*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 612057 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3360 στις: Αυγούστου 12, 2025, 04:29:21 pm »
Ειναι σοβαροι ; Θα γινουν ξανα βελτιωσεις θεσεων και μετα οι διορισμοι ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:25:26 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3361 στις: Αυγούστου 12, 2025, 04:33:03 pm »

Και δεν είναι η μοναδική Διεύθυνση που το κάνει.

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3362 στις: Αυγούστου 12, 2025, 04:37:07 pm »
Με τα λίγα που ξέρω σαν εκπαιδευτικός με λίγα χρόνια εμπειρία στο Δημόσιο, δεν χρειάζεται και πολύ αν κανείς ψάξει λίγο, διαβάσει εδώ μέσα και μετά με την όποια κριτική σκέψη διαθέτει αφήσει έξω το προσωπικό συμφέρον, θα δει ότι πρώτα από όλα ότι γίνεται γίνεται για το χρήμα. Κρατάμε και την κοινή γνώμη που καλώς ή κακώς τους εκπαιδευτικούς μας έχουν για ξύστες - διακοπές 3 μήνες - απεργία μόνο. Δηλαδή θέλουν να μειώσουν τους αναπληρωτές αλλά πως; Στον απλό κοσμάκη αυτό θα ακουστεί ωραίο γιατί λέει κάνει διορισμούς. Σε αυτούς που αφορούν οι διορισμοί και είναι μέσα στην εκπαίδευση πως φαίνεται; Θα πούνε ότι ψάχνουν πως να πάρουν λιγότερους αναπληρωτές κάθε χρόνο με διάφορα τεχνάσματα όπως πχ 25 άντε και 30 εύχομαι! παιδιά στην τάξη και άλλα τέτοια ωραία. Που όπως είναι σήμερα η νεολαία και 20άρι τμήμα καμιά φορά παλεύεις να κάνεις μάθημα.
Πλέον προσωπικά πιστεύω πρέπει να είσαι στην κατάλληλη στιγμή με τα κατάλληλα προσόντα (αγορασμένα και μη) και συνειδητά να θες να διοριστείς ( το λέω γιατί κάποιες ειδικότητες έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές στον ιδιωτικό τομέα...)

Αποσυνδεδεμένος Teo!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3363 στις: Αυγούστου 12, 2025, 04:44:32 pm »
 Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού, θα μπορούσε, κατά την γνώμη μου πάντα, να αποτελέσει μία ευκαιρία για την πραγματική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, μέσω μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Ωστόσο, υπάρχει και η τεχνοκρατική αντίληψη που λέει ότι θέλω να παράγω ένα αποτέλεσμα χ με τους μικρότερους δυνατούς πόρους (εκπαιδευτικό προσωπικό). Τώρα και μέτριο το αποτέλεσμα που παράγεται (μην παρεξηγηθώ, όχι λόγω του ανρθώπινου δυναμικού), δεν έγινε και κάτι. Τα ιδιωτικά τι θα κάνουν;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:25:26 »

Αποσυνδεδεμένος hmf161170

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3364 στις: Αυγούστου 12, 2025, 04:45:06 pm »
Με τα λίγα που ξέρω σαν εκπαιδευτικός με λίγα χρόνια εμπειρία στο Δημόσιο, δεν χρειάζεται και πολύ αν κανείς ψάξει λίγο, διαβάσει εδώ μέσα και μετά με την όποια κριτική σκέψη διαθέτει αφήσει έξω το προσωπικό συμφέρον, θα δει ότι πρώτα από όλα ότι γίνεται γίνεται για το χρήμα. Κρατάμε και την κοινή γνώμη που καλώς ή κακώς τους εκπαιδευτικούς μας έχουν για ξύστες - διακοπές 3 μήνες - απεργία μόνο. Δηλαδή θέλουν να μειώσουν τους αναπληρωτές αλλά πως; Στον απλό κοσμάκη αυτό θα ακουστεί ωραίο γιατί λέει κάνει διορισμούς. Σε αυτούς που αφορούν οι διορισμοί και είναι μέσα στην εκπαίδευση πως φαίνεται; Θα πούνε ότι ψάχνουν πως να πάρουν λιγότερους αναπληρωτές κάθε χρόνο με διάφορα τεχνάσματα όπως πχ 25 άντε και 30 εύχομαι! παιδιά στην τάξη και άλλα τέτοια ωραία. Που όπως είναι σήμερα η νεολαία και 20άρι τμήμα καμιά φορά παλεύεις να κάνεις μάθημα.
Πλέον προσωπικά πιστεύω πρέπει να είσαι στην κατάλληλη στιγμή με τα κατάλληλα προσόντα (αγορασμένα και μη) και συνειδητά να θες να διοριστείς ( το λέω γιατί κάποιες ειδικότητες έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές στον ιδιωτικό τομέα...)
[/quot

