*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 98454 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #476 στις: Μαΐου 14, 2025, 10:11:06 am »
Ερώτηση για τους πίνακες. Παραιτήθηκα φέτος για να πάω σε μόνιμη θέση στο δημόσιο. Σύντομα, όμως, κατάλαβα πως παρά την αβεβαιότητα του "αναπληρωτή", η εκπαίδευση ήταν αυτό που με γέμιζε ως άνθρωπο. Ξέρω πως του χρόνου δεν μπορώ να μετέχω στους πίνακες, αλλά το 2026-27, αν παραιτηθώ από τη μόνιμη θέση θα μπορώ, ή υπάρχει κόλλημα ακριβώς γι΄αυτό το λόγο (επειδή παραιτήθηκα από το δημόσιο);

Κανένα κόλλημα δνε υπάρχει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:37 »

Αποσυνδεδεμένος Kalliope D.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Μαΐου 14, 2025, 07:37:56 pm »
Καλησπέρα συνάδελφε. Κάτσε να πούμε τα πράγματα με σειρά. Φέτος, οι διορισμοί των νηπιαγωγών θα είναι πάρα πολύ καλοί και με πολύ καλή γεωγραφική κατανομή. Αυτό σημαίνει πως η πλειοψηφία όσων θα διοριστούν θα είναι στον τόπο που θέλουν. Είτε κάνει συμπληρωματικές μεταθέσεις, είτε όχι. Γιατί τα κενά είναι πάρα πολλά και παντού. Δικαίωμα μετάθεσης έχεις μετά τη συμπλήρωση του δεύτερου έτους. Το αν θα την πάρεις όμως δεν στο εγγυάται κανείς. Για αυτό λέμε κάθε χρόνο δηλώνουμε με σύνεση. Για παράδειγμα, ανέκαθεν η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Μακεδονία ήταν δύσκολες για μετάθεση. Έπρεπε να έχεις υπηρετήσει σε δυσπόσιτα και γενικά ήθελες κοντά στα 8 χρόνια για να επιστρέψεις και αν. Αλλά έτσι ήταν πάντα. Αλίμονο αν δε γίνονταν οι επόμενοι διορισμοί, μέχρι να γυρίσουν όλοι σπίτι τους. Αν ήταν έτσι, θα είχαν φτάσει οι αναπληρωτές 90000! Όσο πιο πολλοί διορισμοί γίνονται, τόσο λιγότερα κενά για μεταθέσεις μένουν. Εύλογο. Απλά μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν (2021), δηλαδή πριν τους διορισμούς μας «είχαν καλομάθει» να υπάρχουν κενά και να γυρίζουμε. Τότε λέγαμε κάντε διορισμούς. Και τώρα που κάνουν...κάποιοι λένε μην κάνετε γιατί εγώ πήγα στην Ικαρία, αλλά θέλω να γυρίσω Θεσσαλία. Αυτά όμως είναι επιλογές. Δε γίνεται να σταματήσουν οι διορισμοί! Οπότε ή θα κάνει τη ζωή του στην Ικαρία ή θα κάνει υπομονή μέχρι να γυρίσει. Ως προς τις αποσπάσεις τώρα...αυτές γίνονται σε κενά που είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας άδειας ή κενή θέση από απόσπαση...και όχι σε κενό όπου δεν αντιστοιχεί μόνιμος. Τώρα θα μπει μια ταξη σε όλους τους κλάδους ως προς όλα αυτά. Και ο καθένας θα είναι υπεύθυνος των επιλογών του. Ενήλικες είμαστε.

Στον εκκαθαρισμένο πίνακα για τους ΠΕ60, θεωρώ ότι υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να διοριστούν φέτος, γιατί δεν έχουν κλείσει 2ετία σε δημόσιο σχολείο (προϋπηρεσία από ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά νηπιαγωγεία).

