*

Αποστολέας Θέμα: Δεύτερος διορισμός  (Αναγνώστηκε 7057 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Δεύτερος διορισμός
« Απάντηση #42 στις: Αύγουστος 03, 2024, 01:31:41 μμ »
Ασφαλώς για τη δευτεροβάθμια γενικής θα μπορούν να κάνουν. Για εμάς, όμως, που θέλουμε να κάνουμε σε αυτές που τρέχουν είναι αδικία. Επαναλαμβάνω όταν διοριστήκαμε ο νόμος έλεγε σε 1 χρόνο μπορούμε να ξαναδιοριστούμε ή να παραιτηθούμε και να γίνουμε αναπληρωτές/τριες. Το άλλαξε νύχτα τον Ιούλιο του 22 για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων και ο νόμος δεν εφαρμόστηκε για αυτ@ που διορίστηκαν από 22 και πέρα, αλλά είχε εφαρμογή και για εμάς. Η λογική και το αίσθημα δικαιοσύνης λένε ότι οι ευεργετικές ρυθμίσεις ενός νόμου έχουν αναδρομική ισχύ, αλλά όχι οι δυσμενέστερες. Χάσαμε το 22 τις περιοχές που δεν είχε δώσει το 21 στην ειδικότητα που διοριστήκαμε. Χάσαμε διορισμό το 22 και το 23 σε άλλη ειδικότητα και τώρα χάνουμε και το 24 γιατί ερμηνεύουν τον νόμο ότι η λήξη των 3 ετών είναι κατά τη διάρκεια των αιτήσεων. Πού το λέει αυτό ο νόμος;

Όπως και να έχει ο νόμος άλλαξε και ισχύει από τη μέρα της δημοσίευσης. Αυτό δεν είναι αναδρομικότητα. Αναφέρει ότι όποιος θέλει να διοριστεί εκ νέου πρέπει να έχουν περάσει 3 χρόνια από το ΦΕΚ του προηγούμενου διορισμού του. Απλά δεν το περιμένατε.

Τις περιοχές που δίνουν για διορισμό τη δεύτερη χρονιά, δεν μπορείς να τις διεκδικήσεις λόγω της υποχρεωτικής διετίας. Αυτό ήταν γνωστό σε όλους πριν από τον διορισμό τους. Δεν σας κατέλαβε εξ απροόπτου.

Στο τελευταίο που γράφεις όντως δεν διευκρινίζεται ότι η τριετία πρέπει να έχει συμπληρωθεί κατά τη διάρκεια των αιτήσεων. Αλλά και ο trust no one έτσι το υπολόγιζε στους πίνακες που φτιάχνει. Για αυτό λέω ότι περιμένουμε να δούμε αν στις αιτήσεις μετά τις 10/8 για τη 2ΓΕ επιτρέπει να κάνει κάποιος διορισμένος του 2021 ή θα τον σταματάει επειδή είναι το τρίτο έτος του από τον διορισμό και το πρώτο έτος των νέων πινάκων!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:18:47 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αύγουστος 03, 2024, 02:12:58 μμ »
Όπως και να έχει ο νόμος άλλαξε και ισχύει από τη μέρα της δημοσίευσης. Αυτό δεν είναι αναδρομικότητα. Αναφέρει ότι όποιος θέλει να διοριστεί εκ νέου πρέπει να έχουν περάσει 3 χρόνια από το ΦΕΚ του προηγούμενου διορισμού του. Απλά δεν το περιμένατε.

Τις περιοχές που δίνουν για διορισμό τη δεύτερη χρονιά, δεν μπορείς να τις διεκδικήσεις λόγω της υποχρεωτικής διετίας. Αυτό ήταν γνωστό σε όλους πριν από τον διορισμό τους. Δεν σας κατέλαβε εξ απροόπτου.

