0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από αυτά που γράφει ο Patreas δεν συμπεραίνουμε ότι θα αλλάξει ο αλγόριθμος υπολογισμού των οργανικών κενών.Είπε ότι μπορούν να μοιραστούν οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν σε όλες τις ΔΔΕ και να είναι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ.Μπορεί να μην πάρουν οριστική τοποθέτηση, επειδή δεν θα έχουν 12 ώρες σε ένα σχολείο, αλλά θα συμπληρώνουν το ωράριό τους!Κάθε χρόνο αυτοί που διορίζονται διαπιστώνουν ότι την επόμενη σχολική χρονιά με τους καινούριους διορισμούς μπορούν να κλείσουν τα κενά της περιοχής που ενδιαφέρονται να μετατεθούν και τότε προτείνουν να μειωθεί η υποχρεωτική διετία στον ένα χρόνο. Δε νομίζω ότι αυτό είναι εύκολο. Θέλουν, όταν κάνουν διορισμούς, να είναι ήσυχοι ότι το κενό στο νησί θα είναι καλυμμένο για δύο χρόνια. Δεν έχουν ντόπιους εκπαιδευτικούς τα νησιά μας και τα απομακρυσμένα μέρη, για αυτό δεν παίρνουν πίσω τη διετία.
Εγω από αυτά που καταλαβαίνω ακούγοντας και τον Πιερ είναι ότι στα τωρινά αλγοριθμικά κενά των μετατάξεων προστίθενται πάγια λειτουργικά κενά (σε κάθε περιοχή έχεις ένα κατώφλι πάγιων λειτουργικών κενών). Αν ακολουθηθεί αυτό το μοτίβο και στις μεταθέσεις, ουσιαστικά μιλάμε για νέο αλγόριθμο.
Αν αυτό ακολουθηθεί στις μεταθέσεις, πρέπει να ξανατρέξουν οι μεταθέσεις και στη δευτεροβάθμια, διότι κάποιοι μπορεί να ήθελαν να μετατεθούν σε μια περιοχή και να μην μπορούσαν επί χρόνια. Δεν μπορεί εκεί να γίνουν διορισμοί.Φοβάμαι ότι για να μοιράσει τους νεοδιόριστους σε όλες τις ΔΔΕ, μπορεί να τους έχει μόνιμους με νέο καθεστώς διαφορετικό από εκείνους που έχουν οργανική σε μια ΔΔΕ. Μόνο έτσι μπορεί να τηρηθεί η νομιμότητα σε σχέση με τις μεταθέσεις, χωρίς να ξανατρέξουν οι μεταθέσεις στη δευτεροβάθμια. Μπορεί για παράδειγμα η κατάσταση των επιπλέον μονίμων να είναι όχι ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ, αλλά ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΥΣΔΕ.
Μια άλλη λύση θα ήταν να είναι στη διάθεση της ΔΔΕ για δύο χρόνια χωρίς το δικαίωμα να τοποθετηθούν σε οργανική και χωρίς να μετράνε στον αλγόριθμο υπολογισμού των μεταθέσεων.
Όπως λες ήδη αυτό δεν είναι καλή λύση. Δημιουργείται νομικό πρόβλημα από τον τρίτο χρόνο.Μα λογικά το ΚΥΣΔΕ θα σε τοποθετεί σε κάποια διεύθυνση κάθε χρόνο, αφού θα είσαι στη Διάθεσή του. Μπορεί τη μια χρονιά να είσαι στη
Αυτό που λέτε θα μετέτρεπε στην πραγματικότητα τον κουβά με τις οργανικές σε κουβά ανθρώπων.
Εφιαλτικά σενάρια συζητάτε... Μένει μια άρση μονιμότητας και μια σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με απολύσεις κι έδεσε το γλυκό.
Ό, τι είναι δύσκολο σενάριο το ξέρω ήδη, αλλά είναι ένας τρόπος για να τηρηθεί αρχικά η νομιμότητα.Ίσως αργότερα αλλάξουν τον αλγόριθμο και διαιρούν με νούμερο μικρότερο του 20.Πάντως το σενάριο είχε ακουστεί και παλιότερα να δημιουργήσουν μόνιμους αναπληρωτές.Μπορεί να σκεφτεί κάποιος άλλον τρόπο να διοριστούν οι επιπλέον μόνιμοι χωρίς να τρέξουν ξανά οι μεταθέσεις στη δευτεροβάθμια;