Ξέρουμε περίπου πόσα άτομα είναι αυτά (π.χ. μέχρι τη θέση 2000 εκκαθαρισμένο);;; Μπορούμε να τα βρούμε με κάποιον τρόπο;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2025, 07:41:19 pm από Kalliope D. »

Αποσυνδεδεμένος 80s forever

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • non sibi sed scholae
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Μαΐου 14, 2025, 10:14:43 pm »
Την ανακοίνωση της κατανομής των διορισμών να την περιμένουμε αρχές του Ιούνη, μετά από την ολοκλήρωση των αποσπάσεων;

Αποσυνδεδεμένος lovemath

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Μαΐου 14, 2025, 10:21:46 pm »
Υπολόγιζε 15 Ιουλίου το νωρίτερο. Δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για το υπουργείο να κάνει κάτι εγκαίρως.

Την ανακοίνωση της κατανομής των διορισμών να την περιμένουμε αρχές του Ιούνη, μετά από την ολοκλήρωση των αποσπάσεων;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:37 »

Αποσυνδεδεμένος endaf

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Μαΐου 15, 2025, 04:43:20 pm »
Εκτός και αν ο φίλτατος Patreas έχει πληροφορίες νωρίτερα ????????????

Αποσυνδεδεμένος Empire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Μαΐου 15, 2025, 08:23:04 pm »
Σε αυτη τη χωρα των βυσματων και της καρεκλας τα ασχετα ατομα συνεχιζουν να βαζουν τη ταφοπλακα στην εκπαιδευση. Ειχαμε τον πρωτο τον βλαμμενο ο οποιος διεδιδε οτι τα ρομποτ η τεχνητη νοημοσυνη και οι διαδραστικοι θα λυσουν τα παντα. Σαν να μην φτανει αυτο ειπε και δημοσια οτι οι εκπαιδευτικοι ειναι ασχετοι με αυτα τα θεματα. Ναι ρε φιλε στα τετοια μας η τεχνητη σου νοημοσυνη, προφανως ως εκπαιδευτικοι αντιμετωπιζουμε αλλα προβληματα που εσυ δεν κατανοεις.

Τωρα εχουμε την αλλοπαρμενη που θελει να βολεψει τον κλαδο της, εννοειται αγνοώντας παλι τα βασικα προβληματα και προτάσσοντας οτι τα Αγγλικα ειναι το α και ωμεγα. Ο καθε βλαμμενος και ψυχακιας στο Υπουργειο προφανως βολευοντας ημετερους προσπαθει να πεισει οτι το δικο του σχεδιο ειναι το πιο πετυχημενο γιατι ετσι γουσταρει. Και εννοειται οι εκπαιδευτικοι μπαλακι στους βλαμμένους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !!!!

Απλά σ'αγαπάω να ξέρεις....και γράφω σπάνια εδώ μέσα!!!! 8)
Κάτσε γιατί τώρα "αδειάζουν" τα νοσοκομεία απο νοσηλευτές και "γεμίζουν" τα σχολεία!!!
Όχι, δεν μπορούν με μερικά σεμινάρια οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός να "εκπαιδευτεί" σε βασικά/απλά θέματα εαν χρειαστεί(βλέπε πρώτες βοήθειες/ΚΑΡΠΑ). Μετά δεν έχουμε νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Γενικότερα, "φορτώνουν" τα σχολεία κατά το δοκούν και ο εκάστοτε υπουργός έχει τη δική του ατζέντα!!!

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Μαΐου 15, 2025, 08:46:14 pm »
Κάτσε γιατί τώρα "αδειάζουν" τα νοσοκομεία απο νοσηλευτές και "γεμίζουν" τα σχολεία!!!
Όχι, δεν μπορούν με μερικά σεμινάρια οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός να "εκπαιδευτεί" σε βασικά/απλά θέματα εαν χρειαστεί(βλέπε πρώτες βοήθειες/ΚΑΡΠΑ). Μετά δεν έχουμε νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Γενικότερα, "φορτώνουν" τα σχολεία κατά το δοκούν και ο εκάστοτε υπουργός έχει τη δική του ατζέντα!!!
Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι οι νοσηλευτές. Για να είμαστε ειλικρινείς, δε θα σας έκοφτε καθόλου για τους νοσηλευτές  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Δηλαδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε σας πειράζει που προσλαμβάνονται/διορίζονται νοσηλευτές. Το πρόβλημα σας είναι ότι οι πιστώσεις είναι δεδομένες κι άρα θεωρείτε ότι ας κόψει από κει να πάρει παραπάνω σε μας.

