0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, κανεις λάθος συλλογισμό αυτή τη στιγμή. Κι εγώ σου λέω ότι δεν πήρε κάποιος μετάθεση για να αφήσει κενή θέση, οπότε ναι τότε μπορεί να την διεκδικήσει κάποιος ή και να γίνει καραμπόλα όπως τα λες....Δεν μιλάμε για αυτή την περίπτωση. Δεν κουνήθηκε φύλλο σ'εμάς ούτε υπήρξε και κάποιο κενό. Σε αυτή την περίπτωση τι σχολείο να επιλέξεις;;;
Μια χαρά λογικά σκέφτεσαι. Σε αυτό όμως το υπουργείο δεν λειτουργούμε με τη λογική. Και εξηγούμαι:Αν π.χ ήσουν στην Α Αθηνών, είχες κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης τον Οκτώβρη, και τον Μάιο που δηλώσαμε σχολεία δήλωνες το Τάδε Δ.Σ Αθηνών(στο οποίο δεν υπήρχε οργανική στην ειδικότητά σου), εσύ όμως το δήλωσες επειδή είδες όνειρο ότι το υπουργείο θα φτιάξει οργανική, το όνειρό σου βγαίνει αληθινό, φτιάχνει την οργανική το υπουργείο και η Α Αθηνών θα εξετάσει τώρα και τις αιτήσεις βελτίωσης που δεν είχαν ικανοποιηθεί οπότε και τη δική σου. Οπότε εσύ παίρνεις την νέα οργανική. Είδες όνειρο, άλλος μπορεί να μυρίσει τα δάκτυλά του και να καταλάβει την πρόθεση του υπουργείου να φτιάξει οργανική, άλλος μπορεί να είχε πληροφόρηση εκ των έσω κτλ.
μπορούσες να επιλέξεις και σχολεία στα οποία την οργανική την είχε άλλος συνάδελφος μήπως σε περίπτωση που αυτός κάνει βελτίωση και αδειάσει η οργανική. Οι αιτήσεις βελτίωσεις που κάναμε εξετάστηκαν νομίζω τον Μάϊο, Ιούνιο. οπότε αν δεν καρποφόρησε τότε η αίτηση δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή ισχύει ακόμα.
Καλησπερα, α Δωδεκανήσου η Ρόδος δίνει κάποια μόρια για απόσπαση η μετάθεση? Ως παραμεθοριος? Υπάρχει καπου λίστα με περιοχες παραμεθοριου?
ΚαλημέραΦαίνεται πως η κάθε διεύθυνση κάνει ότι κρίνει σωστό σχετικά με τις βελτιώσεις Η ΔΠΕ Καρδίτσας ξανα καλεί για βελτίωση θέσης τους ΠΕ86. Η Α' Αθηνών καλεί όσους πήραν μετάθεση με τις συμπληρωματικές να δηλώσουν σχολεία για οριστική τοποθέτηση. Στο έγγραφο λέει πως θα εξεταστούν και όσες αιτήσεις είχαν γίνει για βελτίωση και δεν είχαν ικανοποιηθεί Το ίδιο και η Διεύθυνση Ηρακλείου
Μπες σε αυτή την ιστοσελίδα http://malliaros.bplaced.net/home.php οκ ευχαριστώ. Διάλεξε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια και μετά επιλέγεις πια περιοχή σε ενδιαφέρει και σου βγάζει τα μόρια που δίνει η κάθε περιοχή. Αυτά από όσο ξέρω είναι για τις μεταθέσεις. Για τις αποσπάσεις νομίζω μετράνε περισσότερο τα κοινωνικά κριτήρια.
Το ορθό είναι αυτό που κάνει η Α' Αθηνών. Αν κάποιος έχει πάρει ήδη βελτίωση, δυστυχώς "πέταξε το πουλάκι", πρέπει να την υπηρετήσει ή να διεκδικήσει φυσικά απόσπαση.Αυτοί όμως που δεν ικανοποιήθηκε η βελτίωσή τους είναι λογικό να "μπουν στον κουβά"Η Καρδίτσα θα έχει προβλήματα αν δώσει δικαίωμα σε όσους δεν έκαναν αίτηση βελτίωσης τον Νοέμβριο να κάνουν τώρα. Θεωρώ πως αν γίνουν ενστάσεις θα δικαιωθούν. Υπάρχει δεδικασμένο στις πρώτες οργανικές που δόθηκαν στις "νέες" ειδικότητες, όταν αυτοί που δεν είχαν υποβάλει αίτηση για οριστική τοποθέτηση τον Νοέμβριο δεν μπόρεσαν να τις διεκδικήσουν ή για να ακριβολογώ πήραν αυτές που περίσσεψαν.Αυτοί τώρα που δίνουν τις θέσεις μόνον σε αυτούς που ήρθαν με τις συμπληρωματικές θα έχουν και αυτοί ενστάσεις...Κάτι ξέρουν λοιπόν στην Α' Αθήνας, αυτή είναι η γνώμη μου...
Δε θα εξετάσω ποια διεύθυνση πράττει καλώς ή κακώς. Έχω όμως μια ένσταση. Έστω ότι πήρα βελτίωση σε σχολείο 20 χιλιόμετρα από το σπίτι μου και έρχεται το υπουργείο και φτιάχνει μια οργανική δίπλα στο σπίτι μου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Και μιλάω για το ηθικό της υπόθεσης.
Έχεις απόλυτο δίκιο για το ηθικό κομμάτι, δεν ξέρω αν θα δικαιωθείς όμως σε περίπτωση ένστασης.
Ευτυχώς δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Η αίτησή μου δεν έχει ικανοποιηθεί αλλά η διεύθυνσή που ανήκω δεν την ξανα εξετάζει, προχώρησε στην οριστική τοποθέτηση του συναδέλφου που πήρε μετάθεση με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις. Ευτυχώς οι οργανικές που με ενδιαφέρουν έχουν μείνει κενές οπότε του χρόνου πιστεύω να κάνω βελτίωση.
Το σκέφτεστε λάθος. Δε μπορεί να καεί η αίτηση βελτίωσης του Οκτωβρίου με την αιτιολογία ότι αυτές έχουν τρέξει ήδη. Με την ίδια λογική θα είχαν καεί κι οι αιτήσεις μετάθεσης μιας κι ήδη έτρεξαν τον Μάρτιο κι άρα δε θα έπρεπε να έχουμε συμπληρωματικές μεταθέσεις. Δε μπορεί να έχουμε 2 διαφορετικές αντιμετωπίσεις για το ίδιο θέμα.