*

Αποστολέας Θέμα: Γραπτό Σύστημα Διορισμών  (Αναγνώστηκε 177115 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Γραπτό Σύστημα Διορισμών
« Απάντηση #826 στις: Δεκεμβρίου 06, 2024, 08:09:21 pm »
Μπορεί ο γραπτός να δουλεύει σε περιπτώσεις ατόμων που ούτε έχουν δουλέψει, ούτε έχουν ξεκινήσει στο παρελθόν άλλο μαραθώνιο. Δεν είναι ίδια η ενέργεια ενός που μόλις βγήκε απ' τη σχολή με έναν ο οποίος ήδη τρέχει χρονια τώρα. Επίσης, δεν είναι μόνο το πτυχίο, είναι και τα μεταπτυχιακά που έχουν και αυτά εξετάσεις, εργασίες κλπ και οι γλώσσες που θέλουν και αυτές εξετάσεις. Δε τα χαρίζουν τα χαρτιά. Τουλάχιστον εγώ τα απέκτησα με κόπο. Ακόμη, ο βαθμός πτυχίου με το τωρινό σύστημα έχει προβλεφθεί και ναι μεν δίνει μόρια αλλά όχι τόσα ώστε να επηρεάσει πολύ. Προσοντολογιο με γραπτό χωρίς βάση που να μοριοδοτει ισότιμα όπως τα υπόλοιπα το ακούω περισσότερο.

Όσο για τους πληροφορικούς και τις εξετάσεις δεν το έχω ξανά ακούσει ποτέ και έχω πολλούς φίλους πληροφορικούς. Είναι ένας κλάδος με πολλή προσφορά εργασίας σιγά μη τους βάζουν εξετάσεις κάθε μέρα, ανάγκη τους έχουν με το τσουβαλι. Κάθε μήνα μπορούν να αλλάζουν εταιρεία, είναι το άκρως αντίθετο της εκπαίδευσης.
Α ούτε βαθμό πτυχίου κοιτάνε ποτέ στα βιογραφικά κανείς δε το βάζει πλέον, κοίτα να δεις ομως που αυτό που κοιτάνε είναι η προϋπηρεσία περισσότερο και τα πτυχία - μεταπτυχιακά.

Αν τα θέματα αφορούν αυτά που πρέπει να διδάξεις στο σχολείο κι όχι πανεπιστημιακού επιπέδου γνώσεις, τότε το επιχείρημα με την ενέργεια καταρρίπτεται. Αν έχεις ενέργεια να τα διδάξεις, μπορείς να τα γράψεις κιόλας. Αν δεν έχεις, τότε κακώς δουλεύεις.

Στις εταιρίες σε περνάνε από κόσκινο πριν σε πάρουν. Αφού σε πάρουν προφανώς και δε σε βάζουν να γράψεις εξετάσεις. Εσύ σαν καθηγητής αν διοριστείς, μετά θα γράψεις εξετάσεις; Όχι προφανώς. Κοιτάνε την προϋπηρεσία. Δε σε προσλαμβάνουν κοιτώντας απλά το βιογραφικό σου. Περνάς από συνέντευξη στην οποία κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις για να δουν αν από την προϋπηρεσία σου έχεις αποκτήσει τα προσόντα που χρειάζονται. Αν όχι, δε πα να έχεις και 900 μήνες προϋπηρεσία. Δε θα σε καλέσουν ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:45:48 »

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #827 στις: Δεκεμβρίου 06, 2024, 08:22:37 pm »
Δεκτό για τον ιδιωτικό τομέα ως προς ενα βαθμό γιατί αυτό που λες είναι για πολλή υψηλή θέση συνήθως.

Ως προς το κομμάτι των εξετάσεων θεωρώ το βλέπεις ρομαντικά ότι απλά περνάς μια βάση, πιστοποιείται ότι το κατέχεις και είναι μετά όλοι το ίδιο με την ίδια σειρά. Μιλάμε για ανταγωνισμό που κρίνεται η λεπτομέρεια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ο καλύτερος να σαι θα χρειαστεί να πεθάνεις στο διάβασμα για να διατηρήσεις ότι έχεις κατακτήσει ως τώρα. Δε νομίζω να θεωρείται προϋπόθεση να μπορείς να διδάξεις ύλη όλου του γυμνασίου λυκείου σε πόσα μαθήματα ανάθεσης ακαριαία και άπταιστα χωρίς να μπορείς να προετοιμαστείς πρώτα και να τα φρεσκαρεις αν χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος Fani 35

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η ζωή είναι μπροστά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #828 στις: Δεκεμβρίου 06, 2024, 09:27:21 pm »
Συνάδελφοι θυμάμαι παλαιότερα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε γραπτό διαγωνισμό ή μοριοδότηση μήπως τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο; θεωρώ απίθανο να οδηγήσουν αναπληρωτές με μεγάλες προϋπηρεσίες, υπάρχουν σε ορισμένους κλάδους, ξανά σε διαγωνισμό...και μάλιστα να περάσουν και τη βάση!!!

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #829 στις: Δεκεμβρίου 06, 2024, 09:59:38 pm »
Εγώ θεωρώ πολύ άδικο να υπάρξει γραπτός μετά από τόσους (δεκάδες) χιλιάδες διορισμούς εκτός γραπτού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:45:48 »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #830 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 12:51:33 am »

Δεκτό για τον ιδιωτικό τομέα ως προς ενα βαθμό γιατί αυτό που λες είναι για πολλή υψηλή θέση συνήθως.

Ως προς το κομμάτι των εξετάσεων θεωρώ το βλέπεις ρομαντικά ότι απλά περνάς μια βάση, πιστοποιείται ότι το κατέχεις και είναι μετά όλοι το ίδιο με την ίδια σειρά. Μιλάμε για ανταγωνισμό που κρίνεται η λεπτομέρεια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ο καλύτερος να σαι θα χρειαστεί να πεθάνεις στο διάβασμα για να διατηρήσεις ότι έχεις κατακτήσει ως τώρα. Δε νομίζω να θεωρείται προϋπόθεση να μπορείς να διδάξεις ύλη όλου του γυμνασίου λυκείου σε πόσα μαθήματα ανάθεσης ακαριαία και άπταιστα χωρίς να μπορείς να προετοιμαστείς πρώτα και να τα φρεσκαρεις αν χρειαστεί.

Προφανώς δε θα σηκωθείς να πας έτσι όπως είσαι να δώσεις. Θα πρέπει να προετοιμαστείς. Κι εκεί έρχεται το πλεονέκτημα αυτών που είναι ενεργοί αναπληρωτές, καθώς (σημαντικό) μέρος της ύλης θα το έχουν φρέσκο λόγω του σχολείου. Άρα θα μπορούν να επικεντρώσουν στα υπόλοιπα. Οι μη ενεργοί θα τα έχουν (θεωρητικά) φρέσκα από τη σχολή. Οπότε υπάρχει ισορροπία.

Ως προς το πεθάνεις κλπ, (υποτίθεται έστω) αντίστοιχο σκότωμα είναι τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τα υπόλοιπα χαρτιά. Με τη διαφορά ότι αυτά κοστίζουν κιόλας.

Από κει και πέρα, όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και στη μέθοδο προετοιμασίας του, πηγαίνει και πληρώνει να του το οργανώσει κάποιος άλλος.  Δεν είναι απαραίτητο όμως.  Ακόμη κι έτσι όμως, το κόστος είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #831 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 09:06:46 am »
Το πλεονέκτημα στις γνώσεις είναι σχετικά μικρό, καθώς κρίνεται στις λεπτομέρειες όπως ανέφερα και δεν είναι ο γραπτός πιστοποίηση γνώσεων αλλά ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο και δε θα έπρεπε να είναι το μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων και ικανοτήτων. Είναι πολλοί που είναι καλοί στο να περνάνε εξετάσεις και ουσία μηδέν. Και δεν είναι η ίδια η αφετηρία ενός 22χρονου με την 40αρα μάνα αναπληρώτρια που ενώ είχε παιδιά έκανε ένα δύο μεταπτυχιακά με τα παιδιά στα πόδια. Οι γραπτές εξετάσεις για ΑΣΕΠ έχει ξανά υπάρξει πάλι αδικίες υπήρχαν, γιατί το άλλαξαν; Άτομα με δυσλεξία πώς θα αποδώσουν; Άτομα με αναπηρία; Υπάρχει ισορροπία πράγματι; Εγώ ξέρω ότι είναι παρωχημένο από εκπαιδευτικά ιδρύματα και από παντού σχεδόν σαν μέθοδος αξιολόγησης.

Αφού είναι σκότωμα τα μεταπτυχιακά κλπ που έχουν οδηγήσει τον κόσμο να κάνει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και των μη ενεργών αναπληρωτών, γιατί χρειάζεται να τους ξανά πεθάνεις κάνοντας τους και να ξανα διαβάσουν, να αποδείξουν τι;

Επίσης, να αλλάξει το σύστημα ως προς γραπτό μόνο βολεύει μόνο τους φοιτητές μια σχολής, καθώς και όσοι έχουν ήδη τελειώσει τις σχολές τους και δεν είναι αναπληρωτές ήδη έχουν τελειώσει μεταπτυχιακά κλπ, άρα ούτε αυτοί το θέλουν.

Για το πώς θα οργανώσει κάποιος το διάβασμα του δε το σχολιάζω, συμφωνώ.

Η διαφωνία μου εμένα δεν είναι στον γραπτό αυτόν καθ' αυτόν πάντως, είναι στις αλλαγές του συστήματος όποτε θέλουν και στο ότι κάνοντας μια τέτοια αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει ομαλά και όχι με απότομο φρενάρισμα. Δε γίνεται να σταματήσουν να αναγνωρίζουν προηγούμενο κόπο. Δεν υπάρχει ισοτιμία στην πρόσβαση. Δε γίνεται να αλλάζουν τους κανόνες εν μέσω του παιχνιδιού, οφείλεις να τους ξέρεις από πριν και αν αλλάξουν να υπάρχει σοβαρή δικαιολόγηση χωρίς να αφήνει αδικημένους. Ακόμα και με το προσοντολογιο η προϋπηρεσία και τα κοινωνικά κριτήρια που μετρούσαν πιο πριν δε σταμάτησαν να μετράνε. Μετά κάνοντας το σύστημα πιο περίπλοκο μετρώντας τα όλα μαζί με γραπτό θα βγαίνουν οριστικά αποτελέσματα μετά από 2 χρόνια. Να δω εκεί τι θα λέει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ που κλαίγεται ότι είναι τώρα περίπλοκο...

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #832 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 09:38:50 am »

Προφανώς δε θα σηκωθείς να πας έτσι όπως είσαι να δώσεις. Θα πρέπει να προετοιμαστείς. Κι εκεί έρχεται το πλεονέκτημα αυτών που είναι ενεργοί αναπληρωτές, καθώς (σημαντικό) μέρος της ύλης θα το έχουν φρέσκο λόγω του σχολείου. Άρα θα μπορούν να επικεντρώσουν στα υπόλοιπα. Οι μη ενεργοί θα τα έχουν (θεωρητικά) φρέσκα από τη σχολή. Οπότε υπάρχει ισορροπία.

Ως προς το πεθάνεις κλπ, (υποτίθεται έστω) αντίστοιχο σκότωμα είναι τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τα υπόλοιπα χαρτιά. Με τη διαφορά ότι αυτά κοστίζουν κιόλας.

Από κει και πέρα, όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και στη μέθοδο προετοιμασίας του, πηγαίνει και πληρώνει να του το οργανώσει κάποιος άλλος.  Δεν είναι απαραίτητο όμως.  Ακόμη κι έτσι όμως, το κόστος είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα.

Trust μπερδεύεσαι. Δεν καταργείται το προσοντολόγιο. Θα μπει ΚΑΙ γραπτός. Δηλαδή θα δίνεις τα λεφτά σου πχ και στον Μπόνια και στο ΕΚΠΑ. Εγώ δε φοβάμαι για τις γνώσεις μου, πιστεύω ότι θα τα πήγαινα συμπαθητικά όμως οι γραπτές εξετάσεις ως διαδικασία έχει αρκετούς αστάθμητους παράγοντες και αυτό ως πιθανή υποψήφια δεν μπορώ να το παραβλέψω.

