0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην παραπάνω ανακοίνωση αναφέρεται η απαγόρευση χορήγησης κανονικής άδειας σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους τωνοργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του προεδρικού διατάγματος που ορίζει την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας μέχρι καιτην ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι εν προκειμένω από 22/4/2023 έως και 21/5/2023.Επομένως η απαγόρευση δεν αφορά αναπληρωτές οι οποίοι είναι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου;;Επίσης, στις διευκολύνσεις που αναφέρεται η ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, εξαιρούνται οι αναπληρωτές;(Από το συνδυασμό των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 106 του Π.Δ. 26/2012 και της παρ. 1 του άρθρου 50 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει) προκύπτει ότι στους τακτικούς-μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ., χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές γιατην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. )Δηλαδή για να καταλάβω, για την απαγόρευση χορήγησης κανονικής άδειας, οι αναπληρωτές παίζει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μόνιμους ενώ για την ειδική άδεια εξαιρούνται;; Υ.γ. ναι, ξέρω ότι μπορεί για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης να χορηγηθεί κανονική τελικά, άλλο είναι το θέμα όμως!
Καλησπέρα! Αν νοσήσει ο σύζυγος μια ημέρα και πάρει αναρρωτική απο γιατρό, η σύζυγος εκπαιδευτικός αναπληρώτρια διακούται άδεια μιας ημέρας; Νομίζω είναι ασθενείας συζύγου και πληρώνεται ολόκληρο ημερομίσθιο, σωστά;
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι πάνω στην ερώτηση του zoek: Στις 3 πρώτες ημέρες της αναρρωτικής, μας κόβουν κάποιο ποσό από το ημερομίσθιο ή κάτι από τα ένσημα;
Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω το εξης: έως την 3 μέρα μας δίνει το δημόσιο άδεια. Από την τέταρτη και μετά ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει ο αναπληρωτής για να του πληρώσει την άδεια το ΙΚΑ? Ευχαριστώ πολύ
Μας λένε από την Αβάθμια ότι δικαιούμαστε 5 μέρες άδεια ασθένειας τέκνου και όχι 6 (3τεκνοι).
Ω σευχαριστω πάρα πολύ English!!! Η διευθύντρια του σχολείου μου είπε να έχω πάρει κ χαρτι γιατρού ξεχωριστό για τις μέρες που θα πληρώσει το ΙΚΑ. Θα το πάρω καλού κακού μπας και χρειαστεί να το ανεβάσω κάπου. Και πάλι σευχαριστω πολύ!!!