0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ασφαλώς για τη δευτεροβάθμια γενικής θα μπορούν να κάνουν. Για εμάς, όμως, που θέλουμε να κάνουμε σε αυτές που τρέχουν είναι αδικία. Επαναλαμβάνω όταν διοριστήκαμε ο νόμος έλεγε σε 1 χρόνο μπορούμε να ξαναδιοριστούμε ή να παραιτηθούμε και να γίνουμε αναπληρωτές/τριες. Το άλλαξε νύχτα τον Ιούλιο του 22 για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων και ο νόμος δεν εφαρμόστηκε για αυτ@ που διορίστηκαν από 22 και πέρα, αλλά είχε εφαρμογή και για εμάς. Η λογική και το αίσθημα δικαιοσύνης λένε ότι οι ευεργετικές ρυθμίσεις ενός νόμου έχουν αναδρομική ισχύ, αλλά όχι οι δυσμενέστερες. Χάσαμε το 22 τις περιοχές που δεν είχε δώσει το 21 στην ειδικότητα που διοριστήκαμε. Χάσαμε διορισμό το 22 και το 23 σε άλλη ειδικότητα και τώρα χάνουμε και το 24 γιατί ερμηνεύουν τον νόμο ότι η λήξη των 3 ετών είναι κατά τη διάρκεια των αιτήσεων. Πού το λέει αυτό ο νόμος;
Όπως και να έχει ο νόμος άλλαξε και ισχύει από τη μέρα της δημοσίευσης. Αυτό δεν είναι αναδρομικότητα. Αναφέρει ότι όποιος θέλει να διοριστεί εκ νέου πρέπει να έχουν περάσει 3 χρόνια από το ΦΕΚ του προηγούμενου διορισμού του. Απλά δεν το περιμένατε.Τις περιοχές που δίνουν για διορισμό τη δεύτερη χρονιά, δεν μπορείς να τις διεκδικήσεις λόγω της υποχρεωτικής διετίας. Αυτό ήταν γνωστό σε όλους πριν από τον διορισμό τους. Δεν σας κατέλαβε εξ απροόπτου.Στο τελευταίο που γράφεις όντως δεν διευκρινίζεται ότι η τριετία πρέπει να έχει συμπληρωθεί κατά τη διάρκεια των αιτήσεων. Αλλά και ο trust no one έτσι το υπολόγιζε στους πίνακες που φτιάχνει. Για αυτό λέω ότι περιμένουμε να δούμε αν στις αιτήσεις μετά τις 10/8 για τη 2ΓΕ επιτρέπει να κάνει κάποιος διορισμένος του 2021 ή θα τον σταματάει επειδή είναι το τρίτο έτος του από τον διορισμό και το πρώτο έτος των νέων πινάκων!!!
Αν ο νόμος ήδη απαγορεύει να κάνεις αίτηση για νέο διορισμό, αν δεν περάσουν 3 χρόνια από τη δημοσίευση του ΦΕΚ του προηγούμενου διορισμού σου, τότε γιατί με δεύτερη διάταξη απαγορεύει να κάνεις αίτηση αν είναι το τρίτο σου έτος; (το οποίο συμπίπτει με το πρώτο έτος των νέων πινάκων)Προφανώς επειδή ο νομοθέτης θεωρεί ότι το τρίτο έτος του εκπαιδευτικού που διορίστηκε με ΦΕΚ 10/8/2021, λήγει 31/8/2024.Αν το θεωρούσε αυτό 4ο έτος, δεν θα έβαζε καν τον επιπλέον περιορισμό! Αυτό υπαγορεύει η κοινή λογική. Οπότε περιμένουμε να δούμε!
Και πως είναι δυνατόν κάποιος που συμμετείχε στη προκήρυξη του 2019 , διορίστηκε με αυτήν, εκανε τα χαρτιά του στη προκύρηξη 2ΓΕ , διένυσε το 3 ετος μονιμότητας και δεν τον έχω στον νέο πίνακα? Στον δικό μου πίνακα δεν νομίζω να εχω τέτοια περίπτωση. Ειμαι ΠΕ80. Ξέρετε κάποιον?
Καλησπέρα. Να θέσω έναν προβληματισμό. Είμαι ήδη διορισμένη στην 1η μου ειδικότητα κ σκέφτομαι να διεκδικήσω νέο διορισμό στη 2η ειδικότητα. Αν καταφέρω να διοριστώ στη 2η ειδικότητα μπορώ να πάρω, για τους δικούς μου λόγους, παράταση ορκομωσίας; Υπάρχει κάποιος περιορισμός για αυτό;
Καλησπέρα! Για να διεκδικήσει κάποιος 2ο διορισμό, πρέπει στην 3ετία να παραιτηθεί απο τη θέση του και εκ νέου να κάνει χαρτιά; Ή μπορεί ενώ έχει τη θέση να κάνει παράλληλα χαρτιά για 2ο διορισμό;
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβλήθηκαν παράλληλα, ή και με οποιοδήποτεχρονικη απόσταση? Για το Δημόσιο ισχύει το εξής. Πας ανά πάσα ώρα και στιγμή στον 2ο φορέα, αναλαμβάνεις Υπηρεσία και λυεται αυτοδικαίως η σχέση εργασίας με τον 1ο φορέα ως μόνιμος!