Update: Βέβαια εδώ μπορεί να μπερδεύομαι εγώ γιατί αυτή μπορεί να είναι γενικά για μια θεωρητική συζήτηση για τον γραπτό διαγωνισμό και όχι τόσο για το σύστημα προσλήψεων που ίσως εφαρμοστεί μελλοντικά (κατά το οποίο θα υπάρχει και γραπτός διαγωνισμός).
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2024, 09:52:28 am από Elstam »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #833 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 09:57:47 am »
Trust μπερδεύεσαι. Δεν καταργείται το προσοντολόγιο. Θα μπει ΚΑΙ γραπτός. Δηλαδή θα δίνεις τα λεφτά σου πχ και στον Μπόνια και στο ΕΚΠΑ. Εγώ δε φοβάμαι για τις γνώσεις μου, πιστεύω ότι θα τα πήγαινα συμπαθητικά όμως οι γραπτές εξετάσεις ως διαδικασία έχει αρκετούς αστάθμητους παράγοντες και αυτό ως πιθανή υποψήφια δεν μπορώ να το παραβλέψω.
Δεν είναι έτσι. Θα δίνεις τα λεφτά σου στον Μπόνια ΑΝ δεν έχεις εμπιστοσύνη στην προετοιμασία από μόνος σου. Τώρα αν δεν πάρεις 8 χαρτιά απλά δε θα δουλέψεις ποτέ. Στο μεικτό σύστημα, θα χάνεις μεν τη μπόνους μοριοδότηση αν δεν έχεις τα χαρτιά,  αλλά θα υπάρχει η πιθανότητα να καλύψεις τη χασούρα με το να γράψεις καλύτερα από αυτούς που έχουν τα χαρτιά. Με το τωρινό σύστημα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Από εκεί και πέρα, ένα σύστημα διορισμών δεν το καταρτάς με βάση το τι αρέσει στους υποψηφίους. Προσπαθείς να βρεις το καλύτερο και δικαιότερο για όλους σύστημα. Που να δίνει ευκαιρία σε όλους. Το "εγώ δε μπορώ να καθίσω να διαβάσω" δε συνιστά μη απόδοση ευκαιρίας. Το "αν δε δώσεις 5 χιλιάρικα να μαζέψεις χαρτιά δε θα δουλέψεις ποτέ", συνιστά.

Ο προσωπικός χρόνος είναι πολύτιμος μεν, αλλά τυπικά δε κοστίζει λεφτά. Τα χαρτιά κοστίζουν και λεφτά και χρόνο.

Την απάντηση ουσιαστικά τη δίνετε από μόνοι σας, όταν ξεκινάτε με το "το σύστημα αυτό βολεύει αυτόν που δεν έχει χαρτιά, αλλά όχι εμένα, γιατί εγώ τα μάζεψα τα χαρτιά". Όσο για τη μεταβατική περίοδο, ενώ είναι λογικό να υπάρχει, όλοι έχουν στο μυαλό τους αυτή να διαρκέσει μέχρι να διοριστούν οι ίδιοι. Κάθε χρόνο όμως προστίθενται και νέοι που πηγαίνουν αναπληρωτές ή παίρνουν χαρτιά και θέλουν και κείνοι πρώτα να διοριστούν. Η εμπειρία δείχνει ότι η μεταβατική περίοδος δε λήγει ποτέ.

Ξαναλέω για μια ακόμη φορά, πως όταν ψηφίστηκε το 1997 ο γραπτός ΑΣΕΠ, προβλεπόταν 5ετής μεταβατική περίοδος από την επετηρίδα στον γραπτό. Μάλιστα την 1η χρονιά, οι διορισμοί θα ήταν 90% από την επετηρίδα και μόλις 10% από τον γραπτό (που θα είχαν φάει κι ένα διαγωνισμό στο κεφάλι). Οποιοσδήποτε το δει αντικειμενικά, θα παραδεχτεί ότι με τη μεταβατική περίοδο που προβλεπόταν, όσοι ήταν όντως κοντά στον διορισμό με την επετηρίδα, θα διορίζονταν. Το θέμα όμως δεν ήταν ποτέ το να διοριστούν αυτοί που ήταν κοντά στον διορισμό. Το θέμα ήταν να διορίσουμε ΟΛΟΙ. Οπότε μετά άρχισαν τα παραθυράκια. Και το σύστημα δεν εγκαταλήφθηκε γιατί απέτυχε. Πολιτικοί ήταν οι λόγοι.

