*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 615121 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #2156 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:40:07 pm »
Κανένα μίσος. Απλή περιγραφή της πραγματικότητας. Μπορείς να ρωτήσεις τις ειδικότητες και θα σε ενημερώσουν σχετικά με αυτό.
Μην με κάνεις τώρα να σου αναφέρω περιστατικά με συναδέλφους ΠΕ71 σε σχολεία. Πάλι φιλικά. Κάθε κλάδος έχει τα ευτράπελα του. Σε παρακαλώ. Ρίχνεις δηλητήριο σήμερα όλη μέρα!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:26:47 »

Αποσυνδεδεμένος Dch

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2157 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:43:23 pm »
Μην με κάνεις τώρα να σου αναφέρω περιστατικά με συναδέλφους ΠΕ71 σε σχολεία. Πάλι φιλικά. Κάθε κλάδος έχει τα ευτράπελα του. Σε παρακαλώ. Ρίχνεις δηλητήριο σήμερα όλη μέρα!!!

Θέλεις να σου μιλήσουμε για δασκάλους που κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων; Μπορείς να μου στείλεις προσπωπικο μήνυμα και να συζητήσουμε. Αν εσύ διαφωνείς είναι δικό σου θέμα, δεν είναι δηλητήριο.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2158 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:47:00 pm »
Θέλεις να σου μιλήσουμε για δασκάλους που κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων; Μπορείς να μου στείλεις προσπωπικο μήνυμα και να συζητήσουμε. Αν εσύ διαφωνείς είναι δικό σου θέμα, δεν είναι δηλητήριο.
Καλά σοβαρά τώρα; Θα αρνηθείς να κάνεις κάτι που θα σου ζητηθεί από την υπηρεσία; Σωστό δεν είναι μεν, αλλά δεν υπάρχει και δυνατότητα άρνησης. Αυτά που λες συνάδελφε στα είπε και ο neosos πιο πάνω, πρέπει να τα διεκδικήσετε. Εγώ προσωπικά, έχω τις καλύτερες σχέσεις με τις υπόλοιπες ειδικότητες. Σέβομαι τη δουλειά τους, με έχουν βοηθήσει σε πολλά project, με βοηθάνε στις τελικές γιορτές κτλ κτλ. Τώρα, μια μειοψηφία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο κλάδο.

Αποσυνδεδεμένος abovo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2159 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:50:11 pm »
Το νήμα δεν υπάρχει για προσωπικές αντιπαραθέσεις, χαρακτηρισμούς ή άσχετα σχόλια. Μπαίνουμε οι περισσότεροι να διαβάσουμε σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς και πληροφορίες χρήσιμες των συναδέλφων.
Η κατάσταση που επικρατεί τελευταία δεν είναι ωραία, ας σεβαστούμε όλοι τον λόγο ύπαρξης του νήματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:26:47 »

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2160 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:56:58 pm »
Ως προς τις ειδικότητες δεν ισχύουν αυτά που λέγονται. Οι μόνες περιπτώσεις όπου καλύπτονται μαθήματα ειδικοτήτων από ΠΕ70 είναι όταν το υπουργείο δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές. Τα κενά όλων των ειδικοτήτων δηλώνονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο ΟΠΣΥΔ και σε πολλές περιοχές γίνεται και ΣΟΒΑΡΗ προσπάθεια να βρεθούν ώρες (στο ολοήμερο, στα εργαστήρια δεξιοτήτων, ακόμα και ως γραμματειακή υποστήριξη) προκειμένου οι ειδικότητες να πηγαίνουν σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό σχολείων για να συμπληρώνουν ωράριο. Έχω δει ακόμα και να δίνονται ώρες στο ολοήμερο σε ειδικότητες αντί για δασκάλους (που έχουν ως α' ανάθεση όλες τις ώρες στο ολοήμερο), ενώ θα υπήρχε δυνατότητα να δοθούν σε δασκάλους ώστε να συμπληρώσουν κάποιες ώρες που τους λείπουν και να μην διατίθενται εξ ολοκλήρου σε άλλα σχολεια ως υπεράριθμοι.

