0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά!Διαβάζοντας το νήμα μπερδεύτηκα λίγο και ρωτώ το εξής: σε Γυμνάσιο στο οποίο φέτος μειώθηκαν κατά ένα τα τμήματα και ένας από τους πέντε φιλολόγους (όλοι μόνιμοι και με οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο)αναγκαστικά θα πρέπει να συμπληρώσει το ωράριό του (περίπου 5-6 ώρες) σε άλλο σχολείο.Ποιος είναι αυτός που θα το υποστεί αυτό;Ο τελευταίος τοποθετηθείς ή αυτός με τα λιγότερα μόρια;;
Μόνο αν οι "τελευταίοι" έχουν τοποθετηθεί οργανικά με την ίδια απόφαση θα μετρήσουν τα μόρια;
Όχι την ίδια μέρα, αλλά την ίδια σχολική χρονιά. Τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια (από περίπτωση που γνωρίζω), δεν ξέρω αν άλλαξε.ΠΧ: αν ένας έκανε πράξη ανάληψης στις 12/7 και ο άλλος στις 19/7 (σε θερινές υπηρεσίες, λόγω καθυστερημένης πράξης ΠΥΣΔΕ) τότε θεωρούνται οτι τοποθετήθηκαν μαζί.
Ως προς αυτό έχω παρόμοια απορία. Δύο άτομα ίδιας ειδικότητας συμπληρώνουν ωράριο στο ίδιο σχολείο. Ο ένας έχει πάει με απόσπαση στη περιοχή κ συμπληρώνει 8 ωρες ο άλλος έχει οργανικη σε γειτονικό σχολείο και συμπληρώνει 5 ωρες. Στον χωρισμό τμημάτων ποιος προηγειται;; μου φαίνεται λογικό οποίος έχει τις περισσότερες ώρες, για να βγει κ προγραμμα.
Σε σχολείο που υπάρχει εκπαιδευτικός με οργανική και ειδικότητα ας πούμε ΠΕ80 (πτυχίο διορισμού) και δεύτερη ειδικότητα για παράδειγμα ΠΕ86. Αν έρθει στο σχολείο αυτό με απόσπαση ένας εκπαιδευτικός ΠΕ86, ποιος από τους δύο παίρνει τις ώρες ΠΕ86; Αυτός με οργανική αλλά όχι πτυχίο διορισμού ΠΕ86 ή ο αποσπασμένος με πτυχίο διορισμού ΠΕ86;
Πρώτα θα συμπληρώσει το ωράριό του ο εκπαιδευτικός της οργανικής ως ΠΕ80 με α και β ανάθεση. Αν δεν έχει ήδη συμπληρώσει το ωράριό του με το πρώτο του πτυχίο, τότε παίρνει ώρες με α ανάθεση του δεύτερου πτυχίου του και αν θέλει κι άλλες ώρες με β ανάθεση του δεύτερου πτυχίου του.Αν δεν υπήρχαν ώρες ΠΕ86, τότε γιατί η ΔΔΕ τοποθέτησε σε αυτό το σχολείο τον αποσπασμένο πληροφορικό;
Υπάρχει λειτουργικό κενό ΠΕ86. Το ερώτημα είναι ποιος προηγείται για αυτές τις ώρες. Ο ΠΕ80 δεν συμπληρώνει ωράριο με το πρώτο πτυχίο και θα πρέπει να καλύψει ωράριο με το δεύτερο πτυχίο ή θα πρέπει να πάει σε δευτερο σχολείο αφού οι ώρες ΠΕ86 είναι για τον αποσπασμένο; Εντέλει ποιος θα πάει σε δεύτερο σχολείο να συμπληρώσει; Ο ΠΕ80 ή ο ΠΕ86;