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #834 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:19:01 am »
Δεν είναι έτσι. Θα δίνεις τα λεφτά σου στον Μπόνια ΑΝ δεν έχεις εμπιστοσύνη στην προετοιμασία από μόνος σου. Τώρα αν δεν πάρεις 8 χαρτιά απλά δε θα δουλέψεις ποτέ. Στο μεικτό σύστημα, θα χάνεις μεν τη μπόνους μοριοδότηση αν δεν έχεις τα χαρτιά,  αλλά θα υπάρχει η πιθανότητα να καλύψεις τη χασούρα με το να γράψεις καλύτερα από αυτούς που έχουν τα χαρτιά. Με το τωρινό σύστημα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Από εκεί και πέρα, ένα σύστημα διορισμών δεν το καταρτάς με βάση το τι αρέσει στους υποψηφίους. Προσπαθείς να βρεις το καλύτερο και δικαιότερο για όλους σύστημα. Που να δίνει ευκαιρία σε όλους. Το "εγώ δε μπορώ να καθίσω να διαβάσω" δε συνιστά μη απόδοση ευκαιρίας. Το "αν δε δώσεις 5 χιλιάρικα να μαζέψεις χαρτιά δε θα δουλέψεις ποτέ", συνιστά.

Ο προσωπικός χρόνος είναι πολύτιμος μεν, αλλά τυπικά δε κοστίζει λεφτά. Τα χαρτιά κοστίζουν και λεφτά και χρόνο.

Την απάντηση ουσιαστικά τη δίνετε από μόνοι σας, όταν ξεκινάτε με το "το σύστημα αυτό βολεύει αυτόν που δεν έχει χαρτιά, αλλά όχι εμένα, γιατί εγώ τα μάζεψα τα χαρτιά". Όσο για τη μεταβατική περίοδο, ενώ είναι λογικό να υπάρχει, όλοι έχουν στο μυαλό τους αυτή να διαρκέσει μέχρι να διοριστούν οι ίδιοι. Κάθε χρόνο όμως προστίθενται και νέοι που πηγαίνουν αναπληρωτές ή παίρνουν χαρτιά και θέλουν και κείνοι πρώτα να διοριστούν. Η εμπειρία δείχνει ότι η μεταβατική περίοδος δε λήγει ποτέ.

Ξαναλέω για μια ακόμη φορά, πως όταν ψηφίστηκε το 1997 ο γραπτός ΑΣΕΠ, προβλεπόταν 5ετής μεταβατική περίοδος από την επετηρίδα στον γραπτό. Μάλιστα την 1η χρονιά, οι διορισμοί θα ήταν 90% από την επετηρίδα και μόλις 10% από τον γραπτό (που θα είχαν φάει κι ένα διαγωνισμό στο κεφάλι). Οποιοσδήποτε το δει αντικειμενικά, θα παραδεχτεί ότι με τη μεταβατική περίοδο που προβλεπόταν, όσοι ήταν όντως κοντά στον διορισμό με την επετηρίδα, θα διορίζονταν. Το θέμα όμως δεν ήταν ποτέ το να διοριστούν αυτοί που ήταν κοντά στον διορισμό. Το θέμα ήταν να διορίσουμε ΟΛΟΙ. Οπότε μετά άρχισαν τα παραθυράκια. Και το σύστημα δεν εγκαταλήφθηκε γιατί απέτυχε. Πολιτικοί ήταν οι λόγοι.

Συγγνώμη αλλά ποιοι δε δουλεύουν; Δε δουλεύουν ειδικότητες που είναι πολλοί απόφοιτοι πχ φιλόλογοι που ό,τι σύστημα και να βάλεις η πλειοψηφία θα είναι εκτός προσλήψεων  (κατά την ταπεινή μου γνώμη και γραπτός να μπει δε θα μπορούν να δουλέψουν αν δεν έχουν και αρκετά προσόντα) και ειδικότητες που ίσως παίρνουν ελάχιστο αριθμό ατόμων. Ξέρω κόσμο που δουλεύει χωρίς να έχει ΤΑ προσόντα (είμαι εγώ μια από αυτούς). Για το τελευταίο που λέτε για τους πολιτικούς λόγους εννοείται ότι πολιτικοί θα είναι οι λόγοι και σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μεικτό σύστημα. Όχι επειδή το προσοντολόγιο έχει αποτύχει και δεν παίρνουμε τους "καλύτερους".