Με τις νέες οργανικές στις ειδικότητες, ακόμα και οι λίγες αυθαιρεσίες του υπουργείου με την μη κάλυψη όλων των κενών αναπληρωτών στις ειδικότητες θα πάψουν να ισχύουν, διότι δεν θα μπορεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ένας ΠΕ70 να αναλάβει ώρες οργανικά ανήκοντα εκπαιδευτικού ειδικότητας. Οι μόνες περιπτώσεις που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ κάποιες ώρες ειδικοτήτων θα καλύπτονται από δασκάλους θα είναι στα πολύ απομακρυσμένα ολιγοθέσια δημοτικά όπου αντικειμενικά είναι αδύνατο να καλυφθεί το ωράριο ενός εκπαιδευτικού ειδικότητας χωρίς να κάνει καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μετακινηθεί από σχολείο σε σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος Kostas_80

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2161 στις: Ιουλίου 25, 2025, 04:07:20 pm »
Το ερωτημα ειναι: θα δωαει 15000 η 10.000 για διορισμους; διοτι αλλαζουν ολα τα δεδομενα με 15000. Και αυτη η υπουργος  δεν λεει κατι κλειστο το στομα. Υπαρχει καποια αισθηση για 15000;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2025, 04:09:38 pm από Kostas_80 »

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2162 στις: Ιουλίου 25, 2025, 04:09:15 pm »
Το ερωτημα ειναι: θα δωαει 15000 η 10.000 για διορισμους; διοτι αλλαζουν ολα τα δεδομενα με 15000. Και αυτη η υπουργος  δεν λεει κατι κλειστο το στομα.

Θα μάθουμε την άλλη εβδομάδα ..

Αποσυνδεδεμένος ujo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2163 στις: Ιουλίου 25, 2025, 04:14:01 pm »
Συνάδελφοι ας ηρεμήσουμε λίγο το θεμα μας ειναι οι διορισμοί και η επικείμενη κατανομή. Δεν χρειάζονται κόντρες μεταξυ μας. Όλοι με κάποιον τρόπο έχουμε αδικηθεί κάποια στιγμή σε αυτο το επάγγελμα, είμαστε στην ίδια πλευρά όλοι. Και επειδή αναφερθηκαν κάποιοι για τους πε70 τσουβαλιαζοντας όλον τον κλαδο, ούτε εγώ θα ήθελα να παρω θέση κάποιου πε71, ούτε θελω να κανω εικαστικά ή θεατρική αγωγή και να στερω απο τους μαθητές μου την ουσία κάθε μαθήματος. Απλά αναγκαζομαστε να καλύψουμε τις ώρες, εφόσον δεν στέλνουν ειδικότητες.

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2164 στις: Ιουλίου 25, 2025, 04:14:33 pm »
abovo έχεις απολυτο δίκιο. Εγώ μπήκα στον κόπο να απαντήσω επειδή έχω απαξιωθεί πολλάκις στο παρελθόν και μου έχει κοστίσει επειδή δεν απαντούσα. Όμως δεν μου βγήκε σε καλό, επειδή οι μαχητές του πληκτρολογίου εχουν επηρεάσει πολύ κόσμο με απόψεις που μακράν απέχουν από την πραγματικότητα.

Εγώ ας πούμε θυμαμαι την επιστημονικά υπεύθυνη του μεταπτυχιακού μου το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 να λέει την ώρα του μαθήματος ότι «η ειδική παιδαγωγική είναι η καλή παιδαγωγική». Θεωρούσε ότι ένας παιδαγωγός αρκούσε. Φυσικά με διάβασμα, με σοβαρότητα, με επαγγελματισμό. Δεν θεωρούσε ότι υπάρχουν «ειδικοι» μαθητές που χρειάζονται «ειδικούς» παιδαγωγούς.

Ας μιλήσουμε τώρα για τα τμήματα απ' όπου αποφοιτούν αποκλειστικά παιδαγωγοί ειδικής αγωγής. Ιδρύθηκαν στη λογική της υπερεξειδικευσης που εξυπηρέτησε τη λογική «σε κάθε πόλη ένα Πανεπιστήμιο, σε κάθε χωριό ένα ΤΕΙ». Υπάρχουν πολλά πανεπιστημιακά τμήματα που λογικά θα εξυπηρετούνταν από μεταπτυχιακό πρόγραμμα διετούς φοίτησης πχ τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Τα τμήματα αυτά βέβαια είχαν όλα ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα (πχ το ανωτέρω τμήμα υπάγεται στον κλάδο ΠΕ86). Το τμήμα παιδαγωγών ειδικής αγωγής του Παν Θεσ και το άλλο τμήμα του Παν Μακ έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ΠΕ70. Δεν ξέρω γιατί - ίσως θεωρήθηκε ότι θα είναι οι πλέον καταρτισμένοι για την εκπαίδευση των μαθητών που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών της γενικής αγωγής.

