0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είχε έρθει μια οδηγία στις Διευθύνσεις πριν αρκετά χρόνια που διευκρίνιζε ότι όσοι βγαίνουν σε μακροχρόνια άδεια να τοποθετούνται σε σχολείο με τα λιγότερα μόρια, συνήθως εκεί που βρίσκεται η έδρα της Διεύθυνσης, ακριβώς γιατί τα σχολεία με τά πολλά μόρια τα δήλωναν αυτοί που δεν πατούσαν το πόδι τους για ένα-δύο χρόνια και καρπώνονταν τα μορια
Η νομοθεσία που υπάρχει ως προς τις λειτουργικές τοποθετήσεις αναφέρει την προτεραιότητα τοποθετήσεων που πρέπει ν τηρεί το κάθε πυσδε καθώς και αυτούς που υποχρεούται να τοποθετησει στα πλαίσια αυτής δηλ τους λειτουργικά υπεράριθμους , τους διαθεσιτες και τους αποσπασμένους . Εσύ, ενόψει αυτών των τοποθετήσεων, δεν εντάσσεσαι σε αυτές τις κατηγορίες εφόσον δε βρίσκεσαι στη ΔΙΑΘΕΣΗ πυσδε. Οπότε είναι στη διακριτική ευχέρεια του πυσδε, βάσει του σχετικού ΠΔ που αφορά τις αρμοδιότητες του, να σε τοποθετει όπου θελήσει ανεξαρτήτως δήλωσης σου λόγω ότι βγήκες σε μακροχρόνια τη στιγμή που άρχιζαν οι λειτουργικές τοποθετησεις. Και αυτό που γίνεται στην πράξη είναι να σε τοποθετει σε σχολεία της έδρας της δδε που έχουν τα λιγότερα μόρια. Εάν είχες οργανική τότε δε θα σε μετακινούσε και θα έπαιρνες τα μόρια οργανικής (όποια κι αν ήταν αυτά) ανεξαρτήτως αν ήσουν σε μακροχρονια
Και γι'αυτό βρέθηκε η λύση. Μέρη που είναι εξ ολοκλήρου δυσπρόσιτα. Δε θα σε βάλουν στο 12αρι, θα σε βάλουν στο 11αρι. Πάλι καλά είναι.
Γνωρίζει κάποιος αν σαν νεοδιόριστη μπορώ να πάρω 7 μέρες αναρρωτικής; Συνεχόμενες απο ιδιώτη γιατρό;
Την δεύτερη χρονιά υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί νεοδιόριστος σε σχολείο με λιγότερα MΣΔ;
Φυσικά.
Την πρώτη χρονιά τοποθετούμαστε σε λειτουργικό κενό και τη δεύτερη σε οργανικό;
Δεν ξέρω πόσο ισχύει αυτό. Εγώ χθες τοποθετήθηκα σε σχολείο με 14 μόρια ενώ έχω βγει σε 9μηνη άδεια. Το ίδιο και οι συνάδελφοι πάνω από μένα.