0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εδώ ,στην πρωτοβάθμια στα πακέτα που έχουν ορεινά χωριά οι ειδικότητες (γυμναστές - αγγλικών ) πηγαίνουν μια μέρα και κάνουν και τις 2 ώρες και στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο (οι αγγλικών)την ίδια μέρα. Είναι πάγια τακτική των τελευταίων χρόνων. Οπότε όχι, δεν τηρείται απαρέγκλιτα.
Στα νηπιαγωγεια, απο οσο ξερω, τηρειται. Οι διδακτικες ωρες ειναι 3 την ημερα σε ενα νηπιαγωγειο.
emmaki, δεν αναφέρομαι σε σχολεία πόλης, ούτε λέω τι πρέπει να γίνεται. Απλά λέω τι συμβαίνει σε μονοθέσια νηπιαγωγεία σε ορεινά χωριά της περιοχής μου. Οι συνάδελφοι πηγαίνουν μια μέρα και κάνουν οι γυμναστές δυο ώρες στο δημοτικό και οι αγγλικών 4 ώρες - 2 στο δημοτικό και 2 στο νηπιαγωγείο. Άλλωστε δεν είναι εφικτό να πάνε 2 φορές την εβδομάδα σε αυτά τα μέρη. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα.
Δυο ωρες στο νηπιαγωγειο;;;;;;Στα ορεινα (ορεινοταυα) που ξερω, το προγραμμα ακολουθειται κανονικα
Η πρόταση του νηπιαγωγου ήταν να πηγαίνω μία φορά και στο πρόγραμμα να φαίνεται ότι πηγαίνω 2. Του εξήγησα ότι δεν το ρισκάρω να βρεθώ εκτεθειμένη αν συμβεί κάτι αλλά και ότι έτσι και αλλιώς δεν γίνεται απλά να βάλει μια ώρα στην τύχη που θα έχω κενό στο άλλο σχολείο. Αν δεν υπάρχει χρόνος για την μεταφορά το πρόγραμμα θα απορριφθεί. Και επιπλέον έχω δύο μέρες εφημερία στην οργανική μου. Μένει μόνο μία μέρα μετά τις 12 που γίνεται πρακτικά να πάω και αν δεν κάνω λάθος αυτή η ώρα δεν προβλέπεται για τα αγγλικά.Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έχει 5 παιδάκια. Και έχουν ήδη αρχίσει να λείπουν...
Συμφωνώ. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Μήπως μπορεί το δίωρο να γίνει σε μία μέρα;Εδώ αυτό γίνεται επίσημα. Είναι απόφαση της Διεύθυνσης το δίωρο την ίδια μέρα. Έτσι γίνεται η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών.
Γνωρίζω ότι η πρόβλεψη για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και όχι δύο ώρες σε μία ημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό τηρείται απαρεγκλιτα ή αν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις. Η οργανική μου θέση μου αφήνει 7 ώρες κενό τις οποίες συμπληρώνω σε συστεγαζομενο νηπιαγωγείο και σε άλλο δημοτικό σχολείο 25 χλμ μακριά από το πρώτο μαζί με το συστεγαζομενο του νηπιαγωγείο. Το να πηγαίνω δεύτερη ημέρα μέσα στην εβδομάδα στο δεύτερο νηπιαγωγείο σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω 25 χλμ (περίπου μισή ώρα σε επαρχιακό δρόμο) μόνο για μία ώρα και αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι ότι έτσι το πρόγραμμα μου γίνεται πολύ ασφυκτικό.
Το «πρέπει», το «ορίζει ρητά η σχετική νομοθεσία» και το «απαγορεύεται με τα μέχρι σήμερα δεδομένα» δεν το αμφισβητώ. Αυτό που λέω είναι ότι στην εδώ Διεύθυνση δεν «τηρείται απαρέγκλιτα» το 2 ώρες σε 2 μέρες. Να είναι η μοναδική Διεύθυνση πανελλαδικά; Δεν ξέρω . Πάντως σίγουρα συμβαίνει.