Τέλος, στα κέντρα ειδικών θεραπειών οι ειδικοί παιδαγωγοί είναι στην πλειοψηφία τους φιλόλογοι ειδικής αγωγής κι ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχαν απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων που να είναι διατεθειμένοι να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα (η ειδική διαπαιδαγώγηση μαθαίνω αποζημιώνεται με 3€ την ώρα από τον ΕΟΠΥΥ). Σε αυτή την περίπτωση όμως, κανείς δεν αντιδρά που οι φιλόλογοι δηλώνουν ειδικοί παιδαγωγοί, ενώ (πλέον) δεν έχουν καν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια (κάποτε θεωρούνταν ότι έχουν, επειδή η σχολή τους αναγνωριζόταν ως «καθηγητική»).

Συγγνώμη για το σεντονι, σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανακαταχραστώ το νήμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2025, 05:16:19 pm από modistra »

Αποσυνδεδεμένος elli84

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2165 στις: Ιουλίου 25, 2025, 04:19:38 pm »
Συγνώμη αλλά πως προκύπτει το 15000 διορισμοι? Υπάρχει τέτοια περίπτωση?

Αποσυνδεδεμένος Polilogou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2166 στις: Ιουλίου 25, 2025, 05:07:14 pm »
Απλά ο όρος «Ειδική αγωγή» παρόλο που δίνει την αίσθηση της εξειδίκευσης δεν είναι καθόλου “ειδικός", αντίθετα είναι ένας όρος ομπρέλα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο πλήθος αναγκών. Αλλιώς θα υποστηρίξεις έναν μαθητή με ΔΑΦ, αλλιώς έναν με προβλήματα ακοής/ορασης, αλλιώς έναν μαθητή με κινητική αναπηρία. Εξειδίκευση λοιπον δεν θα έπρεπε να θεωρείται η απόκτηση απλά ενός μεταπτυχιακού τίτλου ειδικής αγωγής όπως συνηθίζουμε να έχουμε στο μυαλό μας. Σε μια τετραετή σχολή ειδικης αγωγης υπάρχει αρκετός χρόνος στο να δοθεί βάθος σε κάθε μια κατηγορία ξεχωριστά, κάτι το οποίο ωριμάζει και με την πρακτική εξάσκηση που έρχεται στην συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2167 στις: Ιουλίου 25, 2025, 05:17:25 pm »
Ως προς τις ειδικότητες δεν ισχύουν αυτά που λέγονται. Οι μόνες περιπτώσεις όπου καλύπτονται μαθήματα ειδικοτήτων από ΠΕ70 είναι όταν το υπουργείο δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές. Τα κενά όλων των ειδικοτήτων δηλώνονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο ΟΠΣΥΔ και σε πολλές περιοχές γίνεται και ΣΟΒΑΡΗ προσπάθεια να βρεθούν ώρες (στο ολοήμερο, στα εργαστήρια δεξιοτήτων, ακόμα και ως γραμματειακή υποστήριξη) προκειμένου οι ειδικότητες να πηγαίνουν σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό σχολείων για να συμπληρώνουν ωράριο. Έχω δει ακόμα και να δίνονται ώρες στο ολοήμερο σε ειδικότητες αντί για δασκάλους (που έχουν ως α' ανάθεση όλες τις ώρες στο ολοήμερο), ενώ θα υπήρχε δυνατότητα να δοθούν σε δασκάλους ώστε να συμπληρώσουν κάποιες ώρες που τους λείπουν και να μην διατίθενται εξ ολοκλήρου σε άλλα σχολεια ως υπεράριθμοι.

