0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρα θα δηλωσουν εκ νεου οσοι το επιθυμουν;
Σοφία Ζαχαράκη: Ιδρύουμε 3.448 νέα Τμήματα Ένταξης από το Δημοτικό έως και το Λύκειο σε όλες τις περιφέρειες της χώραςhttps://www.minedu.gov.gr/news/62183-23-07-25-sofia-zaxaraki-idryoume-3-448-nea-tmimata-entaksis-apo-to-dimotiko-eos-kai-to-lykeio-se-oles-tis-perifereies-tis-xorasΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1842ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 714ΓΥΜΝΑΣΙΑ: 480ΓΕΛ: 231ΕΠΑΛ: 181ΣΥΝΟΛΟ: 3403
Φαίνεται λοιπόν πως η Ζαχαράκη πήρε πολλή φόρα. Τόση φόρα που σε λίγο θα μπορέσουμε (μέσες άκρες) να βγάλουμε και την κατανομή των διορισμών του 2026. Το σκεπτικό είναι πολύ έξυπνο βέβαια, οφείλω να το παραδεχτώ. Αφού με τους 10.000 φετινούς διορισμούς μπορούσαν άνετα να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα οργανικά κενά, γιατί να μην πάει και ένα βήμα παραπέρα; Μέχρι πρότινος κανένας δεν τολμούσε να συστήσει περισσότερες οργανικές από τα λεφτά που είχε τότε στην τσέπη του. Τώρα που έχει ήδη αποφασιστεί και το εγγύς μέλλον, γιατί να μην βγουν τα ΦΕΚ που θα δώσουν την ελπίδα στον έρμο τον αναπληρωτή πως αν δεν διοριστεί φέτος, θα διοριστεί σίγουρα του χρόνου; Έτσι εξάλλου έγινε και πέρυσι που υποσχέθηκαν έμφαση στην πρωτοβάθμια και τους νηπιαγωγούς. Έδωσαν ελπίδα, αποφεύγοντας την έντονη δυσαρέσκεια. Έτσι και φέτος λοιπόν, πέρα από τις νηπιαγωγούς που θα ήταν πέρα για πέρα εξαγριωμένες αν έπαιρναν μόνο ένα χιλιάρικο στη Γενική (και δικαιολογημένα), άλλο τόσο εξαγριωμένοι θα ήταν και οι δευτεροβάθμιοι και ειδικά οι γίγαντες ΠΕ02 και ΠΕ03 (πόσο μάλλον οι πρώτοι, μετά και την κατάργηση της ώρας των αρχαίων). Να φουσκώσει πάρα πολύ τους διορισμούς τους στη γενική δεν μπορούσε, διότι οι επιτρεπόμενες περιοχές διορισμού στους κλάδους αυτούς είναι πολύ συγκεκριμένες και θα έπρεπε να μπουκώσει τα νησιά με σχεδόν 10πλάσιους από τα οργανικά κενά διορισμούς ώστε να φτάσει απλά τις συντάξεις τους (δεν έχει νόημα, γιατί του χρόνου θα αλλάξει ο αλγόριθμος). Επομένως η λύση και εδώ δεν είναι άλλη από τα Τμήματα Ένταξης. Αυτό που εγώ περίμενα λοιπόν να αρχίσει από του χρόνου, ξεκινά ήδη από φέτος, με σκοπό να καλλιεργηθεί η ελπίδα του μελλοντικού διορισμού σε όλους (το χρειάζονται άλλωστε τώρα, όσο ποτέ άλλοτε). Το πόσο σημαντικές αλλαγές θα φέρουν αυτές οι κινήσεις στην ειδική αγωγή θα το δούμε στην πράξη. Αυτό που διαφαίνεται ως στόχος αυτή τη στιγμή είναι η εκρίζωση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα. Θα φανεί όμως στην πράξη αν θα πετύχει αυτό που έχουν στο μυαλό τους (εγώ έχω πολλές επιφυλάξεις).
Είναι συμπληρωματικές μεταθέσεις όχι συμπληρωματικές αιτήσεις μεατθέσεων
Ρε κουραστικέ, άσε ήσυχους τους κλάδους και ασχολείσου ΜΟΝΟ με τον κλάδο σου! Ημαρτον δηλαδή
Φιλολόγους γενικής πόσους λέτε?
Δηλαδή θα τρέξουν αυτόματα οι παλιές αιτήσεις χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά των εκπαιδευτικών ; Κι αν κάποιος έχει αλλάξει γνώμη και δεν επιθυμεί πλέον μετάθεση ;
Πονάει η αλήθεια δυστυχως.... Τσούζει....
Τσούζει κάποιο που θα διοριστεί ακόμα και αν γίνουν διορισμοί στα οργανικά των μετατάξεων; Δε νομίζω!