Στο τελευταίο που γράφεις όντως δεν διευκρινίζεται ότι η τριετία πρέπει να έχει συμπληρωθεί κατά τη διάρκεια των αιτήσεων. Αλλά και ο trust no one έτσι το υπολόγιζε στους πίνακες που φτιάχνει. Για αυτό λέω ότι περιμένουμε να δούμε αν στις αιτήσεις μετά τις 10/8 για τη 2ΓΕ επιτρέπει να κάνει κάποιος διορισμένος του 2021 ή θα τον σταματάει επειδή είναι το τρίτο έτος του από τον διορισμό και το πρώτο έτος των νέων πινάκων!!!
Στην πρόσκληση διορισμού του 2023 έγραφε ότι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης (σελίδα 7):
"iii) Όσοι έχουν διοριστεί σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης ή δομές Γενικής Εκπ/σης με τις διατάξεις του ν.4589/2019 [δεδομένου ότι δεν έχει παρέλθει τριετία (βλ. παρ. 5Α του άρθρου 62) από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως]."

Αν κι είναι περιττό να το συζητάμε. Εφόσον οι αιτήσεις της 1ΓΕ είναι ως τις 6 Αυγούστου, είναι εντελώς απίθανο το ΦΕΚ διορισμού να έχει βγει πριν τις 10/8 κι ήδη τους απαγορεύει την αίτηση. Άρα ξεκάθαρα, σύμφωνα με το υπουργείο η 3ετία πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι τη μέρα της αιτήσεως. Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να το κυνηγήσει δικαστικά, ίσως και να πετύχει κάτι. Μόνο έτσι όμως.

Αποσυνδεδεμένος NoJoker

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αύγουστος 03, 2024, 05:46:10 μμ »
 "...Για αυτό λέω ότι περιμένουμε να δούμε αν στις αιτήσεις μετά τις 10/8 για τη 2ΓΕ επιτρέπει να κάνει κάποιος διορισμένος του 2021 ή θα τον σταματάει επειδή είναι το τρίτο έτος του από τον διορισμό και το πρώτο έτος των νέων πινάκων!!!..."
[/quote]

Μία διόρθωση επ' αυτού: Μετά τις 10/8/2024 οι διορισθέντες του 2021 θα διανύουν το 4ο έτος μετά τον διορισμό:

1ο έτος μετά τον διορισμό: 10/8/2021-10/8/2022
2ο έτος μετά τον διορισμό: 10/8/2022-10/8/2023
3ο έτος μετά τον διορισμό: 10/8/2023-10/8/2024
4ο έτος μετά τον διορισμό: 10/8/2024-10/8/2025

Κατά συνέπεια, εφόσον η πρόσκληση για τους διορισμούς στη δευτεροβάθμια -με βάση τους οριστικούς πίνακες της 2ΓΕ- βγει μετά τις 10/8 δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για εκ νέου διορισμό υπό οποιαδήποτε ερμηνεία του νόμου.

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αύγουστος 03, 2024, 07:03:24 μμ »
Αν ο νόμος ήδη απαγορεύει να κάνεις αίτηση για νέο διορισμό, αν δεν περάσουν 3 χρόνια από τη δημοσίευση του ΦΕΚ του προηγούμενου διορισμού σου, τότε γιατί με δεύτερη διάταξη απαγορεύει να κάνεις αίτηση αν είναι το τρίτο σου έτος; (το οποίο συμπίπτει με το πρώτο έτος των νέων πινάκων)

Προφανώς επειδή ο νομοθέτης θεωρεί ότι το τρίτο έτος του εκπαιδευτικού που διορίστηκε με ΦΕΚ 10/8/2021, λήγει 31/8/2024.
Αν το θεωρούσε αυτό 4ο έτος, δεν θα έβαζε καν τον επιπλέον περιορισμό! Αυτό υπαγορεύει η κοινή λογική. Οπότε περιμένουμε να δούμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:18:47 »

Αποσυνδεδεμένος NoJoker

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αύγουστος 03, 2024, 08:16:43 μμ »
Αν ο νόμος ήδη απαγορεύει να κάνεις αίτηση για νέο διορισμό, αν δεν περάσουν 3 χρόνια από τη δημοσίευση του ΦΕΚ του προηγούμενου διορισμού σου, τότε γιατί με δεύτερη διάταξη απαγορεύει να κάνεις αίτηση αν είναι το τρίτο σου έτος; (το οποίο συμπίπτει με το πρώτο έτος των νέων πινάκων)

Προφανώς επειδή ο νομοθέτης θεωρεί ότι το τρίτο έτος του εκπαιδευτικού που διορίστηκε με ΦΕΚ 10/8/2021, λήγει 31/8/2024.
Αν το θεωρούσε αυτό 4ο έτος, δεν θα έβαζε καν τον επιπλέον περιορισμό! Αυτό υπαγορεύει η κοινή λογική. Οπότε περιμένουμε να δούμε!