Με τις νέες οργανικές στις ειδικότητες, ακόμα και οι λίγες αυθαιρεσίες του υπουργείου με την μη κάλυψη όλων των κενών αναπληρωτών στις ειδικότητες θα πάψουν να ισχύουν, διότι δεν θα μπορεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ένας ΠΕ70 να αναλάβει ώρες οργανικά ανήκοντα εκπαιδευτικού ειδικότητας. Οι μόνες περιπτώσεις που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ κάποιες ώρες ειδικοτήτων θα καλύπτονται από δασκάλους θα είναι στα πολύ απομακρυσμένα ολιγοθέσια δημοτικά όπου αντικειμενικά είναι αδύνατο να καλυφθεί το ωράριο ενός εκπαιδευτικού ειδικότητας χωρίς να κάνει καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μετακινηθεί από σχολείο σε σχολείο.
Δεν είναι ευγενής παραχώρηση οι ώρες ολοήμερου για να μην συμπληρώνουν άλλου οι ειδικότητες. Είναι για να εξοικονομούνται ώρες δασκάλων και να κάνουν ενισχυτική σε μαθητες. Πολλοί συνάδελφοι και εγώ μεταξύ αυτών προτιμούν ένα σχολείο παραπάνω και να κάνουν το μάθημα τους, παρά εργαστήρια δεξιοτήτων ή ολοήμερο. Συνήθως  ήμουν σε πέντε σχολεία, οπότε είμαι μέρα και σχολειο, αλλά τα τελευταία χρόνια μου εδωσαν τις δεξιότητες που δεν τις θέλει κανένας και μου μείωσαν τα σχολεία γιατί έρχονται πολλοί με απόσπαση και πρέπει να τους βρουν έστω και λίγες ωρες
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2025, 05:24:42 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος mxan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2168 στις: Ιουλίου 25, 2025, 06:37:07 pm »
Καταλάβετε κάτι οι της Δευτεροβάθμιας. Οι ΠΕ70 έχουν πάντα κενά, γιατί βγάζουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 1000 άτομα στη σύνταξη κι αν όχι όλες, το 90% των συνταξιοδοτήσεων αφήνει οργανικό κενό. Στη Δευτεροβάθμια αυτό δεν ισχύει. "Μα ο αλγόριθμος...". Όταν κι αν αλλάξει ο αλγόριθμος, το συζητάμε. Φυσικά κανένας δεν απαντάει στο ερώτημα "πώς ακριβώς θα προκύψει οργανικό κενό με κενό 3 ωρών σε 7 σχολεία", κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο, μιας κι ο μέγιστος αριθμός σχολείων που επιτρέπεται είναι τα 5;

Άρα αυτά τα 1000+ κενά, θα πρέπει να καλύπτονται κάθε χρόνο. Αν λοιπόν παίρνει 10000, το 1/10 έχει πάει στους δασκάλους εξ αρχής. Η έλλειψη οργανικών στους ΠΕ60 ήταν αυτή που κρατούσε τους διορισμούς τους χαμηλά (τώρα θα μου πεις χαμηλά, χαμηλά, 3055 έχει πάρει στη γενική από το 2020 και μετά κι είναι 3οι, πίσω μόνο από τους δασκάλους και τους φιλολόγους).

Η δευτεροβάθμια λοιπόν περιορίζεται από τα οργανικά κενά της. Πέρσι έκαναν το κολπάκι με τα λειτουργικά κενά κι έτσι άνοιξε η όρεξη όλων (λογικό κι ανθρώπινο), αλλά αυτό το κολπάκι δε μπορεί να εφαρμοστεί κάθε χρόνο, γιατί 1ον μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε περιοχές που δεν εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης και 2ον οι διορισμοί σε λειτουργικά κενά δυσκολεύουν τις μεταθέσεις, άρα γίνονται ακόμη λιγότερες οι περιοχές που δεν εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης.

Τα ανέλυσε ωραιότατα ο gio.tsil ως προς το τι φταίει για τα οργανικά κενά της δευτεροβάθμιας, αλλά δεν είδα να δίνει και κανένας ιδιαίτερη σημασία. Έχει κολλήσει η βελόνα στο "να αλλάξει ο αλγόριθμος". Φυσικά μετά θα διαβάζουμε εδώ "με στέλνουν σε 5 σχολεία!!!!!!".

Μπορείς να μου λύσεις μια ειλικρινή απορία;
Οι φιλόλογοι πχ, εκτός από την πρώτη χρονιά διορισμών και την περσινή, παίρνουν κάθε χρόνο τόσες θέσεις όσες και οι συντάξεις και κάποιες χρονιές και ελάχιστα λιγότερους.
Είναι δυνατόν με δύο χρονιές που πήρε 1000+, να καλύφθηκε η δεκαετία της αδιοριστίας;

Αποσυνδεδεμένος thouvou000

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2169 στις: Ιουλίου 25, 2025, 06:59:21 pm »
Έχει ξεφύγει το θέμα του νήματος νομίζω. Το θέμα του νήματος είναι οι διορισμοί και το 2025 όχι ποιος αδικείται και ποιος όχι. Ηρεμήστε και αλλάξτε θέμα επιστρέφοντας στο βασικό. Κάθε τρεις και λίγο κάνει κάτι το υπουργείο και μας βάζει να τρωγόμαστε, και σαν κλάδος και σαν έθνος. Ήρεμα και μάθετε να μιλάτε ευγενικά και επι του θέματος γιατί αλλιώς δουλειά δε γίνεται και οι μόνοι που χαίρονται είναι η εκάστοτε κυβέρνηση

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193346
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 654
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)