0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγω ως νεοδιοριστος του 23 αξιοκογηθηκα περσυ σε Α1, Α2 και Β....καπου διαβασα πως θα αξιολογηθουμε ξανα φετος εμεις του 23..ρωτησα τη συμβουλο και μου ειπε πως δεν θα αξιολογηθουμε ξανα...θα δειξει....
Άλλαξε κατι στο ότι οι νεοδιόριστοι αξιολογούμαστε και το 1ο και το 2ο έτος; Πέρσι έτσι μου είχε πει ο σύμβουλος. Και ο νόμος αυτό δεν έλεγε;
Πληροφορήθηκα από συναδέλφους ότι κανονικά η τελική αξιολόγηση των νεοδιόριστων γίνεται το δεύτερο χρόνο και ότι αξιολογούμαστε κάθε έτος ως νεοδιόριστοι. Οι δε σύμβουλοι της ΔΔΕ μας ενημέρωσαν ότι πλέον ξεκινά η αξιολόγηση και για τους ήδη μόνιμους. Κανονικά έπρεπε να αξιολογηθώ φέτος, το 2024-25, αλλά η ΔΔΕ μου εκ παραδρομής μού έστειλε email για αξιολόγηαη Α1 τον πρώτο χρόνο, την οποία και έκανα κατόπιν συνεννόησης με τη σύμβουλο μαθήματος πέρυσι το 2023-24. Έχω ολοκληρώσει και τις φάσεις Α2 και Β ήδη από τη σχολική χρονιά που πέρασε. Χρειάζεται κάτι άλλο, κάποια άλλη φάση; Όντως πρέπει να αξιολογηθώ εκ νέου φέτος; Και μετά τη μονιμοποίηση, πρέπει να ξανακάνω αμέσως ή με καλύπτει η αξιολόγησή μου ως νεοδιόριστη για κάποια έτη;
Σωστά τα λες , ο νόμος παραμένει ο ίδιος και διαχωρίζει εξαρχής την περιοδικότητα της αξιολόγησης δοκίμων, ότι γίνεται ανά έτος ( αρθ. 77, παρ. 4 του 4823/2021 ) και έτσι το είχαν καταλάβει κάποιοι σύμβουλοι και διευθύνσεις. Το υπουργείο , και επειδή αρχές του 2024 γίνονταν διάφορα και ερωτήματα (είχαν βγει και στα μανταλάκια) , έκρινε μάλλον σκόπιμο να βγάλει την 16870/ΓΔ5/16-2-2024 διευκρινιστική του ΓΓ για μη επανάληψη (επιτυχών) πεδίων ( δείτε αναλυτικά το 4. : με την αναφορά ότι είστε πολλοί , με αιτιολόγηση δηλαδή συγκεκριμένη συγκυρία- χρονική περίοδο διορισμών), ενώ υπάρχει αναφορά και αργότερα στην 43974/Ε3/25-04-2024 περί μονιμοποίησης του ιδίου, υποσ 2. Άρα για κάποιους έχει λήξει το θέμα οριστικά. Κάτι νεότερο σε εγκύκλιο δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου. (Γιατί, όμως, αναφέρουν συγκεκριμένη περίοδο διορισμών και όχι γενική διευκρίνιση επί της διάταξης, οπότε ίσως υπάρξουν αναλογικά παρόμοιες διευκρινιστικές και για επόμενους «νεοδιόριστους» μέχρι κάποια φάση; Αναλογικά κάτι θα βγει/ισχύσει/αναφερθεί εκ νέου, αλλιώς δεν θα έχει λογικά γκρίνια-αντιδράσεις ; )
https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%9B%CE%A3%CE%9F46%CE%9D%CE%9A%CE%A0%CE%94-%CE%9A%CE%9F6?inline=true στην υποσημείωση 2 αναφέρει όσους αξιολογήθηκαν επιτυχώς τη σχολική χρόνια 2022-2023. Τι γίνεται με όσους διορίστηκαν το 2023 κι αξιολογήθηκαν επιτυχώς στα πεδία Α1 Α2 και Β τη σχολική χρόνια 2023-2024?