*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 612151 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3486 στις: Αυγούστου 15, 2025, 11:39:04 am »
Αναλυτικές οδηγίες από την Ενωτική Κίνηση – Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για τον χρόνο υπηρεσίας, τις προσωρινές και οριστικές τοποθετήσεις και τις υποχρεώσεις στη Γενική και Ειδική Αγωγή
Η Ενωτική Κίνηση – Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών δημοσίευσε έναν συνοπτικό και πρακτικό οδηγό για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, με στόχο να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τον τόπο διορισμού, τη διάρκεια υποχρεωτικής υπηρεσίας, τις προσωρινές και οριστικές τοποθετήσεις και τη διαδικασία ξεχρέωσης οργανικής θέσης.

Χρόνος Υπηρεσίας στον Τόπο Διορισμού:

Υποχρεωτική παραμονή δύο σχολικών ετών στο ΠΥΣΠΕ διορισμού.

Μετά τα δύο χρόνια, δυνατότητα αίτησης για μετάθεση ή απόσπαση.

Ειδικές κατηγορίες (αναπηρία 75% και άνω ή τέκνα με αναπηρία 67% και άνω) μπορούν να υπολογίζουν χρόνο απόσπασης για να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης και να ξεχρεώνουν τη διετία.

Προσωρινές Τοποθετήσεις (1ο έτος):

Γίνονται σε λειτουργικά κενά, όχι σε οργανικές θέσεις.

Προτεραιότητα σε όσους ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Κριτήρια: Οικογενειακοί λόγοι, συνυπηρέτηση, εντοπιότητα.

Σε ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία δημοσίευσης διορισμού στο ΦΕΚ.

Οριστικές Τοποθετήσεις (2ο έτος):

Διενεργούνται στη διαδικασία των μεταθέσεων, σε κοινό πίνακα με όλους τους υποψήφιους.

Κριτήρια: Ειδικές κατηγορίες, συνολική υπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, μόρια σχολείων, συνυπηρέτηση, εντοπιότητα.

Ξεχρέωση Οργανικής Θέσης:

Η υπηρεσία στο 1ο έτος σε λειτουργικό κενό υπολογίζεται για τη διετία.

Το 2ο έτος, ο εκπαιδευτικός μπορεί να αιτηθεί απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ.

Υποχρεωτική Υπηρεσία στη Γενική & Ειδική Αγωγή:

Διορισμένοι στη Γενική: 3 έτη για μετάθεση στην Ειδική, 2 έτη για απόσπαση.

Διορισμένοι στην Ειδική: 5 έτη για μετάθεση στη Γενική.

Με αυτόν τον οδηγό, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για να κατανοήσουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους από την πρώτη ημέρα του διορισμού τους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:09:25 »

Αποσυνδεδεμένος carina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3487 στις: Αυγούστου 15, 2025, 11:43:27 am »
Συνάδελφοι, εγώ γέννησα στις 31/07. Βρίσκομαι δλδ μέχρι αρχές Οκτώβρη σε άδεια λοχείας. Γνωρίζετε τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Θα μπορέσω να ορκιστώ στη δδε της πόλης όπου διαμένω ή θα πρέπει να μεταβώ στη δδε που θα διοριστώ;

Με την παράταση ορκωμοσίας δεν πληρώνεσαι μέχρι να ορκιστείς! Κάποιος άλλος τρόπος θα υπάρχει.

Σίγουρα θα υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις! Καλέστε στο Υπουργείο για να ενημερωθείτε σχετικά. Παράταση ορκωμοσίας δε θα συνιστούσα και εγώ, αφού αμέσως σε άδεια θα βγείτε.

Να σας ζήσει το μωρό και καλό διορισμό!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2025, 11:45:41 am από carina »

Αποσυνδεδεμένος vour4school

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3488 στις: Αυγούστου 15, 2025, 12:06:22 pm »
Για Αρτα ποιος μπορει να μου πει εαν ειναι καλα. Και επισης θα φυγει γρηγορα αυτη η μια θεση θεωρειτε; ειμαι καπου στο 800 κοντα. Πε70

Στάλθηκε από το SM-F731B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σίγουρα θα φύγει αμέσως!

Αποσυνδεδεμένος rania90

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3489 στις: Αυγούστου 15, 2025, 08:01:33 pm »
Μπαινει με τα μορια που εχει στον πινακα 3εα/22 δεν αλλάζει κατα τον διορισμό. Μετα ως αναγνωριση για αλλαγη ΜΚ σαφέστατα

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για νέο-δευτερο διορισμό.
Με τα μόρια δυσμενών συνθηκών που αποκτήθηκαν όσο ήμουν διορισμένη τι γίνεται?
Παραμένει μόνο η προϋπηρεσία για τον υπολογισμό ΜΚ ή θα ισχύουν και τα μόρια των σχολείων που υπηρετήσαμε?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:09:25 »

