loulou, fanh05 και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμένα μου ταιριάζει στην συγκεκριμένη γιορτή το «Κάποτε θα ´ρθουν» του Σιδηροπουλου[…] και οταν θα ρθουν οι καιροιπου θα χει σβησει το κεριστην καταιγιδαυπερασπισου το παιδιγιατι αν γλιτωσει το παιδιυπαρχει ελπιδα
Προτρέχω λίγο, αλλά θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας αν πιστεύετε ότι για γιορτή της 17 Νοέμβρη θα ταίριαζαν τα εξής τραγούδια:Ας κρατήσουν οι χοροί (Σαββόπουλος)Πως να κρυφτείς από τα παιδιά (δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά) (Σαββόπουλος)Και τι ζητάω... μια ευκαιρία στον παράδεισο να παω (Σαββόπουλος)
Ο στόχος ειναι να γίνει αφιερωμα στον Σαββοπουλο; Γιατι αν ειναι αυτός, υπάρχει και η Συγκεντρωση της ΕΦΕΕ. Στο Πολυτεχνείο μπορεί να ταιριάξει οποιοδήποτε τραγούδι εκφράζει ανθρωπιστικους προβληματισμους, με τη σωστή πλαισίωση απο κείμενα. Ομως πιστευω οτι χρειαζεται προσοχη να μην βγει αποτελεσμα τελειως απολιτίκ και απονευρωμένο. Ειμαστε σε μια εποχη που η ακροδεξιά επελαυνει στα σχολεια. Μην κανουμε τη γιορτη του Πολυτεχνείου ενα γενικόλογο μήνυμα ανθρωπιάς χωρις ιστορικο, κοινωνικο και πολιτικο πλαισιο.
Εγώ θα πρότεινα αυτό το κομμάτι συνοδειά με το βιντεάκι.https://youtu.be/zeYG57_FNXI?si=KN_SkHG7s-DGIpHN
Το συζητούσαμε προχθές με το μεγάλο μου γιο. Σκοπεύει να το προτείνει για να το απαγγείλει (όχι να το τραγουδήσει) στον έχοντα την ευθύνη της διοργάνωσης εκπαιδευτικό του σχολείου του. Το αν θα εισακουστεί ή όχι, μένει να φανεί. Γενικότερα μιλώντας, γνωρίζουμε όλοι ότι σε κάποια σχολεία οι διευθυντές είναι υπερσυγκεντρωτικοί και δεν περνάει τίποτα στις γιορτές χωρίς να τύχει της έγκρισής τους. Αλλού πάλι, υπάρχει μεγάλος έως απόλυτος βαθμός αυτονομίας. Και αυτήν πρέπει να είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν όποιοι διευθυντές την επιτρέπουν, γιατί είναι βέβαιο ότι στα πλαίσια της διάχυσης των ακροδεξιών ιδεών στην κοινωνία θα υπάρξουν αρκετοί γονείς με το μανδύα των "νοικοκυραίων που κοιτάνε τη δουλειά τους και τη μόρφωση των παιδιών τους" οι οποίοι περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη να πυροβολήσουν για την "πολιτικοποίηση της γορτής" από τους "μαρξιστές εκπαιδευτικούς που έχουν κατακλύσει τα σχολεία". Και μην καμωνόμαστε ότι δεν το γνωρίζουμε. Μια περιδιάβαση στα πλέον τοξικά από τα social media, αλλά και σε καθεστωτικά media με "δημοσιογράφους" τύπου Πορτοσάλτε και Ζαχαρού, θα μας το δείξει.