*

Αποστολέας Θέμα: Μετατάξεις 2025  (Αναγνώστηκε 2586 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος DIMIS3

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Μετατάξεις 2025
« στις: Απριλίου 29, 2025, 02:53:27 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετατάξεις 2025
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:16 »

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 29, 2025, 04:20:25 pm »
Υποχρεωτική η μονιμοποίηση, άρα και η αξιολόγηση, για τη μετάταξη πλέον.
Υπάρχουν συνάδελφοι που χάνουν το δικαίωμα της μετάταξης!
Αναμένουμε "απαντήσεις" από τους συνδικαλιστές.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Συνδεδεμένος DIMIS3

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 29, 2025, 04:24:26 pm »
Όντως ναι. Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα

Αποσυνδεδεμένος Daskalos!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 29, 2025, 05:29:25 pm »
Στις προϋποθέσεις αναφέρεται η συμπλήρωση της 5ετούς προϋπηρεσίας στον κλάδο διορισμού, συμπεριλαμβανόμενης ενδεχόμενης προϋπηρεσίας).

Ποια στο καλό είναι η ενδεχόμενη προϋπηρεσία; Αναφέρεται στην προϋπηρεσία μέχρι 31-8;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:16 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 29, 2025, 05:35:05 pm »
Υποχρεωτική η μονιμοποίηση, άρα και η αξιολόγηση, για τη μετάταξη πλέον.
Υπάρχουν συνάδελφοι που χάνουν το δικαίωμα της μετάταξης!
Αναμένουμε "απαντήσεις" από τους συνδικαλιστές.

Γνωστό από πέρσι το θέμα. Μην κοιτάς που οι περισσότεροι το έκαναν γαργάρα. Ετοιμάσου το πολύ πολύ για ΠΥΡΙΝΕΣ ανακοινώσεις. Ως εκεί.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 29, 2025, 05:36:04 pm »
Στις προϋποθέσεις αναφέρεται η συμπλήρωση της 5ετούς προϋπηρεσίας στον κλάδο διορισμού, συμπεριλαμβανόμενης ενδεχόμενης προϋπηρεσίας).

Ποια στο καλό είναι η ενδεχόμενη προϋπηρεσία; Αναφέρεται στην προϋπηρεσία μέχρι 31-8;

Εννοεί ότι δεν είναι απαραίτητο τα 5 χρόνια να είναι ως μόνιμος. Μετράει κι ως αναπληρωτής (πάντα στον κλάδο διορισμού).

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 29, 2025, 05:41:53 pm »
Εννοεί ότι δεν είναι απαραίτητο τα 5 χρόνια να είναι ως μόνιμος. Μετράει κι ως αναπληρωτής (πάντα στον κλάδο διορισμού).

Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό... Σ' ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος andreas1987

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 30, 2025, 11:39:34 am »
Άρα για να κάνεις αίτηση μετάταξης θα πρέπει να έχει παρέλθει  διετία από τον διορισμό( άρα οι διορισθέντες του 2023) δεν έχουν δικαίωμα. Για αυτούς έτσι και αλλιώς δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη διορισμού. Σωστά;

Αποσυνδεδεμένος Arleta30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 30, 2025, 10:06:40 pm »
Καλησπέρα σε όλους!Θέλω να κάνω αίτηση μετάταξης από δευτεροβάθμια σε πρωτοβάθμια και θα ήθελα να ρωτήσω το πιστοποιητικό υπηρεσιακής μεταβολής θα μας το στείλει η διεύθυνση;για να το επισυναψουμε μαζί με την αίτηση στο email μας;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 05, 2025, 02:05:42 pm »
Καλησπέρα σε όλους/ες,

Επανέρχομαι στο θέμα των μετατάξεων, καθώς συνέβη κάτι που μου προβλημάτισε σοβαρά. Οπως με έχουν διαβεβαιώσει κάποια μέλη του forum που εμπιστεύομαι απόλυτα, η 5ετία υπηρέτησης στον κλάδο διορισμού λογίζεται ως τις 31/8 όταν κάποιος προτίθεται να ζητήσει μετάταξη. Ωστόσο, συνάδελφος ΠΕ86 αιτήθηκε φέτος μετάταξη από την Ειδική στη Γενική και από τη Β/θμια στην Α/θμια και του την απέρριψαν, με τη δικαιολογία ότι στην εγκύκλιο αναφέρεται πως πρέπει να υπηρετήσει 5 χρόνια στην Ειδική Αγωγή από την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ διορισμού του. Μάλιστα όταν ρώτησε πως είναι δυνατόν, τότε, να πήραν μετάθεση από την Ειδική Αγωγή στη Γενική άτομα που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 (όπως και ο ίδιος), η απάντησε που πήρε είναι πως στις μεταθέσεις ισχύει άλλο καθεστώς. Η απάντηση αυτή δόθηκε τόσο από τη ΔΙΔΕ όσο και από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.

Και ερωτώ σε αυτό το σημείο εγώ: τελικά τι ισχύει με την 5ετία στον κλάδο διορισμού; Με ενδιαφέρει άμεσα το ζήτημα καθώς θέλω να ζητήσω μετάταξη σε άλλον κλάδο του χρόνου, ωστόσο κλείνω την 5ετία τον Αύγουστο, όπως ο συνάδελφος του οποίου απορρίφθηκε η αίτηση.

Οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία καλοδεχούμενη!

Αποσυνδεδεμένος Alexandra78

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 05, 2025, 09:39:47 pm »
Καλησπέρα σε όλους/ες,

Επανέρχομαι στο θέμα των μετατάξεων, καθώς συνέβη κάτι που μου προβλημάτισε σοβαρά. Οπως με έχουν διαβεβαιώσει κάποια μέλη του forum που εμπιστεύομαι απόλυτα, η 5ετία υπηρέτησης στον κλάδο διορισμού λογίζεται ως τις 31/8 όταν κάποιος προτίθεται να ζητήσει μετάταξη. Ωστόσο, συνάδελφος ΠΕ86 αιτήθηκε φέτος μετάταξη από την Ειδική στη Γενική και από τη Β/θμια στην Α/θμια και του την απέρριψαν, με τη δικαιολογία ότι στην εγκύκλιο αναφέρεται πως πρέπει να υπηρετήσει 5 χρόνια στην Ειδική Αγωγή από την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ διορισμού του. Μάλιστα όταν ρώτησε πως είναι δυνατόν, τότε, να πήραν μετάθεση από την Ειδική Αγωγή στη Γενική άτομα που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 (όπως και ο ίδιος), η απάντησε που πήρε είναι πως στις μεταθέσεις ισχύει άλλο καθεστώς. Η απάντηση αυτή δόθηκε τόσο από τη ΔΙΔΕ όσο και από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.

Και ερωτώ σε αυτό το σημείο εγώ: τελικά τι ισχύει με την 5ετία στον κλάδο διορισμού; Με ενδιαφέρει άμεσα το ζήτημα καθώς θέλω να ζητήσω μετάταξη σε άλλον κλάδο του χρόνου, ωστόσο κλείνω την 5ετία τον Αύγουστο, όπως ο συνάδελφος του οποίου απορρίφθηκε η αίτηση.

Οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία καλοδεχούμενη!

Συνάδελφε, με τις μετατάξεις δεν ισχύει ότι ισχύει με τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις, που σημαίνει ότι η προϋπόθεση της 5ετίας πρέπει να συντρέχει κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης , δηλ τον Απρίλιο και όχι την 31η Αυγούστου.  Νομίζω ότι οι απαντήσεις δίνονται στις σχετικές εγκυκλίους.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 06, 2025, 10:48:42 am »
Συνάδελφε, με τις μετατάξεις δεν ισχύει ότι ισχύει με τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις, που σημαίνει ότι η προϋπόθεση της 5ετίας πρέπει να συντρέχει κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης , δηλ τον Απρίλιο και όχι την 31η Αυγούστου.  Νομίζω ότι οι απαντήσεις δίνονται στις σχετικές εγκυκλίους.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα λίγο, γιατί είχα διαβάσει εδώ μέσα πως για την 5ετία λογίζεται και το διάστημα μέχρι 31/8 και ήλπιζα πως θα καταφέρω να κάνω την αίτησή μου του χρόνου… Διορίστηκα σε άλλον κλάδο απ’ αυτόν που δούλευα και δυστυχώς συμπληρώνω την 5ετία τον Αύγουστο  :'(

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 06, 2025, 03:49:56 pm »
Θα επιμείνω λίγο ακόμα στο θέμα, γιατί με ενδιαφέρει άμεσα και θέλω να είμαι σίγουρος πριν απογοητευθώ πλήρως.  Ξεκοκκάκιλα την εγκύκλιο μετατάξεων και βρήκα αυτό:

Προσοχή όσον αφορά στη συνολική πραγματική υπηρεσία, οι διευθύνσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο ΠΥΜ τα ακόλουθα:

Συνολική εκπαιδευτική προϋπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και τυχόν προϋπηρεσίας (σε έτη-μήνες-μέρες), έως και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και σε ποιον κλάδο/κλαδους αποκτήθηκε η εν λόγω προϋπηρεσία.

Στην υποσημείωση για την τυχόν προϋπηρεσία λίγο παρακάτω σε παραπέμπει στην εγκύκλιο μεταθέσεων και σε συγκεκριμένη σελίδα (στην περίπτωση της Α/θμιας στη σελίδα 13). Στη σελίδα αυτή, λοιπόν, αναφέρεται ξεκάθαρα το εξής στο 2.1.:
α) Ο συνολικός χρόνος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, έως τις 31/8 του έτους που διενεργούνται οι μεταθέσεις (για τον υπολογισμό της συνολικής προϋπηρεσίας)

Οπότε τι τελικά ισχύει; Βάσει αυτού έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάταξης και όσοι συμπληρώνουν την 5ετία μέχρι 31/8!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1184440
  • Σύνολο θεμάτων: 19490
  • Σε σύνδεση σήμερα: 529
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6