Αποσυνδεδεμένος Legetos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3490 στις: Αυγούστου 15, 2025, 11:27:00 pm »
Καλησπέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω. Αν διοριστώ ΤΕ16 θα μπορέσω να πάρω μετάταξη κάποια στιγμή σε ΠΕ01; 

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3491 στις: Αυγούστου 16, 2025, 08:56:00 am »
Καλησπέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω. Αν διοριστώ ΤΕ16 θα μπορέσω να πάρω μετάταξη κάποια στιγμή σε ΠΕ01;
Ναι, γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Μενέλαος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3492 στις: Αυγούστου 16, 2025, 08:58:59 am »

1. Για τη μετάταξη οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας (συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης προϋπηρεσίας) στον κλάδο που υπηρετούν και να έχει εκδοθεί πράξη μονιμοποίησής τους.

2. Δεν επιτρέπεται μετάταξη πριν παρέλθει διετία από το διορισμό.

3. Δεν επιτρέπεται μετάταξη σε κατώτερο κλάδο.

4. Μετάταξη σε ανώτερο κλάδο (από ΔΕ σε ΤΕ ή ΠΕ, από ΤΕ σε ΠΕ) επιτρέπεται, εφόσον ο/η μετατασσόμενος/η κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη σε ανώτερο κλάδο πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από τον διορισμό, εφόσον ο/η υποψήφιος/α είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του/της.

5. Εκπαιδευτικοί κλάδου/κατηγορίας ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε κλάδο/κατηγορία ΤΕ, πρέπει να κατέχουν πλέον του τίτλου σπουδών παιδαγωγική επάρκεια (π.χ. ΑΣΠΑΙΤΕ). Εκπαιδευτικοί κλάδου/κατηγορίας ΔΕ ή ΤΕ που ζητούν μετάταξη σε κλάδο/κατηγορία ΠΕ πρέπει να κατέχουν πλέον του τίτλου σπουδών παιδαγωγική επάρκεια, με εξαίρεση τους τίτλους σπουδών Παιδαγωγικών Σχολών. (Παράρτημα 11)

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3493 στις: Αυγούστου 16, 2025, 10:03:36 am »
Ώστε διορίζεσαι;

Θα πρέπει να περάσεις ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ (εκτός αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή είσαι σε ειδ. κατηγορία. Το σύμφωνο συμβίωσης/γάμος με ένστολο δεν είναι ένας από αυτούς τους λόγους. Ψάξε τη σχετική νομοθεσία)
1η χρονιά: Προσωρινή τοποθέτηση (σειρά κατάταξης με κοινωνικά κριτήρια). Κάποια στιγμή μετά από δύο μήνες θα σου ζητήσουν να κάνεις αίτηση για οριστική τοποθέτηση την επόμενη χρονιά

2η χρονιά: Οριστική τοποθέτηση (=παίρνεις οργανική). Αν θες κάνεις ΑΠΟΣΠΑΣΗ εντός ΠΥΣΔΕ. Δεν έχεις υποχρέωση υπηρέτησης οργανικής. Η σειρά κατάταξης γίνεται με μόρια μεταθέσεων

3η χρονιά: Παίρνεις ΜΕΤΑΘΕΣΗ (αλλαγή οργανικής σε ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ) ή ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ (αλλαγή οργανικής στο ΙΔΙΟ ΠΥΣΔΕ που είσαι). Έχεις υποχρέωση υπηρέτησης της ΝΕΑΣ οργανικής. Μπορείς να πάρεις ΑΠΟΣΠΑΣΗ εντός/εκτός ΠΥΣΔΕ. (Αν πάρεις απόσπαση τώρα θα τα χρωστάς στην οργανική σου)(Αν δεν αλλάξεις οργανική όλα καλά)

Έχεις και δυνατότητα ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ (εφόσον πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις πχ 5ετής υπηρεσία).

Αποσυνδεδεμένος alex1987

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3494 στις: Αυγούστου 16, 2025, 10:52:25 am »
Ώστε διορίζεσαι;

Θα πρέπει να περάσεις ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ (εκτός αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή είσαι σε ειδ. κατηγορία. Το σύμφωνο συμβίωσης/γάμος με ένστολο δεν είναι ένας από αυτούς τους λόγους. Ψάξε τη σχετική νομοθεσία)
1η χρονιά: Προσωρινή τοποθέτηση (σειρά κατάταξης με κοινωνικά κριτήρια). Κάποια στιγμή μετά από δύο μήνες θα σου ζητήσουν να κάνεις αίτηση για οριστική τοποθέτηση την επόμενη χρονιά

2η χρονιά: Οριστική τοποθέτηση (=παίρνεις οργανική). Αν θες κάνεις ΑΠΟΣΠΑΣΗ εντός ΠΥΣΔΕ. Δεν έχεις υποχρέωση υπηρέτησης οργανικής. Η σειρά κατάταξης γίνεται με μόρια μεταθέσεων