Υ.γ. Δε ξέρω για σας, αλλά εγώ προσωπικά ΔΕ θέλω να προστεθεί και το νοσηλευτής στα καθήκοντα μου. Εσύ που το θες, ανάλαβε με πρακτικό συλλόγου επίσημα.

Αποσυνδεδεμένος Empire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Μαΐου 15, 2025, 09:10:35 pm »
Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι οι νοσηλευτές. Για να είμαστε ειλικρινείς, δε θα σας έκοφτε καθόλου για τους νοσηλευτές  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Δηλαδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε σας πειράζει που προσλαμβάνονται/διορίζονται νοσηλευτές. Το πρόβλημα σας είναι ότι οι πιστώσεις είναι δεδομένες κι άρα θεωρείτε ότι ας κόψει από κει να πάρει παραπάνω σε μας.

Υ.γ. Δε ξέρω για σας, αλλά εγώ προσωπικά ΔΕ θέλω να προστεθεί και το νοσηλευτής στα καθήκοντα μου. Εσύ που το θες, ανάλαβε με πρακτικό συλλόγου επίσημα.

Σχολεία ξέρεις υπήρχαν και πριν τους νοσηλευτές και κανένας δεν είχε καθήκοντα "νοσηλευτή", μην υπερβάλουμε.Τα 1-2 σεμινάρια για πρώτες βοήθειες δεν σε κάνουν νοσηλευτή.Όλοι θα έπρεπε κανονικά να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες...tespa με αναγκάζεις και γράφω τα αυτονόητα.
Απο εκεί και πέρα ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που νομίζει αγαπητέ trust. Εσύ έβγαλες το συμπέρασμα σου, το σέβομαι, δεν το ασπάζομαι...πάμε παρακάτω!!!

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Μαΐου 15, 2025, 09:33:31 pm »
Σχολεία ξέρεις υπήρχαν και πριν τους νοσηλευτές και κανένας δεν είχε καθήκοντα "νοσηλευτή", μην υπερβάλουμε.Τα 1-2 σεμινάρια για πρώτες βοήθειες δεν σε κάνουν νοσηλευτή.Όλοι θα έπρεπε κανονικά να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες...tespa με αναγκάζεις και γράφω τα αυτονόητα.
Απο εκεί και πέρα ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που νομίζει αγαπητέ trust. Εσύ έβγαλες το συμπέρασμα σου, το σέβομαι, δεν το ασπάζομαι...πάμε παρακάτω!!!

Αφού λοιπόν το συμπέρασμα μου είναι λάθος, εξήγησε μου, για ποιον λόγο είναι περιττοί οι νοσηλευτές. Καλά σχολεία υπήρχαν και πριν την Πληροφορική. Αν είναι να την αφαιρέσουμε κι αυτήν.

Αποσυνδεδεμένος Empire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Μαΐου 15, 2025, 09:45:16 pm »
Αφού λοιπόν το συμπέρασμα μου είναι λάθος, εξήγησε μου, για ποιον λόγο είναι περιττοί οι νοσηλευτές. Καλά σχολεία υπήρχαν και πριν την Πληροφορική. Αν είναι να την αφαιρέσουμε κι αυτήν.

Όχι αγαπητέ, αυτονόητα πράγματα ΔΕΝ εξηγώ, μια χαρά στροφάρεις. Δεν αναφέρθηκα ΠΟΤΕ στη Πληροφορική και κατά το παρελθόν...μην τα ισοπεδώνουμε/"τσουβαλιάζουμε" όλα και (ξαναγράφω) μην υπερβάλουμε. Έβγαλες το συμπέρασμα σου, το σέβομαι όπως προανέφερα...πάμε παρακάτω.

