0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: θάνος73 στις Οκτωβρίου 19, 2011, 11:33:36 pmΠαράθεση από: regina_ag στις Οκτωβρίου 19, 2011, 11:08:07 pmΠαράθεση από: lkjhgfd στις Οκτωβρίου 13, 2011, 06:16:47 pmΔεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σουΤυχαια ειδα αυτο το μηνυμα και λιγο με "συγχυσε" αυτη η θεματογραφια σημερα! Μα πως ειναι δυνατον στη φραση "επι τον Εβρον ποταμον" να θεωρειται το "ποταμον" παραθεση; Εφοσον βρισκονται σε ιδιο γενος αριθμο και πτωση δεν τιθεται το "Εβρον" επιθετικος στο "ποταμον";;; Επισης " ην δε αυτω ο στολος παρα την λιμνην την Κερκινιτιν..." αυτω:δοτικη προσωπικη. Μα εχουμε απροσωπο ρημα η απροσωπη εκφραση;; Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανως δοτικη προσωπικη κτητικη!ακριβώς, Reginaέναρθρος γεωγραφικός όρος είναι παράθεση, αν ήταν δηλαδή ἐπὶ τὸν ἕβρον τὸν ποταμὸνόσο για το δεύτερο παράδειγμα οι λίγες λέξεις που έχουμε στη διάθεσή μας αυτό δείχνουν... δηλαδή δοτ. πρ. κτητική πάντως "σκέτα" δοτ. προσωπική είναι ΄προφανέστατα εσφαλμένη άποψη. απλώς πρέπει να ελέγξεις τα συμφραζόμενα μήπως είναι καμιά δοτ. πρ. χαριστική ("για χάρη του"). αν δεν είσαι σίγουρη, μπορείς να παραθέσεις το κείμενο να το δούμε...Δίκιο έχεις. Λάθος δικό μου.
Παράθεση από: regina_ag στις Οκτωβρίου 19, 2011, 11:08:07 pmΠαράθεση από: lkjhgfd στις Οκτωβρίου 13, 2011, 06:16:47 pmΔεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σουΤυχαια ειδα αυτο το μηνυμα και λιγο με "συγχυσε" αυτη η θεματογραφια σημερα! Μα πως ειναι δυνατον στη φραση "επι τον Εβρον ποταμον" να θεωρειται το "ποταμον" παραθεση; Εφοσον βρισκονται σε ιδιο γενος αριθμο και πτωση δεν τιθεται το "Εβρον" επιθετικος στο "ποταμον";;; Επισης " ην δε αυτω ο στολος παρα την λιμνην την Κερκινιτιν..." αυτω:δοτικη προσωπικη. Μα εχουμε απροσωπο ρημα η απροσωπη εκφραση;; Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανως δοτικη προσωπικη κτητικη!ακριβώς, Reginaέναρθρος γεωγραφικός όρος είναι παράθεση, αν ήταν δηλαδή ἐπὶ τὸν ἕβρον τὸν ποταμὸνόσο για το δεύτερο παράδειγμα οι λίγες λέξεις που έχουμε στη διάθεσή μας αυτό δείχνουν... δηλαδή δοτ. πρ. κτητική πάντως "σκέτα" δοτ. προσωπική είναι ΄προφανέστατα εσφαλμένη άποψη. απλώς πρέπει να ελέγξεις τα συμφραζόμενα μήπως είναι καμιά δοτ. πρ. χαριστική ("για χάρη του"). αν δεν είσαι σίγουρη, μπορείς να παραθέσεις το κείμενο να το δούμε...
Παράθεση από: lkjhgfd στις Οκτωβρίου 13, 2011, 06:16:47 pmΔεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σουΤυχαια ειδα αυτο το μηνυμα και λιγο με "συγχυσε" αυτη η θεματογραφια σημερα! Μα πως ειναι δυνατον στη φραση "επι τον Εβρον ποταμον" να θεωρειται το "ποταμον" παραθεση; Εφοσον βρισκονται σε ιδιο γενος αριθμο και πτωση δεν τιθεται το "Εβρον" επιθετικος στο "ποταμον";;; Επισης " ην δε αυτω ο στολος παρα την λιμνην την Κερκινιτιν..." αυτω:δοτικη προσωπικη. Μα εχουμε απροσωπο ρημα η απροσωπη εκφραση;; Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανως δοτικη προσωπικη κτητικη!
Δεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σου
με τον ίδιο τρόπο που είναι επιθ. προσδιορισμοί τα παρακάτω ουσιαστικά:οἱ Ἕλληνες ὁπλῖται ...ἄνδρες δικασταὶ ... ΄κλπδιέβησαν τὸν Ἕβρον ποταμὸν: το "Ἕβρον" επιθ. στο ποταμὸν. οι γεωγραφικοί όροι είναι παραθέσεις πολύ συχνά, αλλά συνοδεύονται από άρθρο, Ἀχερουσία ἡ λίμνηδιέβησαν τὸν Ἕβρον τὸν ποταμὸν παράθεσηδιέβησαν τὸν ποταμὸν Ἕβρον: τώρα αντικ. είναι το ποταμὸν, ενώ το Ἕβρον είναι επεξήγηση