0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είμαστε καλά. Δεν θέλεις να καταλάβεις επίτηδες. Το ξαναλέω. Ας διορίσει οχι μόνο 11700 αλλά 30000. Ας δώσει όμως σε όλους τους ήδη διορισμένους την δυνατότητα να διεκδικήσουν τις καινούργιες θέσεις. Ποιό το πρόβλημα; Πάλι 30000 θα διορίσει. Επίσης ξαναλέω δεν με αφορά προσωπικά και δεν διορίστηκα σε βραχονησίδα αλλα στην Εύβοια. Εκεί που ήθελα.
..........................................................Αλλά πέρα από αυτό είχα προσωπικούς λόγους να μην πάω μακριά.Τη θέση μου την πήρε κάποιος άλλος ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι στους διοριστέους.Δηλαδή γιατί του χρόνου αυτός ο τύπος που που έτσι κι αλλιώς επωφελήθηκε γιατί να θέλει να διεκδικήσει ενδεχομένως μία θέση στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί εμένα να με εξυπηρετήσει; Γιατί πάλι θα βρεθώ στην ίδια ακριβώς δύσκολη κατάσταση. Και ο τύπος μου πήρε τη θέση μου και δεν θα με αφήσει του χρόνου να πάρω μία πιο κοντινή άρα να μην πάρω καθόλου....
Ρε φίλε κινήθηκα με τη λογική. Μετά από τόσα χρόνια συρρίκνωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών κάνουν έναν μεγάλο αριθμό διορισμών πάνω στα λεγόμενα προσδιορισμένα οργανικά κενά.Τα οποία βάσει της νομοθεσίας σχετίζονται με όλο τον κύκλο των υπηρεσιακών μεταβολών. Γιατί να σταματήσω να διορίζουν ; Γιατί να πηδήξουν έναν χρόνο αφού οι πίνακες αυτοί ισχύουν για δύο χρόνια;Την επόμενη χρονιά γιατί να πάρει δηλαδή μόνο αναπληρωτές; Αφού είναι δηλωμένος ο στόχος να μειωθούν οι αναπληρωτές ώστε να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες.Σκέφτηκα ότι τα κενά που βγήκαν ήταν περίπου 15.000 κάλυψαν τις 12.000.Στον κλάδο το δικό μου στους φυσικούς ήταν μόλις 87 άτομα. Ενώ έχουν βγει στη σύνταξη οι μισοί δηλαδή περίπου 3.000 αφυπηρέτησαν. Τόσα λίγα κενά το θεώρησα από μόνο του μία αδικία για έναν κλάδο πού είναι από τους θεωρούμενους βασικούς.Αλλά πέρα από αυτό είχα προσωπικούς λόγους να μην πάω μακριά.Τη θέση μου την πήρε κάποιος άλλος ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι στους διοριστέους.Δηλαδή γιατί του χρόνου αυτός ο τύπος που που έτσι κι αλλιώς επωφελήθηκε γιατί να θέλει να διεκδικήσει ενδεχομένως μία θέση στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί εμένα να με εξυπηρετήσει; Γιατί πάλι θα βρεθώ στην ίδια ακριβώς δύσκολη κατάσταση. Και ο τύπος μου πήρε τη θέση μου και δεν θα με αφήσει του χρόνου να πάρω μία πιο κοντινή άρα να μην πάρω καθόλου....
Έλα ρε
Το σύνολο σχεδόν όσων δεν διορίστηκαν αν και ήταν σε θέση διορισμού το έκαναν γιατί ρισκάραν και πόνταραν σε μια καλύτερη τοποθέτηση στο άμεσο μέλλον. Τι πάει να πει θα εκνευριστεί ο πιο ψηλά? Ένας Αθηναίος ψηλά που πάει αναπληρωτής από την α φάση στα δωδεκάνησα γιατί τα δήλωσε τι ρέστα ζητάει από τον Αθηναίο (άσχετα που βρίσκεται στον πίνακα) που πάει Αθήνα στη β ή γ φάση γιατί δήλωσε μόνον αυτή? Μήπως έχουμε όλοι μας σταθεί κάποιες φορές τυχεροί σ αυτό το ρίσκο? Το "παιχνίδι" ανέκαθεν παιζόταν έτσι... Με τα λογικά και τα παράλογά του... Με τα ρίσκα και τα στάνταρ του... Είμαι και γω ανάμεσα σ αυτούς που πιστεύω ότι αν (αν ξαναλέω) γίνουν διορισμοί του χρόνου, θα προταθούν πολύ κεντρικότερες τοποθετήσεις απ ότι φέτος... Και όπως φέτος δεν μπόρεσαν οι της ειδικής να κάνουν χαρτιά, έτσι δεν θα μπορέσουν και οι νεοδιοριζόμενοι.