3η χρονιά: Παίρνεις ΜΕΤΑΘΕΣΗ (αλλαγή οργανικής σε ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ) ή ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ (αλλαγή οργανικής στο ΙΔΙΟ ΠΥΣΔΕ που είσαι). Έχεις υποχρέωση υπηρέτησης της ΝΕΑΣ οργανικής. Μπορείς να πάρεις ΑΠΟΣΠΑΣΗ εντός/εκτός ΠΥΣΔΕ. (Αν πάρεις απόσπαση τώρα θα τα χρωστάς στην οργανική σου)(Αν δεν αλλάξεις οργανική όλα καλά)

Έχεις και δυνατότητα ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ (εφόσον πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις πχ 5ετής υπηρεσία).
Στην 2η χρονιά για οριστική τοποθέτηση μετράνε τα κοινωνικά κριτήρια;;

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3495 στις: Αυγούστου 16, 2025, 10:54:17 am »
Όχι, τα μόρια μετάθεσης.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3496 στις: Αυγούστου 16, 2025, 10:56:46 am »
Ώστε διορίζεσαι;

Μια διόρθωση για τη 2η χρονιά: όχι "εντός ΠΥΣΔΕ" αλλά εντός περιοχής διορισμού. Αν διοριστείς Δ' Δωδεκανήσου δεν μπορείς να πάρεις απόσπαση (τη 2η χρονιά) σε άλλη περιοχή των Δωδεκανήσων.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3497 στις: Αυγούστου 16, 2025, 10:57:35 am »
.

Αποσυνδεδεμένος mxan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3498 στις: Αυγούστου 16, 2025, 11:15:13 am »
Μια διόρθωση για τη 2η χρονιά: όχι "εντός ΠΥΣΔΕ" αλλά εντός περιοχής διορισμού. Αν διοριστείς Δ' Δωδεκανήσου δεν μπορείς να πάρεις απόσπαση (τη 2η χρονιά) σε άλλη περιοχή των Δωδεκανήσων.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το παρακάτω δίλημμα;

Είμαι σύζυγος στρατιωτικού, δε θα υπηρετήσω δύο χρόνια λόγω αδειών και ψηλά στον πίνακα, οπότε πιάνω σχεδόν ό, τι θέλω, εκτός από την περιοχή μου.

Ως δεύτερη επιλογή, να βάλω:

α) δυσπρόσιτο;
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι σε περίπτωση που αλλάξει η νομοθεσία στο μέλλον και δεν επιτρέπονται οι αποσπάσεις κατά προτεραιότητα, ή σε περίπτωση που θελήσω μετάθεση. Το δεύτερο ενδεχόμενο το φοβάμαι γιατί μένω σε σύμπλεγμα νησιών, οπότε η μετάθεση δε μου εγγυάται ότι θα είμαι στο νησί μου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει πάλι να υπηρετήσω τη νέα οργανική, πριν αιτηθώ μετάθεσης εντός της ίδιας περιοχής ΠΥΣΔΕ.

β) άλλη περιοχή εντός του οικείου μου ΠΥΣΔΕ;
Τα σχολεία της έχουν σαφέστατα λιγότερα μόρια, αλλά μου είπαν ότι η απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ μετά τη διετία, από περιοχή σε περιοχή, είναι πιο εύκολη σε σχέση με την απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Ισχύει;

Τί θα με συμβουλεύατε οι πιο έμπειροι;
Μήπως οποιαδήποτε επιλογή είναι το ίδιο τελικά με βάση τα δικά μου δεδομένα; Ευχαριστώ!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3499 στις: Αυγούστου 16, 2025, 11:38:27 am »
Σύζυγος στρατιωτικού σημαίνει απόσπαση κατά προτεραιότητα στην περιοχή εργασίας του συζύγου και υπηρέτηση σε σχολείο κοντά στην εργασία του συζύγου (είναι σε συγκεκριμένη ακτίνα, δεν θυμάμαι ακριβώς). Να αλλάξει αυτό στο μέλλον; Δύσκολο.
Άρα μέχρι να πάρει ο σύζυγος ή εσύ σύνταξη θα παίρνεις αποσπάσεις.
Η μετάθεση και η οργανική σε σχολείο κοντά στο σπίτι μας είναι αυτό που κυνηγάμε όλοι.
Το πως μπορεί να επιτευχθεί εξαρτάται από την περιοχή, την ειδικότητα και άλλα πολλά.
Μπορώ να διοριστώ στα 50 χλμ από το σπίτι μου αλλά επιλέγω να διοριστώ στην άλλη άκρη της χώρας σε δυσπρόσιτο για να έρθω στα 5-10χλμ από το σπίτι μου κάποια στιγμή; Δεν ξέρω, είναι πολυπαραγοντικό και προσωπικό ζήτημα. Εξαρτάται από εσένα, τη ζωή σου όπως είναι, όπως θα είναι στο μέλλον, την ειδκότητα, τον πληθυσμό της περιοχής κλπ κλπ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)