*

Αποστολέας Θέμα: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 262280 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος prtasia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 10:06:43 pm »
Καλησπέρα, είμαι αναπληρώτρια και είμαι σε άδεια λοχείας η οποία ληγει σε μία εβδομάδα όμως έχω πρόβλημα με την μέση μου και είμαι στο κρεβάτι (εξαιτίας μιας επιπλοκής) . Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος πόση αναρρωτική άδεια μπορεί να πάρει ένας αναπληρωτής υπάρχει περιορισμός; Γνωρίζω ότι δικαιούται 15 μέρες με αποδοχές (τις οποίες έχω ήδη πάρει). Για λόγους υγείας μπορώ να πάρω και άλλη άδεια πέρα των 15 ημερών;Υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η σύμβαση;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:51:31 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 11:43:50 pm »
karaxarias δεν έχω πάρει ποτέ αναρρωτική ως αναπληρώτρια οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η διαδικασία.
Αν συμφωνεί ο διευθυντής σου μπορείς να πάρεις κανονική χωρίς πρόβλημα αρκεί να μην είναι μετά από αργία.Αν όμως ο διευθυντής σου δεν συμφωνεί αναγκαστικά πρέπει να πάρεις αναρρωτική.Απλά ενημερώσου τι πρέπει να κάνεις  για να πάρεις.

prtasia,δυστυχώς μόνο 15 μέρες μπορεί να πάρει με αποδοχές ο αναπληρωτής.Άλλη άδεια μπορείς να πάρεις αλλά είναι χωρίς αποδοχές. Η σύμβαση δεν διακόπτεται και η προϋπηρεσία μετράει κανονικά απλά δεν πληρώνεσαι. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα.

β. Σε περίπτωση που εξαντληθεί η αναρρωτική άδεια των δεκαπέντε (15) ημερών με αποδοχές, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα, εφόσον συντρέχει «σπουδαίος λόγος», να λάβουν αναρρωτική άδεια χωρίς αξίωση καταβολής αποδοχών από τον εργοδότη.
Και το λινκ για ενημέρωση:
http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od2_5_9_813.php

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 11:46:25 pm »
Σε ευχαριστώ, πάντως, vama  :)

Αποσυνδεδεμένος prtasia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 07:36:30 am »
vama ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:51:31 »

Αποσυνδεδεμένος evanthula

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 05:03:38 pm »
Καλησπέρα είμαι κι εγώ αναπληρώτρια και το διάστημα αυτό είμαι σε άδεια επ'απειλούμενης κύησης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν πρόκειται να χάσω τα μόρια μου αυτο το μήνα που είμαι σε επ'απειλούμενη.Υπάρχει κάπου κάποιος νόμος η εγκύκλιος για να το δείξω στηνδιεύθυνση που υπάγομαι για το τι ισχύει;

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 05:18:58 pm »
Σου είπαν ότι θα χάσεις τα μόριά σου;

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 05:36:28 pm »
Mου είπαν ότι θα χάσω το μόριο του ενός μήνα που είμαι σε επαπειλούμενη άδεια.Τα υπόλοιπα θα τα πάρω κανονικά γιατί ξεκινά η άδεια πριν και μετά τον τοκετό.Αν και έχω πάει χαρτιά απο το ΙΚΑ για το διάστημα της επαπειλούμενης ο προϊστάμενος μου μου είπε ότι θα χάσω 1 μόριο.Ξέρεις μήπως που μπορώ να απευθυνθώ για να το εξακριβώσω;Η κάποιο τηλέφωνο του υπουργείου;

Αποσυνδεδεμένος elenaaaaaa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 12:40:43 pm »
Γεια σας!
Είμαι αναπληρώτρια και ήμουν άρρωστη μια Δευτέρα και δεν πήγα σχολείο.
Την επόμενη μου είπε ο Διευθυντής να κάνω μια υπέυθυνη δήλωση και αίτηση για αναρρωτική άδεια.Μετά από καιρό ειδοποίησαν από τη Διεύθυνση ότι δεν με καλύπτει αυτό και ότι θέλουν χαρτί απο ΙΚΑ.Τι γίνεται θα πάω ένα μήνα μετά και θα τους πω θέλω ένα χαρτί που ήμουν τότε άρρωστη?!Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 01:11:45 pm »
Οι αναπληρωτές δεν καλύπτονται με υπεύθυνη δήλωση για αναρρωτική άδεια, οπότε ήταν λάθος του διευθυντή σου. Το να πάρεις χαρτί από το ΙΚΑ για άδεια με προηγούμενη ημερομηνία, είναι μάλλον δύσκολο. Το πιθανότερο είναι να σου περάσουν τη μέρα ως κανονική άδεια.