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #835 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:24:28 am »
Γιατί αναφέρεσαι στα λεφτά; Η αναφορά γίνεται στον κόπο να κάνεις για μια 10ετια συνέχεια πράγματα, να φθείρεσαι και να ζεις μέσα στην ανασφάλεια ότι θα αλλάξουν πάλι τους κανόνες. Πες τα ίδια σε ένα παιδί 3ης λυκείου. Δε χρειάζεται να πας φροντιστήριο κάτσε διάβασε μόνος σου, τι δε μπορείς να οργανωθείς;;
Επίσης, υπάρχουν και δωρεάν μεταπτυχιακά και αν κάποιος θέλει να δώσει proficiency μπορεί να πάρει ένα βιβλίο να διαβάσει μόνος και να του βγει τσάμπα. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα επιχειρήματα ακούγονται αστεία γιατί ναι μεν ισχύουν αλλά δεν έχουν εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο.
Αν θέλει να βάλει γραπτό και να μη προστίθενται νέα άτομα ας τον ανακοινώσει αναλυτικά τώρα και να πει θα ξεκινήσει να ισχύει σε 3 χρόνια, ώστε όσοι είναι τελειόφοιτοι να μη ξεκινήσουν να μαζεύουν πτυχία αβερτα. Ήδη όπως σου ξανά είπα ακόμα και αναπληρωτης να μην είσαι έχεις ξεκινήσει το μάζεμα πτυχίων, ούτε αυτοί το θέλουν τον γραπτό ΑΣΕΠ. Δίκαιο είναι κάτι που ισχύει πάντα με τα θετικά του και τα αρνητικά του, τέλειο σύστημα δεν υπάρχει.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #836 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:26:05 am »
Συγγνώμη αλλά ποιοι δε δουλεύουν; Δε δουλεύουν ειδικότητες που είναι πολλοί απόφοιτοι πχ φιλόλογοι που ό,τι σύστημα και να βάλεις η πλειοψηφία θα είναι εκτός προσλήψεων  (κατά την ταπεινή μου γνώμη και γραπτός να μπει δε θα μπορούν να δουλέψουν αν δεν έχουν και αρκετά προσόντα) και ειδικότητες που ίσως παίρνουν ελάχιστο αριθμό ατόμων. Ξέρω κόσμο που δουλεύει χωρίς να έχει ΤΑ προσόντα (είμαι εγώ μια από αυτούς). Για το τελευταίο που λέτε για τους πολιτικούς λόγους εννοείται ότι πολιτικοί θα είναι οι λόγοι και σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μεικτό σύστημα. Όχι επειδή το προσοντολόγιο έχει αποτύχει και δεν παίρνουμε τους "καλύτερους".
Μα ξεκάθαρα δε γνωρίζεις αν παίρνεις τους καλύτερους (στο γνωστικό). Το επιχείρημα "εκείνη τη μέρα δεν απέδωσα καλά" ισχύει για όλους. Το ότι κάποιος είναι 25 χρόνων, δε σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια στη ζωή του.

Ο γραπτός ΑΣΕΠ δε γίνεται απλά για αναπληρωτές. Γίνεται πρωτίστως για τους διορισμούς. Άρα αυτοί που δεν έχουν ΤΑ προσόντα, θα κάνουν πολλά χρόνια να διοριστούν με το τωρινό σύστημα. Αυτό δε σημαίνει ότι με τον γραπτό θα διοριστούν ντε και καλά, αλλά είναι στο χέρι τους (κι όχι στην τσέπη τους).

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #837 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:29:41 am »
Γιατί αναφέρεσαι στα λεφτά; Η αναφορά γίνεται στον κόπο να κάνεις για μια 10ετια συνέχεια πράγματα, να φθείρεσαι και να ζεις μέσα στην ανασφάλεια ότι θα αλλάξουν πάλι τους κανόνες. Πες τα ίδια σε ένα παιδί 3ης λυκείου. Δε χρειάζεται να πας φροντιστήριο κάτσε διάβασε μόνος σου, τι δε μπορείς να οργανωθείς;;
Επίσης, υπάρχουν και δωρεάν μεταπτυχιακά και αν κάποιος θέλει να δώσει proficiency μπορεί να πάρει ένα βιβλίο να διαβάσει μόνος και να του βγει τσάμπα. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα επιχειρήματα ακούγονται αστεία γιατί ναι μεν ισχύουν αλλά δεν έχουν εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο.
Αν θέλει να βάλει γραπτό και να μη προστίθενται νέα άτομα ας τον ανακοινώσει αναλυτικά τώρα και να πει θα ξεκινήσει να ισχύει σε 3 χρόνια, ώστε όσοι είναι τελειόφοιτοι να μη ξεκινήσουν να μαζεύουν πτυχία αβερτα. Ήδη όπως σου ξανά είπα ακόμα και αναπληρωτης να μην είσαι έχεις ξεκινήσει το μάζεμα πτυχίων, ούτε αυτοί το θέλουν τον γραπτό ΑΣΕΠ. Δίκαιο είναι κάτι που ισχύει πάντα με τα θετικά του και τα αρνητικά του, τέλειο σύστημα δεν υπάρχει.
Μια χαρά εφαρμογή έχουν. Και κόσμος περνάει στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο και κόσμος επιτυγχάνει στον γραπτό χωρίς φροντιστήριο. Έχουμε παραδείγματα κι εδώ μέσα.

Δωρεάν μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως από όσο ξέρω δεν υπάρχουν. Άρα για κάποιον που διαμένει αλλού, δωρεάν δε θα είναι. Δε θα έχει δίδακτρα απλώς. Το proficiency είναι νέα γνώση που δε σου έχει προσφερθεί και λες να την απόκτησω μόνος μου. Στο Λύκειο ή στον γραπτό ΑΣΕΠ, μου τα έχουν διδάξει δωρεάν κι απλά τα ξαναδιαβάζω για να προετοιμαστώ.

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #838 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:32:23 am »
Μα ξεκάθαρα δε γνωρίζεις αν παίρνεις τους καλύτερους (στο γνωστικό). Το επιχείρημα "εκείνη τη μέρα δεν απέδωσα καλά" ισχύει για όλους. Το ότι κάποιος είναι 25 χρόνων, δε σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια στη ζωή του.

Ο γραπτός ΑΣΕΠ δε γίνεται απλά για αναπληρωτές. Γίνεται πρωτίστως για τους διορισμούς. Άρα αυτοί που δεν έχουν ΤΑ προσόντα, θα κάνουν πολλά χρόνια να διοριστούν με το τωρινό σύστημα. Αυτό δε σημαίνει ότι με τον γραπτό θα διοριστούν ντε και καλά, αλλά είναι στο χέρι τους (κι όχι στην τσέπη τους).

Ναι καταλαβαίνω εν μέρει πώς το θέτεις αλλά η γνώμη μου είναι ότι ελπίδες είναι τελείως ψεύτικες για τον νέο απόφοιτο ή τον απόφοιτο που δεν έχει προσόντα σε ειδικότητα που θα έχει ανταγωνισμό.

Update: αναφέρομαι στο μεικτό σύστημα
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:34:52 am από Elstam »

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #839 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 10:59:47 am »
Μια χαρά εφαρμογή έχουν. Και κόσμος περνάει στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο και κόσμος επιτυγχάνει στον γραπτό χωρίς φροντιστήριο. Έχουμε παραδείγματα κι εδώ μέσα.

Δωρεάν μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως από όσο ξέρω δεν υπάρχουν. Άρα για κάποιον που διαμένει αλλού, δωρεάν δε θα είναι. Δε θα έχει δίδακτρα απλώς. Το proficiency είναι νέα γνώση που δε σου έχει προσφερθεί και λες να την απόκτησω μόνος μου. Στο Λύκειο ή στον γραπτό ΑΣΕΠ, μου τα έχουν διδάξει δωρεάν κι απλά τα ξαναδιαβάζω για να προετοιμαστώ.

Το ποσοστό ατόμων που αναφέρεις που όχι απλά επιτυγχάνει σε εξετάσεις αλλά είναι και σε υψηλές θέσεις για μένα είναι το 0.01% εσένα πλειοψηφία; Αν κάποιος μένει μακριά από μια πόλη που γίνεται ένα μεταπτυχιακό δεν μπορεί ούτε και να σπουδάσει σε άλλη πόλη για το πρώτο του πτυχίο. Οι φοιτητικές εστίες καλύπτουν και μεταπτυχιακα προγράμματα πχ στη Θεσσαλονίκη. Αγγλικά μαθαίνεις και στο σχολείο άρα δεν είναι νέα γνώση.
Όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το σύστημα γραπτών εξετάσεων υπάρχουν και άλλες δυσκολίες και αδικίες που αναφέρθηκαν.

Ας πούμε ότι διαφωνούμε και να το κλείσουμε γιατί όσο πιο βαθιά το πάμε θα αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλα τόσο δίκαια όπως τα παρουσιάζεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32803
  • Τελευταία: Stelalek
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179381
  • Σύνολο θεμάτων: 19432
  • Σε σύνδεση σήμερα: 641
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)