0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακριβώς όμως αυτά όλα δείχνουν ότι σαν κοινωνία αποτύχαμε να κρατήσουμε τον κορονοιο μακριά από τα σχολεοα. Τι σχολείο είναι δικαίωμα των παιδιών και όλη η κοινωνία οφείλει να φροντίζει να μην μπαίνουν κρούσματα εκεί, γιατί αναστατώνοντας οικογένειες που έχουν επιλέξει να μην κολλήσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών που συνιστούν να μην κολλησουμε. Υπάρχουν οικογένειες με βρέφη που ίσως πεθάνουν, υπάρχουν γονείς με σοβαρα προβκημα τα υγείας, δεν είναι όλα τριαλαλο. Τα παιδθα μπορούν να κάνουν βόλτες με τους γονείς τους κ να συναντιούνται σε ανοιχτό χώρο ή να κάνουν δραστηριοτγτες που υπάρχουν μέτρα. Οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο. Η ασυνειδησία των γονέων που τον χειμώνα γεμίζουν τα σχολεία με αρρωστα παιδιά ήταν ήδη αρκετή. Εγω εξαιτίας αυτού πήρα 10 μέρες άδεια μέχρι τα Χριστούγεννα. και τψρα παίρνω άλλες πέντε και ποιος ξέρει τι επεται.
Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ότι μιλώ για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο κόσμος υποτίθεται ήταν σπίτι του. Γι αυτό έχω εκνευριστεί. Γιατί αυτό μπορούσε κι έπρεπε να έχει αποφευχθει. Όλοι λέγαμε έναν να κλείσουν τα σχολεία με το χιόνι να γλιτώσουμε λίγο τα κρούσματα. Δεν εννοούσαμε να γλιτώσουμε μια βδομάδα κ να μας έρθουν μετά. Εννοούσαμε να μείνει ο κόσμος απομονωμένος, να προσεξει, για να επανέλθουμε στα σχολεία με λιγότερες μολύνσεις. Αν συνέβαινε αυτό χωρίς να έχει προηγηθεί κλείσιμο, θα το είχα πάρει πιο ήρεμα. Πάλι θα με ενοχλούσε να κολλήσουμε χωρίς να το επιλέξουμε αλλά θα ήξερα ότι ήταν στα πλαίσια της φυσιολογικής ανθρώπινης δραστηριότητας. Τώρα δεν ήταν. Κι είναι άδικο. Κι έχουν αναστατωθεί δέκα οικογένειες κ άλλες τόσες είναι σ αναμμένα κάρβουνα. και δεν ακούστηκε ούτε μια προσχηματική συγγνώμη από την πρώτη μητέρα.
Συγγνώμη που κόλλησαν όταν κολλάει τόσος κόσμος, εμβολιασμένοι και μη; Τέλος πάντων, άκρη δε βγαίνει. Εσύ προσδοκούσες μείωση κρουσμάτων με μια βδομάδα κλείσιμο όταν δεν έγινε ούτε πέρσι με lockdown διαρκείας. Δε νομίζω ότι όλοι έλεγαν να κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας για να πέσουν τα κρούσματα. Άντε και κολλούσατε 2 βδομάδες μετά, σχεδόν το ίδιο θα ήταν. Οικογένειες αναστατώνονται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, άσχετα με τη χρονική στιγμή εμφάνισης κρουσμάτων. Όλα μια χαρά θα πάνε. η καραντίνα πια κρατά λίγο και ήδη οι δύο μέρες από αυτές είναι μη εργάσιμες για σένα.
