0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εδώ λέμε στο παιδί με τα 625 που πέρασε στο Καρπενήσι! Κάποιοι απλώς εθελοτυφλείτε. Τα δημόσια πανεπιστήμια τα πληρώνουμε όλοι μα όλοι από τις τσέπες μας. Δεν είναι δωρεά κάποιου... Ας σοβαρευτούμε κάποτε σε αυτή τη χώρα. Είναι δυνατόν οι μαθητές να πάρουν σοβαρά τη μαθησιακή διαδικασία, όταν με λιγότερο της μονάδας, θα απολαμβάνουν τα προνόμια του φοιτητή; Προνόμια που χρεωνόμαστε ο καθένας μας ξεχωριστά για κάτι χωρίς αποτέλεσμα. Η εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση της ανθρωπότητας. Εδώ είναι το πιο απαξιωμένο πράγμα. Και μάλιστα με τις ευλογίες της Πολιτείας. Γιατί όπως σωστά ανέπτυξε ένας συνάδελφος προηγουμένως, σημασία έχει να ανοίγουν καφέ και να δουλεύουν τα σούπερ μάρκετ των επαρχιών. Καλή τύχη σε όλους!
"Το παιδί...δεν ξέρει,δεν άκουσε καλά,δεν κατάλαβε,παράκουσε,έκανε λάθος,δεν τα κατάφερε,δεν μπορεί,για όλα είναι ένοχο το παιδί."(Κορτσακ, 2017/1928,σ.53)
Ακομα κι αυτο να δεχτουμε ας γινει σωστος προγραμματισμος και σε καθε τοπικη κοινωνια ας υπαρχει σχολη που εχει να κανει με τα χαρακτηριστικα καθε κοινωνιας ..σε ενα νησι ας ιδρυθει πχ σχολη ιχθυοκαλλιεργειας ή κατι σχετικο με την κοινωνια..σε ορεινα μερη ας γινει κατι αντισοιχο κτηνοτροφκες μοναδες η κατι άλλο αναλογα τον τοπο ,δεν χρειαζεται καθε ραχουλα να εχει τμημα χημειας ή πολιτικων μηχανικων...
Η μειωση αριθμου των εισακτεων θεωρειται επιβεβλημενη για ευνοητους λογους...αλλα και το να υπαρχει μια λογικη στην ιδρυση τμηματων και σχολων επισης. Αυτο που ανεφερα παραπανω ηταν ενα απλο παραδειγμα για το οτι και σχολες θα μπορουσαν να υπαρχουν σε διαφορετικες περιοχες και λειτουργικα να ειναι καποια πραγματα στο μετρο του εφικτου και να μην το παρακανουμε σε αλλα..
Ας βάλουν πλαφόν τα ιδια τα πανεπιστήμια. Η βάση απαραίτητη.Μιλάνε για αξιολόγηση των Πανεπιστημίων! Για ποια αξιολόγηση μιλούν όταν το επίπεδο εισακτέων εχει αγγίξει πάτο?
Μείωση των θέσεων από μόνη της δεν προκρίνεται ως λύση.Αν για παράδειγμα μια σχολή μειώσει τους εισακτέους σε 100 και από αυτούς οι 42 έχουν γράψει κάτω από τη βάση, θα πρέπει η σχολή να τους αποδεχθεί;;Η Κεραμέως προσεγγίζει σωστά το θέμα. Πρεπει να αποφασίσουν τα πανεπιστήμια ποια θα είναι η ελάχιστη βάση σε κάθε μάθημα/μαθήματα .Αυτα είναι αυτονόητα πράγματα.Η Πολιτεία έχει άλλα εργαλεία για την κοινωνική πολιτική και ασφαλώς η βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες δεν μπορεί να παρέχεται με τη δημιουργία εκεί ενός πανεπιστημίου. Εαν ένα μερος εξυπηρετεί το σκοπό δημιουργιας μιας σχολής έχει καλώς αλλά όχι το αντιστροφο.
Τότε μία είναι η λύση: Τα Πανεπιστήμια να μη δίνουν εύκολα το πτυχίο. Να εισάγονται 350 και να βγαίνουν 120 ή όσοι αξίζουν.
Όσοι εσείς τρέχετε για να μπείτε στο "ΑΕΙ" Ζαμπανοκοπτικης Ανω Τραχανοπλαγιας πληρώνοντας χιλιάρικα στα φροντιστήρια της όχι δωρεάν κρατικής παιδείας...κάποιοι άλλοι είναι ανταγωνιστικοί... ΥΓ...Δια ζώσης για να μην υπάρχει πρόβλημα με τον ΔΟΑΤΑΠ...γατάκια...