Αποσυνδεδεμένος Katia Papadopoulou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Μαΐου 15, 2025, 09:56:59 pm »
Προφανώς κ θα αδειάσουν τα νοσοκομεία κ απο νοσηλευτές κ εσεις το ιδιο θα κάνατε!?
Τα ιδια λεφτά μ ενα 20ωρακι τη βδομάδα για 1παιδί+ 3μηνες άδεια εχουν στο σχολείο. Πάτε σεις στο ΕΣΥ, να μην βλέπετε την οικογενεια σας ποτε, να κοιμαστε μακρια απο τα παιδιά σας 2-3 τη βδομαδα, να μην μπορείτε να πάρετε αδεια ΠΟΤΕ,πασχα/χριστουγεννα βραδινα, κ κυρίως να κανετε βραδινα σε κλινικες με 40 σοβαρα περιστατικά 2 νοσηλευτριες/ες σε ΑΘΛΙΕΣ συνθηκες, χωρίς γιατρούς γιατί αυτοι εχουν εξαφανιστεί ηδη!!!
Κ προφανώς χρειάζονται ΚΑΙ νοσηλευτές ΚΑΙ ψυχολόγοι ΚΑΙ κοινων λειτουργοι στα σχολεία οπως υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Αυτό π ΔΕΝ υπάρχει παντου αλλου, είναι ενα κάρο μαθήματα π ενω στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικά,  στη Δθμια π σ άλλες χωρες ειναι μαθήματα επιλογής κ γίνονται μονο αν συμπληρωθεί αριθμός π τα δηλώνει! Ψυχολογο κ νοσηλευτή έχουν ΟΛΟΙ

Αποσυνδεδεμένος Empire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Μαΐου 15, 2025, 11:48:58 pm »
Προφανώς κ θα αδειάσουν τα νοσοκομεία κ απο νοσηλευτές κ εσεις το ιδιο θα κάνατε!?
Τα ιδια λεφτά μ ενα 20ωρακι τη βδομάδα για 1παιδί+ 3μηνες άδεια εχουν στο σχολείο. Πάτε σεις στο ΕΣΥ, να μην βλέπετε την οικογενεια σας ποτε, να κοιμαστε μακρια απο τα παιδιά σας 2-3 τη βδομαδα, να μην μπορείτε να πάρετε αδεια ΠΟΤΕ,πασχα/χριστουγεννα βραδινα, κ κυρίως να κανετε βραδινα σε κλινικες με 40 σοβαρα περιστατικά 2 νοσηλευτριες/ες σε ΑΘΛΙΕΣ συνθηκες, χωρίς γιατρούς γιατί αυτοι εχουν εξαφανιστεί ηδη!!!
Κ προφανώς χρειάζονται ΚΑΙ νοσηλευτές ΚΑΙ ψυχολόγοι ΚΑΙ κοινων λειτουργοι στα σχολεία οπως υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Αυτό π ΔΕΝ υπάρχει παντου αλλου, είναι ενα κάρο μαθήματα π ενω στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικά,  στη Δθμια π σ άλλες χωρες ειναι μαθήματα επιλογής κ γίνονται μονο αν συμπληρωθεί αριθμός π τα δηλώνει!Ψυχολογο κ νοσηλευτή έχουν ΟΛΟΙ

Εσύ καλά κάνεις και τα γράφεις όλα αυτά, εγώ μάλλον λανθασμένα( ; ) θεωρούσα γιατρούς και νοσηλευτές αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος υγείας. Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στην εκπαίδευση!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2025, 11:50:54 pm από Empire »

Αποσυνδεδεμένος Mr_Staind

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Σήμερα στις 12:06:57 am »
εγώ μάλλον λανθασμένα( ; ) θεωρούσα γιατρούς και νοσηλευτές αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος υγείας.
Φυσικά και είναι. Το κράτος όμως εδώ και χρόνια επιλέγει συνειδητά να αφήνει τη δημόσια υγεία στο έλεος του Θεού. Υποστελέχωση, μηδαμινά κίνητρα, έλλειψη εξοπλισμού, βάρβαρα ωράρια. Συνεπώς, γιατροί και νοσηλευτές είτε θα μεταναστεύσουν είτε θα αναζητήσουν απασχόληση αλλού με πιο ανθρώπινους όρους εργασίας. Ας μεριμνήσει λοιπόν ο Σπυράδωνης να δημιουργήσει πιο θελκτικές συνθήκες εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1183119
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 717
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)