Lasid, ερμηνεύοντας τον νομοθέτη με κοινή λογική πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η δεύτερη διάταξη στην οποία αναφέρεσαι, οι διορισθέντες του 21 θα μπορούσαν να διεκδικήσουν διορισμό οποτεδήποτε μέσα στο σχολικό έτος 2023-2024 καθώς με την προηγούμενη, αρχική διατύπωση του αποκλεισμού, αυτό θα ήταν εφικτό. Εξηγούμαι:
Ας ξεκινήσουμε με την ακριβή διατύπωση της αρχικής διάταξης αποκλεισμού (ας αναφέρουμε και τη νομοθεσία: Άρθρο 58 του Νόμου 4653/2020 (ΦΕΚ Α'12)
"Στο άρθρο 62 του ν. 4589/2019 (Α΄ 29) ύστερα από την παράγραφο 5 προστίθεται νέα παράγραφος 5Α ως εξής: 5Α. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, παραιτούνται, αποκλείονται από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων."΄

Τα δεδομένα με αυτή την αρχική διατύπωση του αποκλεισμού: Διορισμός στις 10/8/2021=> Διορισμός μέσα στο σχολικό έτος 2020-2021 (σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ 79942/ΓΔ4/21-5-2019-ΦΕΚ 2005/Β/31-5-2019). Με τη αρχική διατύπωση λοιπόν, αποκλειόταν κάποιος/α από το να διεκδικήσει νέο διορισμό για τα δύο επόμενα σχολικά έτη από το σχολικό έτος μέσα στο οποίο διορίστηκε, δηλαδή για τα σχ.έτη 2021-2022 και 2022-2023. Με τη λήξη του σχολικού έτους 2022-2023, από τη 1η Σεπτεμβρίου 2023 δηλαδή, θα διένυε το 4ο έτος από τον διορισμό του και ανεξαρτήτως ημερομηνίας έκδοσης νέων οριστικών πινάκων, θα μπορούσε να διοριστεί.

Πάμε τώρα στην υφιστάμενη διατύπωση του αποκλεισμού (στη δεύτερη διάταξη στην οποία αναφέρεσαι):
Άρθρο 389 του Νόμου 4957/2022:
"Το πρώτο εδάφιο της παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), περί του αποκλεισμού από τους διορισμούς και προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη των εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παραιτούνται, αντικαθίσταται και η παρ. 5Α διαμορφώνεται ως εξής:

«5Α. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π., οι οποίοι έχουν διοριστεί ή διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το παρόν, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι, αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τρία (3) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.»"

Όπως εξήγησα και παραπάνω με την προηγούμενη μου ανάρτηση, με αυτή τη νέα διατύπωση ο αποκλεισμός επεκτείνεται μέχρι 10/8/2024.

Αποσυνδεδεμένος nikolas_pat

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αύγουστος 03, 2024, 09:06:49 μμ »
Και πως είναι δυνατόν κάποιος που συμμετείχε στη προκήρυξη του 2019 , διορίστηκε με αυτήν, εκανε τα χαρτιά του στη προκύρηξη 2ΓΕ , διένυσε το 3 ετος μονιμότητας και δεν τον έχω στον νέο πίνακα? Στον δικό μου πίνακα δεν νομίζω να εχω τέτοια περίπτωση. Ειμαι ΠΕ80. Ξέρετε κάποιον?

Αποσυνδεδεμένος NoJoker

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αύγουστος 03, 2024, 10:39:44 μμ »
Και πως είναι δυνατόν κάποιος που συμμετείχε στη προκήρυξη του 2019 , διορίστηκε με αυτήν, εκανε τα χαρτιά του στη προκύρηξη 2ΓΕ , διένυσε το 3 ετος μονιμότητας και δεν τον έχω στον νέο πίνακα? Στον δικό μου πίνακα δεν νομίζω να εχω τέτοια περίπτωση. Ειμαι ΠΕ80. Ξέρετε κάποιον?