Αποσυνδεδεμένος Puppy S

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • θα περάσει κι αυτό!
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 04:18:22 pm »
Γεια σας συνάδερφοι. Πριν από λίγες μέρες πήρα 2 μέρες αναρρωτική άδεια (κανονικά! με τριπλότυπο από το ΙΚΑ) αλλά μου "έκοψαν" από το μισθό μου το 1/2 των αποδοχών για αυτές τις 2 μέρες! Ξέρει κανείς αν αυτό είναι νόμιμο;;;;

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 05:17:43 pm »
evanthula,όταν λες οτι είσαι σε επαπειλούμενη άδεια τι εννοείς; Οι αναπληρωτές δεν δικαιούνται άδεια για επαπειλούμενη κύηση.
Μήπως έχεις άδεια ανευ αποδοχών;
Οι αναπληρωτές δικαιούνται μόνο 15 μέρες αναρρωτική άδεια και στη συνέχεια μόνο άδεια ανευ αποδοχών.
Πάντως και έτσι να είναι παίρνεις τα μόρια σου κανονικά.Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα πάρεις το 1 μόριο.Μου φαίνεται πολύ περίεργο .Μήπως ο προϊστάμενος δεν ήξερε τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις;
Στις δευτεροβάθμιες συνήθως υπάρχει κάποιος υπάλληλος που ασχολείται με άδειες και είναι ενημερωμένος για αυτά τα θέματα.Επικοινώνησε με τη διεύθυνση και ζήτησε να μιλήσεις με τον υπεύθυνο για τις άδειες και  ρώτησέ τον τι ισχύει για  την περίπτωσή σου.Αν επιμένουν ζήτησέ τους και εσύ με τη σειρά σου την νομοθεσία που λέει οτι δεν λαμβάνεται υπόψην η προϋπηρεσία όταν είσαι σε άδεια αναρρωτική ή ανευ αποδοχών.
Το έχω ξαναβάλει αλλά σε αυτό το λινκ αναφέρει τις άδειες των αναπληρωτών.
http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od2_5_9_813.php

Τα τηλέφωνα του υπουργείου για τις άδειες δεν τα ξέρω αλλά το τηλ. του τηλεφωνικού κέντρου του υπεπθ είναι:2103442000.
Πάρε και εκεί και μίλησε με το τμήμα αδειών να σε ενημερώσουν καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 05:26:27 pm »
elenaaaa, συμφωνώ με την annna.Δύσκολο να πάρεις χαρτί εκ των υστέρων.Επικοινώνησε με την διεύθυνση,εξήγησέ τους οτι δεν γίνεται αυτό που σου ζητάνε και ρώτησέ τους αν μπορούν να την περάσουν ως κανονική.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 05:28:40 pm »
puppy s,χωρίς να είμαι σίγουρη νομίζω οτι θα πληρωθείς τα άλλα μισά από το ΙΚΑ.
Μήπως να ρωτήσεις στο ΙΚΑ;

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:22:13 pm »
Καλησπέρα vama!Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Εννοώ ότι έχω πάρει 15 μέρες αναρρωτική από την υπηρεσία μου και τώρα είμαι δε άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία αλλά πληρώνομαι από το ΙΚΑ γιατί τους έχω πάει χαρτιά ότι η κύηση μου είναι επαπειλούμενη.Στην αρχή ο προϊστάμενος μου μου είχε πει ότι δε θα χάσω κανένα μόριο, μετά όμως το έψαξε και μου είπε ότι θα χάσω 1 μήνα.Ενώ είναι συζητήσιμος δεν ξέρω αν γνωρίζει καλά το θέμα οπότε θα πάρω στο υπουργείο για να μου πουν τι ορίζει η νομοθεσία ώστε να έχω επιχειρήματα αν βρω ότι ισχύει το αντίθετο. Το link το έχω διαβάσει και δεν έχω βρει κάπου να λέει για τα μόρια.Anyway thanks και αν μάθω θα σου πω. ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)