0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απαλλάσσεσαι από τις εφημερίες και από τις εξωδιδακτικές εργασίες.
Καλησπέρα.Είμαι αναπληρώτρια σε τρία σχολεία.Τι ισχύει για εφημερίες και υπεύθυνο τμήματος;
Πάντως εγώ πέρσι ήμουν σε 4 σχολεία και ο διευθυντής του σχολείου που είχα την κύρια τοποθέτηση εισηγήθηκε και πήρε απόφαση Συλλόγου για να κάνω εφημερίες κανονικά. Το είχα παλέψει αρκετά αλλά ο νόμος δεν είναι σαφής για την δευτεροβάθμια. Μόνο για την πρωτοβάθμια λέει ξεκάθαρα να μην γίνονται εφημερίες από εκπαιδευτικούς που είναι σε πάνω από 2 σχολεία. Είχα ρωτήσει και τον διευθυντή εκπαίδευσης στην δευτεροβάθμια και μου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος για την δευτερόβαθμια. Σου στέλνω αυτά που είχα βρει τότε και είχα υποβάλει γραπτώς αλλά δεν. "...Στηρίζω το αίτημά μου στην γενική ρύθμιση και για τις 2 βαθμίδες εκπ/σης (παρ. 3, περ. στ΄) όπως περιέχεται στην Φ3/160/Γ1/187/17.02.1997 Υ.Α. (ΦΕΚ 170
Να σε ρωτησω συναδελφε....Απαντηση στη επιστολη σου πηρες γραπτως;;;;
Να μην έχετε αμφιβολία ως προς την ... ερμηνεία. Πράγματι η απαλλαγή αυτή ισχύει για την Α/θμια Εκπ/ση, εκεί όπου η συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερες των δύο μονάδων είναι συνήθισμένο φαινόμενο - έως και καθιερωμένο - για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Σε αυτή την περίπτωση διευκολύνονται να μετακινούνται προς τις σχολικές τους μονάδες, παράλληλα υπάρχει επάρκεια εκπαιδευτικών - δασκάλων να περαιώσουν το καθήκον της εφημερίας. Στην Δ/θμια εκπ/ση το φαινόμενο συμπλήρωσης ωραρίου σε άλλες σχολικές μονάδες δεν απαντάται μόνο στους κλάδους των Ξένων Γλωσσών ή των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, αλλά και σε εκείνους των φιλολόγων, των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών. Στις επαρχίες η ερμηνεία - ενεργοποίηση μίας τέτοιας διάταξης θα ήταν ολέθρια για τα σχολεία. Για να μην μακρυγορώ: Είναι σύννομο και δεν αποτελεί ερμηνεία η τέλεση εφημεριών στο σχολείο που είναι τοποθετημένος ο εκπαιδευτικός που ανήκει στη Δ/θμια. Στα λοιπά σχολεία δεν εφημερεύει. Προς επίρρωση των ανωτέρω, θέτω υπόψη σας και το υπ' αριθμ πρωτ έγγραφο 97210/Ε2/14-06-2006 του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: "Παρέχονται Πληροφορίες" και το οποίο δόθηκε ως απάντηση στη ΔΔΕ Έβορυ που αιτήθηκε διευκρινήσεις ακριβώς για το θέμα που θέσατε. Για το έγγραφο κλικ ΕΔΩ: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/199953_ti-problepei-i-nomothesia-gia-tis-efimeries-ton-ekpaideytikon-poy-ypiretoyn-se-2 Ελπίζω να βοήθησα. Γιατί έχετε δίκιο, κάτι είναι σεβαστό και εκτελέσιμο όταν αποτελεί νόμο που ισχύει για όλους και όχι ερμηνεία κατά το δοκούν. Από εκεί και πέρα, μία "έξυπνη" σχολική μονάδα θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι η εφημερία - ασφάλεια των μαθητών αποτελεί το βασικότερο και πιο σοβαρό έργο. Είναι προς συμφέρον της ευλειτουργίας και ουσίας του πράγματος ο Σύλλογος Διδασκόντων να είναι ευέλικτος και να διευκολύνει τους εκπ/κους λάστιχο, μέσω της τεκμηρίωσης των λόγων σε ειδικό Πρακτικό. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ενσυναίσθηση και όχι ο ... παρτακισμός (ας μου επιτραπεί ο όρος..) ή οι τακτικές μπακαλικής (γιατί εγώ έχω 2 εφημερίες και ο άλλος 1.. )