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κλήρωση, οι πίνακες είναι έτοιμοι.