στα τμηματα πανω των 20 ατομων πολυ σπανια να γινει κανονικο μαθημα. παντα υπαρχουν 5 ατομα ή και παραπανω που ερχονται στο σχολειο για χαβαλε και χαλανε ολο το κλιμα. απο τα 45 λεπτα μαθηματος ουσιαστικα γινεται κανονικο μαθημα η ,μιση ωρα και λιγοτερο. στα ημερησια επαλ στα μαθηματα γενικης παιδειας ουσιαστικα ειναι μια διαδικασια εντελως  διεκπεραιωτική,  με ελαχιστες παντα εξαιρεσεις. απλα μετα το 2010 δεν τους ενδιαφερει η πτωση του επιπεδου της παρεχόμενης γνωσης.

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3365 στις: Αυγούστου 12, 2025, 04:54:18 pm »

Ναι, που είναι το περίεργο? Άλλωστε οι νεοδόριστοι την πρώτη χρονιά τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2025, 05:19:38 pm από stroumfaki »

Αποσυνδεδεμένος Kon33

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #3366 στις: Αυγούστου 12, 2025, 05:14:29 pm »

Συμφωνώ απόλυτα: όλα γίνονται για το χρήμα!!
Το «σπάσιμο τμημάτων» σε νέα με λιγότερους μαθητές δεν συμφέρει οικονομικά … αλλά δεν νομίζω ότι προβληματίζεται κανείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα μεγάλο τμήμα..
Αλλά κι εγώ την ίδια απορία έχω «θέλουν να μειώσουν τους αναπληρωτές, αλλά πως;»
Δεν πρόκειται να μειωθούν οι μαθητές και να αυξηθεί το πλήθος των τμημάτων, αλλά το να παίρνουν λιγότερους Αναπληρωτές δε λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα των ελλείψεων στην εκπαίδευση (ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή) και επίσης η αύξηση του αριθμού των μόνιμων δεν νομίζω ότι είναι κάτι επιθυμητό από το υπουργείο οικονομικών…

Ακούστε ομως και κάτι διαφορετικό που με έχει προβληματίσει:

Έχω κάνει συζητήσεις με εκπαιδευτικούς (χρόνια στα σχολεία)και μου είπανε το εξής: ο μόνος τρόπος να απαξιώσεις την επιθυμία ενός νέου ανθρώπου,εκπαιδευτικού, να μπει στο δημόσιο είναι μέσω της αξιολόγησης. Δηλαδή η αξιολόγηση να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι αναπληρωτές να μην έχουν τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν (εύκολα ή καθόλου). Έτσι το κράτος αποποιείται τις οποιεσδήποτε ευθύνες που έχει (πχ δίνει λίγες θέσεις μονιμοποίησης στους ΠΕ03, δανείζομαι την ειδικότητα μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Έτσι, ο αριθμός των αναπληρωτών και των μονιμων παραμένει ο ίδιος ή αυξάνεται με πολύ μικρούς ρυθμούς. Και το αν το πλήθος των μαθητών αυξάνεται στις τάξεις δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο (ιδιαίτερα στην κοινή γνώμη) αφού θα μας λένε «πληρώνεσαι και κάθεσαι Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι και εχεις και ένα σορό αργιες κλπ»
Μια κοινωνία χωρίς’ ενσυναισθηση ή αντίληψη της πραγματικότητας.
Με αυτόν τον τρόπο όμως θα μπαίνουμε εμείς οι καθηγητές στο τρυπάκι της συνεχούς επιμόρφωσης/βελτίωσης και το κράτος θα σε ρωτάει «τι κάνεις εσύ για τα παιδιά; Άσε το τι κάνουμε εμείς»

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο, στο μέλλον…

Αποσυνδεδεμένος hmf161170

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3367 στις: Αυγούστου 12, 2025, 05:20:46 pm »
Συμφωνώ απόλυτα: όλα γίνονται για το χρήμα!!
Το «σπάσιμο τμημάτων» σε νέα με λιγότερους μαθητές δεν συμφέρει οικονομικά … αλλά δεν νομίζω ότι προβληματίζεται κανείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα μεγάλο τμήμα..
Αλλά κι εγώ την ίδια απορία έχω «θέλουν να μειώσουν τους αναπληρωτές, αλλά πως;»
Δεν πρόκειται να μειωθούν οι μαθητές και να αυξηθεί το πλήθος των τμημάτων, αλλά το να παίρνουν λιγότερους Αναπληρωτές δε λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα των ελλείψεων στην εκπαίδευση (ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή) και επίσης η αύξηση του αριθμού των μόνιμων δεν νομίζω ότι είναι κάτι επιθυμητό από το υπουργείο οικονομικών…

Ακούστε ομως και κάτι διαφορετικό που με έχει προβληματίσει:

Έχω κάνει συζητήσεις με εκπαιδευτικούς (χρόνια στα σχολεία)και μου είπανε το εξής: ο μόνος τρόπος να απαξιώσεις την επιθυμία ενός νέου ανθρώπου,εκπαιδευτικού, να μπει στο δημόσιο είναι μέσω της αξιολόγησης. Δηλαδή η αξιολόγηση να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι αναπληρωτές να μην έχουν τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν (εύκολα ή καθόλου). Έτσι το κράτος αποποιείται τις οποιεσδήποτε ευθύνες που έχει (πχ δίνει λίγες θέσεις μονιμοποίησης στους ΠΕ03, δανείζομαι την ειδικότητα μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Έτσι, ο αριθμός των αναπληρωτών και των μονιμων παραμένει ο ίδιος ή αυξάνεται με πολύ μικρούς ρυθμούς. Και το αν το πλήθος των μαθητών αυξάνεται στις τάξεις δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο (ιδιαίτερα στην κοινή γνώμη) αφού θα μας λένε «πληρώνεσαι και κάθεσαι Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι και εχεις και ένα σορό αργιες κλπ»
Μια κοινωνία χωρίς’ ενσυναισθηση ή αντίληψη της πραγματικότητας.
Με αυτόν τον τρόπο όμως θα μπαίνουμε εμείς οι καθηγητές στο τρυπάκι της συνεχούς επιμόρφωσης/βελτίωσης και το κράτος θα σε ρωτάει «τι κάνεις εσύ για τα παιδιά; Άσε το τι κάνουμε εμείς»

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο, στο μέλλον…

οι καθηγητες ως γνωστον ειναι και πολιτες και ψηφιζουν. οποτε εχουν κι αυτοι αναλογο μεριδιο για το τι γινεται στην εκπαιδευση απο την εκαστοτε εκτελεστικη εξουσια.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3368 στις: Αυγούστου 12, 2025, 05:27:03 pm »
Καλησπέρα σε όλους,

Όπως διατυμπανίζεται από το Υπουργείο σε κάθε ευκαιρία, στόχος είναι η τμηματική μείωση κατά 50% του αριθμού των αναπληρωτών έως το 2027. Η μείωση αυτή προφανώς και λαμβάνει χώρα μέσω των μαζικών διορισμών. Ωστόσο κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να σταθμίσουμε μεταβλητές όπως η μείωση του μαθητικού πληθυσμού, του μέσου αριθμού των τμημάτων, αλλά και των μαζικών επερχόμενων συνταξιοδοτήσεων. Ένα ερώτημα είναι εάν από αυτό το κοκτέιλ, θα οδηγηθούμε τελικά σε μικρότερο αριθμό διορισμών τα επόμενα χρόνια ή ακόμα και πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών. ......

Τα παραπάνω ως "food for thought"

Κάτι μου θυμίζει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος thouvou000

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3369 στις: Αυγούστου 12, 2025, 05:37:57 pm »
Κάτι μου θυμίζει αυτό.
κάτι συγκεκριμένα για τους αναπληρωτές έχεις να μας πεις φίλτατε ή θα αρκούμαστε μόνο στα διάφορα sites που δε βγάζεις άκρη;

Αποσυνδεδεμένος Myrtw857

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3370 στις: Αυγούστου 12, 2025, 05:39:31 pm »
Κάτι μου θυμίζει αυτό.

Τα είπε ο Patreas κάποτε… ψάξτε παλιά post του. Όσοι θυμούνται θυμούνται… Κρίμα.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3371 στις: Αυγούστου 12, 2025, 05:51:16 pm »
Η πρόσκληση λογικά θα πάρει ΦΕΚ μέχρι το βράδυ, οπότε οι αιτήσεις, στην περίπτωση αυτή, ξεκινούν από αύριο. Έχει πάρει ΚΑΔ. Μη ρωτάτε νούμερα κλπ.
Θα ανέβει αμέσως μόλις έχουμε τον αριθμό του ΦΕΚ.

Αποσυνδεδεμένος Myrtw857

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3372 στις: Αυγούστου 12, 2025, 07:50:08 pm »
Η πρόσκληση λογικά θα πάρει ΦΕΚ μέχρι το βράδυ, οπότε οι αιτήσεις, στην περίπτωση αυτή, ξεκινούν από αύριο. Έχει πάρει ΚΑΔ. Μη ρωτάτε νούμερα κλπ.
Θα ανέβει αμέσως μόλις έχουμε τον αριθμό του ΦΕΚ.

Θα τη δούμε δηλαδή μέχρι το βράδυ;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3373 στις: Αυγούστου 12, 2025, 08:05:59 pm »
Περιμένουμε, αν βγει θα το δείτε εδώ.
Αλλιώς σίγουρα αύριο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά