*

Αποστολέας Θέμα: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)  (Αναγνώστηκε 10600 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος manolis2018

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 142
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 22, 2018, 12:49:10 μμ »
Στους νεους πινακες Ε.Α. θα γινουν ανακαταταξεις κυριως με βαση τα μορια του βαθμου πτυχιου και του proficiency αφου μεταπτυχιακο εχουν ολοι. Η προυπηρεσια ειναι κοινη κατα ομαδες γιατι γινονταν λιγες και μεγαλες φασεις. Νομιζω οτι το προσοντολογιο φαινεται περισσοτερο στην ειδικη αγωγη. Απιστευτο τι εκανε ο Γαβρογλου!
Σωστά αλλα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με  τα κοινωνικα κριτήρια. Θα παρουν ποσοστό,  μορια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:33:51 »

Αποσυνδεδεμένος manolis2018

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 142
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 25, 2018, 11:02:18 μμ »
Δυστυχώς  θα υπάρχει  μεταφορά  της προυπηρεσίας από  ΓΕΝΙΚΗ στην ειδική

Αποσυνδεδεμένος manolis2018

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 142
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 26, 2018, 01:13:18 πμ »
Διαβάστε και αυτό

Με βαση την απόφαση 1277/2018 το στε στο τελος λεει

Συγκεκριμένα, η προωθούμενη ρύθμιση επαναπροσδιορίζει την ΕΑΕ ως αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι ως ένα αυτόνομο παράλληλο σύστημα δομών, το οποίο στερείται της απαιτούμενης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τις αντίστοιχες  δομές της γενικής και επαγγελματικής  εκπαίδευσης.  Τονίζεται ότι το προτεινόμενο σύστημα εξυπηρετεί και προάγει τις αρχές της συνεκπαίδευσης   και   του   σχολείου   για   όλους,   οι   οποίες   συνιστούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων. Ειδικότερα, με την προτεινόμενη ρύθμιση καθορίζονται με σαφήνεια και ομοιομορφία για όλους τους κλάδους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι όροι και οι προϋποθέσεις, βάσει των οποίων αποδεικνύεται η εξειδίκευση  στην ΕΑΕ. Επίσης καταργούνται  διατάξεις  που διαχώριζαν τους  εκπαιδευτικούς,  με  τη  δημιουργία  διαφορετικών  κλάδων...
Ειναι γεγονος!!!!!!! ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΕ

Αποσυνδεδεμένος ioudas

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 81
 • εις εκ των αρίστων
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 26, 2018, 10:51:08 πμ »
Γιατι γράφει  Π.Δ.Ε; Λογω συγχρηματοδότησης στο εσπα;
Είναι λίγο άβολο να παραδέχεσαι οτι η ειδική εκπαίδευση ,τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη διατηρούνται εν ζωή λόγω ΕΣΠΑ. Η έκφραση  Πρόγραμμα ΔΗΜΟΣΙΩΝ Επενδύσεων  ακούγεται καλύτερα στα αυτιά των γονέων που η εκπαίδευση των παιδιών τους δεν χωράει , δεν έχει θέση στον Κρατικό Προυπολογισμό.
Επιπλέον ,  αποφεύγεται η λέξη "αναπληρωτές" ="αναπληρωματικοί" ="β΄κατηγορίας"
και η αίσθηση της μέριμνας του κράτους διασώζεται από το "συμβάσεις ορισμένου χρόνου"
Όταν τα ΕΣΠΑ δεν θα υπάρχουν ή θα μειωθούν και δεν θα προσλαμβάνονται καθηγητές για τμήματα ένταξης ή παράλληλη στήριξη, όταν γίνει "μεταφορά" κάποιων μαθητών από τα  ειδικά στα γενικά σχολεία τότε θα κουμπώσει και το

 " επαναπροσδιορίζει την ΕΑΕ ως αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι ως ένα αυτόνομο παράλληλο σύστημα δομών, το οποίο στερείται της απαιτούμενης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τις αντίστοιχες  δομές της γενικής και επαγγελματικής  εκπαίδευσης.  Τονίζεται ότι το προτεινόμενο σύστημα εξυπηρετεί και προάγει τις αρχές της συνεκπαίδευσης   και   του   σχολείου   για   όλους,   οι   οποίες   συνιστούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων"
που αναφέρεις σε άλλο σου σχόλιο.


Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:33:51 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 2266
 • Φύλο: Άντρας
 • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 26, 2018, 09:24:03 μμ »
Του Βασίλη ΒούγιαΜε βάση το ανακοινωθέν και υπό Διαβούλευση σύστημα Μόνιμου Διορισμού Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., προσπάθησα να αποδελτιώσω μερικές Ερωτήσεις με τις Απαντήσεις τους και πιστεύω να είναι βοηθητικές στην κατεύθυνση επίλυσης κάποιων αποριών που έχουν συνάδελφοι αναπληρωτές.ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως θα γίνουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τι θα ισχύσει για μόνιμους διορισμούς και τι για την πρόσληψη αναπληρωτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διορισμού ως μόνιμοι ή/και αίτηση πρόσληψης ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με τον τρόπο που  ορίζεται στη σχετική προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.. Ο Πίνακας που θα σχηματισθεί θα είναι ένας κατά κλάδο και ειδικότητα και μετά τους μόνιμους διορισμούς οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν απ αυτόν τον Πίνακα, όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά τη διαγραφή όσων διορίστηκαν μόνιμοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν κάποιος εκπαιδευτικός  υποβάλλει αίτηση και καταχωρηθεί στον Πίνακα Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Πίνακας Δ΄) με βάση το προσοντολόγιο Ε.Α.Ε.( διδακτορικό ΕΑΕ ή/και μεταπτυχιακό ΕΑΕ ή/και τουλάχιστον 50 μήνες προϋπηρεσίας στην ΕΑΕ ή/και ΠΕ11.01 ή/και ΠΕ61/71) θα του προσμετρηθεί και τυχόν προϋπηρεσία στη Γενική Εκπαίδευση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, το παρόν σύστημα μόνιμων διορισμών όπως τέθηκε σε Διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, δεν αναφέρει κάτι άλλο και με αυτή τη διατύπωση προσμετράται τυχόν προϋπηρεσία στη Γενική και στην Ειδική.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ισχύει το 50μηνο για ένταξη στον κύριο Πίνακα για τους εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε., μετά τους έχοντες μεταπτυχιακό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στα κριτήρια κατάταξης για μόνιμο διορισμό στην ΕΑΕ, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αναφέρει οτι :
 “2.Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. οι οποίοι διαθέτουν την εξειδίκευση της υποπερίπτ. δδ΄ της περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3699/2008 έπονται στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης έναντι των υποψηφίων που διαθέτουν την εξειδίκευση των λοιπών υποπεριπτώσεων της ίδιας περίπτωσης.”
Ο νόμος 3699/2008 υποπερίπτ. δδ’ αναφέρει:
δδ) Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ.
Σύμφωνα μ αυτά ισχύει το 50μηνο για ένταξη στον Κύριο Πίνακα και για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία,  μετά τους  έχοντες Μεταπτυχιακό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η διατύπωση "Μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου: είκοσι (20) μονάδες" τι σημαίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σημαίνει πως με αυτή τη διάταξη αποκλείονται από τη μοριοδότηση ως ΑμεΑ πολλοί εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., διότι το ΚΕΠΑ συνήθως δεν δίνει τέτοια βεβαίωση περί μόνιμης αναπηρίας. Επίσης θα υπάρχει πρόβλημα, αν ισχύσει τελικά ως έχει η ρύθμιση αυτή και για την πρόσληψη ακόμα και ως αναπληρωτών, μιας και θα ισχύουν οι ίδιοι Πίνακες με τους των μόνιμων Διορισμών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η πρόβλεψη " Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) έτη διαδικασία  κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ε.Ε.Π.  και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. " κ.λ.π τι σημαίνει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σημαίνει πως για 2 χρόνια οι Πίνακες θα είναι "κλειδωμένοι" και τυχόν νέα προσόντα θα μπορούν να κατατεθούν μετά τη διετία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια τι γίνεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με το ανακοινωθέν σύστημα η Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια δεν είναι προαπαιτούμενο, ούτε ο έχων/ουσα προηγείται στους Πίνακες. Αν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. διορισθούν χωρίς να διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια επιμορφώνονται υποχρεωτικά σε χρονικό διάστημα  δύο (2) ετών από την ημερομηνία του διορισμού τους. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται αν μοριοδοτείται ως πιστοποιημένη επιμόρφωση Α.Ε.Ι., διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών με τέσσερις (4) μονάδες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον Πίνακα Ψυχολόγων(ΠΕ23) τι άλλαξε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τον κλάδο  Ψυχολόγων(ΠΕ23), εκτός των  υποψηφίων οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση στην Σχολική Ψυχολογία, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων στον οικείο αξιολογικό πίνακα κατάταξης, οι έχοντες εμπειρία τουλάχιστον πενήντα (50) μηνών προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μοριοδοτείται ως Δεύτερος τίτλος σπουδών για το Ε.Β.Π.;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μοριοδοτείται ο Δεύτερος τίτλων σπουδών των περιπτ. α΄ (ΕΠΑ.Λ. ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων) και β΄( Ι.Ε.Κ. ή «Τάξης μαθητείας»  ΕΠΑ.Λ) του άρθρου 8, με δέκα (10) μονάδες. Δεν μοριοδοτείται Πτυχίο Α.Ε.Ι..

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά προϋπηρεσία μοριοδοτείται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Μοριοδοτείται  με μία (1) μονάδα  ανά μήνα η πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως εκατόν είκοσι (120) μήνες.
Για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄ 152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α΄ 75) και των παρ. 4 και 4α του άρθρου 23 του ν. 3699/2008.
Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνο εφόσον: αα) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων και ββ) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα έχουμε εκπλήξεις στους Πίνακες που θα διαμορφωθούν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολύ πιθανόν, από τη στιγμή που η προϋπηρεσία της Γενικής θα μετρήσει στην Ειδική για τους έχοντες Μεταπτυχιακό Ειδικής, από τη στιγμή που δεν είναι προαπαιτούμενο η Παιδαγωγική Επάρκεια, που προτάσσονται και οι έχοντες προϋπηρεσία 50 μήνες Ψυχολόγοι μαζί με τους Σχολικούς Ψυχολόγους,  που μοριοδοτούνται επιστημονικά προσόντα κ.λ.π., συν το γεγονός πως καθοριστικό ρόλο θα παίξει η κατανομή των 4.500 θέσεων σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π..


Αποσυνδεδεμένος menandros

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 842
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Lasid

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9869
 • Φύλο: Άντρας
 • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 07:44:47 μμ »
Συγχαρητήρια στους νεοδιόριστους. Καλή τοποθέτηση!

Αποσυνδεδεμένος tam tam

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 836
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 07:50:34 μμ »
Καλή τοποθέτηση!! Συγχαρητήρια!!
Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!

Αποσυνδεδεμένος English

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1005
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 07:54:37 μμ »
Συγχαρητήρια στους νεοδιόριστους!

Αποσυνδεδεμένος vstrom

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 262
 • Πρέπει να κάθεσαι στη σωστή πλευρά του μπαρ..
  • Προφίλ
Απ: 4.500 μόνιμοι διορισμοι εκπαιδευτικών, (Ε.Ε.Π.),(Ε.Β.Π)
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 10:20:04 μμ »
Σταγόνα στον ωκεανό αλλά όπως και να χει συγχαρητήρια στα παιδιά που διορίζονται!

 

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
 • Σύνολο μελών: 30907
 • Τελευταία: mariamorgan
Στατιστικά
 • Σύνολο μηνυμάτων: 1095442
 • Σύνολο θεμάτων: 18347
 • Σε σύνδεση σήμερα: 385
 • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
 • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 13
Επισκέπτες: 306
Σύνολο: 319

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.084 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.