0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ερώτηση για τα νέα τμήματα ένταξης.Ιδρυθηκαν 800 νέα τμήματα ένταξης μαθηματικών.Αυτο σημαίνει θα τα ιδρύσει όλα τον Σεπτέμβρη,θα διορίσει ασπουμε 200 και τα υπόλοιπα 600 θα πάνε σε αναπληρωτές?Η θα τα ιδρύσει σταδιακά, δηλαδή φέτος 300,του χρόνου 200 και πάει λέγοντας?
Δεν είναι το ίδιο άτομο. Δε θα ήθελε κανένας να υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος είναι, γιατί μετά θα υπήρχαν ίσως συνέπειες και μετά θα έκλαιγε πολύς κόσμος με μαύρο δάκρυ. Γιατί ξαναλέω, όσο κι αν βοηθάνε άτομα όπως ο Μάριος, αυτό που κάνει ο Πατρέας δε μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος.
Που είναι τα 800 Τ.Ε. για ΠΕ03;
Πρώτα από όλα ιδρύθηκαν. Σε παρελθοντικό χρόνο. Δεύτερον, είναι τμήματα ένταξης απλώς, όχι τμήματα ένταξης μαθηματικών, ή αν θες είναι τμήματα ένταξης στα οποίο θα τοποθετηθούν μαθηματικοί (και άλλες ειδικότητες)Αυτό που ρωτάς αν κατάλαβα καλά, είναι αν θα στελεχωθούν όλα φέτος ή και τις επόμενες χρονιές. Κανείς δεν ξέρει. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε πρόθεση να στελεχωθούν όλα φέτος, από ο, τι εχω διαβάσει υπάρχουν μόνο γύρω στους 200 ΠΕ03 που μπορούν να διοριστούν σε ΤΕ.
Σε πρώτη φάση θα γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Δηλαδή οι ελάχιστοι που είχαν δικαίωμα για μετάθεση από ειδική σε ειδική ή από γενική σε ειδική ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ τους, λογικά θα πάρουν με τις συμπληρωματικές. Θα κληθούν πολύ σύντομα οι Διευθύνσεις να καταχωρίσουν κενά στο πληροφοριακό σύστημα των μεταθέσεων και με ένα κουμπί και συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πότε θα γίνει αυτό; Άμεσα.Ο μόνος λόγος για να μη γίνει το παραπάνω είναι να ικανοποιήθηκαν όλες οι μετάθεσεις από παντού για παντού (μιλάμε πάντα για ειδική αγωγή). Στο Υπουργείο έχουν, αν θέλουν, σε 5 λεπτά πίνακα με όσους αιτήθηκαν μετάθεση και δεν πήραν.Μετά ό,τι μείνει πάει για διορισμούς και μετά για αναπληρωτές.
Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως ο αριθμός Τ.Ε. που βλέπουμε δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των εισηγήσεων των σχολείων, καθώς είναι πολλαπλάσιος αυτών.Για παράδειγμα, στην περιφέρεια Ηπείρου, όπου είχαμε πλήρη στοιχεία για τις προτάσεις των σχολείων (τα είχα αναρτήσει στις 4/7), παρατηρούμε τα εξής:ΠΕΡΙΟΧΗ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ / ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Τ.Ε.ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑΑΡΤΑΣ / 0 / 8ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ / 0 / 4ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / 2 / 29ΠΡΕΒΕΖΑΣ / 0 / 9ΔΗΜΟΤΙΚΑΑΡΤΑΣ / 4 / 4ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ / 2 / 5ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / 12 / 9ΠΡΕΒΕΖΑΣ / 3 / 5Τα συμπεράσματα δικά σας.