Ναι η αλήθεια είναι ότι μια συγγνώμη την περίμενα από τη στιγμή πυ είναι προφανές ότι δεν κόλλησαν κατά λάθος. Αν κολλου΄σε ο γονιός στη δουλειά και κολλούσε το παιδί σχολείο, δεν θα περίμενα συγγνώμη. Τώρα όμως δεν ήταν τέτοια περίπτωση όπως φαίνεται. ΓΙατί δεν είχαν κολλήσει οι γονείς. Άρα κάπου πήγαν το παιδί τους κ αι κόλλησε αυτό. ΤΟ επέλεξαν δηλαδή ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά. Εγώ έχω σκάσει απο τις τύψεις που το παιδί μου χτες ήταν σχολείο επει΄δη δεν είχε συμπτώματα και τα τεστ ήταν αρνητκά, που βγήκε θετικό μετά, και σκέφτομαι την ταλαιπωριά όσων άλλων παιδιων είχαν πάει (2-3 μόνο) που θα κάνουν ένα παραπάνω τεστ εξαιτίας μου. Τι λες τώρα; κι ενώ είχε ελεγχθεί με ραπιντ και Πέμπτη μεσημέρι, κι όμως εγώ νιώθω άσχημα απέναντι στις οικογένειες αυτές. η άλλη που κόλλησε ένα τμήμα ολόκληρο άραγε δεν νιώθει τίποτα; τι να πω...έχω σκάσει πραγματικά. ξέρω οικογένειες που κάνουν ένα σωρό επίφοβα πράγματα τα παιδιά τους, αλλά επειδή έχουν άνεση να τα κρατάνε άλλοι στο σπίτι, δεν έχουν κολλήσει κορονοιό παρόλο που είναι συνεχώς σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα. και το παι΄ζουν και πολύ υπεύθυνοι που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο. κ εμείς που δεν το πηγαινουμε το πιαδί πουθενα αλλου παρά μόνο σχολείο κ μια δραστηριότητα, την πατήσαμε από το σχολείο. είναι να μη σκάω; Δεν θα κρατήσω το παιδί μόνο 5 μέρες στο σπίτι. κατ αρχάς δεν θα έχει γίνει αρνητικό το τεστ, όπως είπε κ η παιδίατρος. οπότε θα μείνει όλη την εβδομάδα. κι αν κολλήσω εγώ προς το τέλος και φανεί στο τεστ που θα κάνω πριν πάω σχολείο, θα μείνουμε μέσα άλλη μια βδομάδα.
Είσαι λάθος στην εκτίμηση της κατάστασης. Οι άλλοι κινούνται φυσιολογικά, ενώ εσείς έχετε επιβάλει στον εαυτό σας και στο άμοιρο το παιδάκι σας την απομόνωση ως στάση ζωής. Δεν είμαστε στο πέρσι. Έχουμε φάρμακα πια για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα όλοι σε αυτή τη θέση. Ποιος να ζητήσει συγγνώμη σε ποιον! Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί μέσω εσού να κόλλησαν; Είναι και αυτό πιθανό: είστε εντελώς ασυμπτωματικοί, τα τεστ δεν ανιχνεύουν τον ιό, παρόλα αυτά κολλάτε τους άλλους. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Μας ενώνει!
ΕΜείς ήμασταν σπίτι μας όλη την εβδομάδα.
Έτσι είναι. Άκου να ζητήσει συγγνώμη κάποιος που κόλλησε. Που πια με τα εμβόλια και τη νέα μετάλλαξη ναι μεν κολλάς εύκολα αλλά συνήθως το περνάς πολύ ήπια. Αλίμονο αν κάποιος πιστεύει πως επειδή ο ίδιος έχει επιλέξει την απομόνωση δε θα κολλήσει ενώ ζει ως μέλος της κοινωνίας.
Σου εξήγησα ξανά. Κόλλησε ενώ όλα ήταν κλειστά. Κόλλησε γιατί επέλεξε να κάνει κάτι που θα μπορούσε να μην είχε κάνει. Και έφερε αναστάτωση σε πόσες οικογένειες.Εγω ζήτησα συγγνώμη από τις μαμάδες των 2-3 παιδιών που ήταν με τον γιο μου τη μέρα που βγήκε το βράδυ θετικός. Είπα ότι είχε κάνει ραπιντ την προηγούμενη κ σελφ το πρωί κ τον θεεμομετρησα πριν πάει. Γιατί δεν υπήρχε επιλογή να μην πάει σχολείο εφόσον δεν είχε κάτι, πώς θα έπαιρνα άδεια; Έτσι πήγε κ μπορεί να δημιούργησε πρόβλημα σε άλλα παιδάκια. Εγω νιώθω πολύ άσχημα γι αυτό και ζήτησα συγγνώμη.
Επέλεξε να κάνει κάτι που δεν απαγορεύεται σε μια κοινωνία που είναι όλα ανοιχτά. Άσε που μπορεί να κόλλησε όχι λόγω διασκέδασης αλλά από παππού, γιαγιά, σούπερ μάρκετ, από οπουδήποτε. Αν εσύ θες να ζητήσεις συγγνώμη, σεβαστό και καλώς το έκανες. Αλλά αν ήμουν στη θέση της μαμάς του αρχικού κρούσματος, καθόλου δε θα με ενδιέφερε η γνώμη σου ούτε το αν εσύ ήθελες να ακούσεις συγγνώμη, γιατί όλο αυτό είναι παραλογισμός.
Μα δεν θα ντρεπόσουν αν γινόσουν αιτία να κολλήσει μια ολόκληρη τάξη;