Εξήγησα -με τεκμηριωμένο τρόπο θέλω να πιστεύω- πως ναι, είναι δυνατόν. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως, με την υφιστάμενη διατύπωση του αποκλεισμού, η δυνατότητα αυτή του νέου διορισμού αφορά (πλέον) ελάχιστους.

Αποσυνδεδεμένος vasko83

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αύγουστος 14, 2024, 12:40:56 πμ »
Καλησπέρα. Να θέσω έναν προβληματισμό. Είμαι ήδη διορισμένη στην 1η μου ειδικότητα κ σκέφτομαι να διεκδικήσω νέο διορισμό στη 2η ειδικότητα. Αν καταφέρω να  διοριστώ στη 2η ειδικότητα  μπορώ να πάρω, για τους δικούς  μου λόγους, παράταση ορκομωσίας; Υπάρχει κάποιος περιορισμός για αυτό;

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αύγουστος 14, 2024, 02:34:19 πμ »
Καλησπέρα. Να θέσω έναν προβληματισμό. Είμαι ήδη διορισμένη στην 1η μου ειδικότητα κ σκέφτομαι να διεκδικήσω νέο διορισμό στη 2η ειδικότητα. Αν καταφέρω να  διοριστώ στη 2η ειδικότητα  μπορώ να πάρω, για τους δικούς  μου λόγους, παράταση ορκομωσίας; Υπάρχει κάποιος περιορισμός για αυτό;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Μετάταξη, που προηγείται του διορισμού, γιατί δεν κάνεις;

Αποσυνδεδεμένος vima

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αύγουστος 14, 2024, 04:25:41 μμ »
Καλησπέρα! Για να διεκδικήσει κάποιος 2ο διορισμό, πρέπει στην 3ετία να παραιτηθεί απο τη θέση του και εκ νέου να κάνει χαρτιά; Ή μπορεί ενώ έχει τη θέση να κάνει παράλληλα χαρτιά για 2ο διορισμό;

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αύγουστος 14, 2024, 04:32:16 μμ »
Καλησπέρα! Για να διεκδικήσει κάποιος 2ο διορισμό, πρέπει στην 3ετία να παραιτηθεί απο τη θέση του και εκ νέου να κάνει χαρτιά; Ή μπορεί ενώ έχει τη θέση να κάνει παράλληλα χαρτιά για 2ο διορισμό;

Δεν παραιτήσαι γιατί έχεις ποινή νομίζω. Κάνεις χαρτιιά και όταν αναλάβεις στη νέα θέση λύεται αυτοδίκαια η προηγούμενη.

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αύγουστος 14, 2024, 04:38:27 μμ »
Πολύ σωστά τα λέει ο Victor123. Πρέπει να έχει περάσει τριετία από το ΦΕΚ του Διορισμού σου για να μπορέσεις να κάνεις αίτηση!

Αποσυνδεδεμένος dimitris75

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αύγουστος 15, 2024, 12:33:24 πμ »
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβλήθηκαν παράλληλα, ή και με οποιοδήποτεχρονικη απόσταση? Για το Δημόσιο ισχύει το εξής.  Πας ανά πάσα ώρα και στιγμή στον 2ο φορέα,  αναλαμβάνεις Υπηρεσία και λυεται αυτοδικαίως η   σχέση εργασίας με τον 1ο φορέα ως μόνιμος!

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αύγουστος 15, 2024, 08:48:01 πμ »
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβλήθηκαν παράλληλα, ή και με οποιοδήποτεχρονικη απόσταση? Για το Δημόσιο ισχύει το εξής.  Πας ανά πάσα ώρα και στιγμή στον 2ο φορέα,  αναλαμβάνεις Υπηρεσία και λυεται αυτοδικαίως η   σχέση εργασίας με τον 1ο φορέα ως μόνιμος!
Ο νόμος λέει ρητά ότι αν βγει ΦΕΚ διορισμού σου στην εκπαίδευση, αποκλείεσαι για 3 χρόνια από νέο διορισμό στην εκπαίδευση κι από πρόσληψη σαν αναπληρωτής. Ο φορέας ίδιος είναι σε αυτή την περίπτωση.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32690
  • Τελευταία: plixis
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1175713
  • Σύνολο θεμάτων: 19361
  • Σε σύνδεση σήμερα: 304
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)