PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Σχολική ζώνη
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
,
nikolopol
)
προφορικές εξετάσεις μαθητών
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: προφορικές εξετάσεις μαθητών (Αναγνώστηκε 3763 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ppil
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: προφορικές εξετάσεις μαθητών
«
Απάντηση #28 στις:
Ιουνίου 09, 2025, 07:44:56 pm »
Tweet
Συμφωνώ μαζί σου για τους μαθητές που είναι στη χαμηλή βαθμολογική κλίμακα και με σοβαρή διάγνωση. Πρέπει να είναι κανείς πολύ αναίσθητος ώστε να εμποδίσει έναν τέτοιο μαθητή να προχωρήσει, έστω και με τους δικούς του ρυθμούς στο να πάει στο ΕΠΑΛ και τέλος πάντων να μάθει μια τέχνη. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρει μια χαρά κι ας μην ξέρει σύνταξη αρχαίου κειμένου.
Όταν όμως μιλάμε για μαθητές που, λόγω πχ. δυσορθογραφίας και παρόμοιων διαγνώσεων (που κανονικά είναι πεδίο στήριξης του Δημοτικού), εξετάζονται προφορικά και παίζουν μεταξύ 18, 19 ή παραπάνω, εγώ προσωπικά επαναφέρω στο μυαλό μου την φράση κλειδί: "η ιδιαίτερη αντιμετώπιση των εξεταζόμενων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επιεική αξιολόγηση ή άλλης μορφής ιδιαίτερη μεταχείριση" και ζητώ κανονικότατη σύνταξη, απλά προφορικά, και αφού εξηγήσω περισσότερο την εκφώνηση. Επειδή εκεί η επιείκεια είναι εις βάρος της ισότητας και πολύ συχνά είναι απλά μέσο μιας μόνιμης "βαθμοκλοπής" μέχρι και την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Από εκεί και πέρα, μαγικά χάνεται...
Καταγράφηκε
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:17:22 »
Έσπερος
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #29 στις:
Ιουνίου 09, 2025, 08:51:53 pm »
Στις ελάχιστες και σπανιότατες περιπτώσεις πιυ έχουμε τέτοιους μαθητες, η αλήθεια είναι ότι σχεδον όλα τα γράφουν και συχνά πολύ αναλυτικά. Όμως όταν υπάρχει προφορική εξέταση όλοι καταλαβαίνουμε ότι περιμένουν κάτι παραπάνω από αυτά που προετοίμασαν μόνοι τους. Εγω εκεί σε όσα έχουν λάθη ή παραλείψεις κάνω μια νύξη κ αφήνω λίγο χρόνο να σκεφτούν μήπως διορθώσουν κάτι, αλλά πολύ διακριτικά. Όμως δεν μας συμβαίνει συχνά. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι οι μαθητες που κινούνται στο 15-16 και συνήθως δεν έχουν καμία προσωπική πειθαρχία ή κανένα προσωπικό κίνητρο να προετοιμαστούν σοβαρα και και κουράζονται και από τον χρόνο προετοιμασιάς κ τον χρόνο αναμονής και θέλουν να τελειώνουν. Περιμένουν όμως ότι σε κάθε ερώτηση, της οποίας δεν έχουν διαβάσει καν την
εκφώνηση όση ώρα περίμεναν, θα τους λες αναλυτικά τι θες και θα το σκέφτονται εκείνη την ώρα, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο αν το ίδιο άτομο έχει να εξετάσει έτσι 10 ατομα… και δεν ξέρω και τι μήνυμα τους δίνει και σε τι τα βοηθάει. Γιατι αν θέλουν να δώσουν πανελλήνιες, η εξέταση που θα βιώσουν θα εινσι πολύ διαφορετική.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη