*

Αποστολέας Θέμα: Απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ χωρίς συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου  (Αναγνώστηκε 1658 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fereggyos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημέρα συνάδελφοι,

Είμαι τοποθετημένος οργανικά σε σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας (γυμνάσιο). Μετά από αίτησή μου αποσπάσθηκα εντός ΠΥΣΔΕ τον περασμένο Ιούνιο, αλλά μετά την συγχώνευση τμημάτων βρέθηκα να υπολείπομαι 8 ωρών για να συμπληρώσω το υποχρεωτικό μου ωράριο στη νέα μονάδα. Έκανα εκ νέου αίτηση για συμπλήρωση ωραρίου και περιμένω αποτελέσματα από μέρα σε μέρα. Σήμερα, μου ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση της μονάδας ότι, επειδή δεν συμπληρώνω (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ολόκληρο το υποχρεωτικό μου ωράριο, η μονάδα θα με απασχολήσει για κάποιες επιπλέον διδακτικές ώρες στα αντικείμενα που ήδη μου αναλογούν από την κατανομή που έχουμε συμφωνήσει με τους υπόλοιπους συνάδελφους της ειδικότητάς μου. Σύμφωνα λοιπόν, με το δοθέν πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να διδάξω το ίδιο αντικείμενο για μια παραπάνω ώρα, πέραν του δίωρου που προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο αντικείμενο.Όταν ζήτησα από την προγραμματίστρια να μου πει, αν αυτό είναι σύννομο, μου απάντησε, ότι η μονάδα δύναται να με χρησιμοποιήσει για περαιτέρω κάλυψη ωρών κι αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τις ανάγκες της μονάδας, δεν μπόρεσε όμως να μου απαντήσει, αν αυτό επισήμως προβλέπεται από κάποια συγκεκριμένη διάταξη - εγκύκλιο, ή όχι.

Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να παραθέσει το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση που περιέγραψα παραπάνω :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ χωρίς συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2024, 12:43:25 pm »
Καλημέρα συνάδελφοι,

Είμαι τοποθετημένος οργανικά σε σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας (γυμνάσιο). Μετά από αίτησή μου αποσπάσθηκα εντός ΠΥΣΔΕ τον περασμένο Ιούνιο, αλλά μετά την συγχώνευση τμημάτων βρέθηκα να υπολείπομαι 8 ωρών για να συμπληρώσω το υποχρεωτικό μου ωράριο στη νέα μονάδα. Έκανα εκ νέου αίτηση για συμπλήρωση ωραρίου και περιμένω αποτελέσματα από μέρα σε μέρα. Σήμερα, μου ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση της μονάδας ότι, επειδή δεν συμπληρώνω (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ολόκληρο το υποχρεωτικό μου ωράριο, η μονάδα θα με απασχολήσει για κάποιες επιπλέον διδακτικές ώρες στα αντικείμενα που ήδη μου αναλογούν από την κατανομή που έχουμε συμφωνήσει με τους υπόλοιπους συνάδελφους της ειδικότητάς μου. Σύμφωνα λοιπόν, με το δοθέν πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να διδάξω το ίδιο αντικείμενο για μια παραπάνω ώρα, πέραν του δίωρου που προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο αντικείμενο.Όταν ζήτησα από την προγραμματίστρια να μου πει, αν αυτό είναι σύννομο, μου απάντησε, ότι η μονάδα δύναται να με χρησιμοποιήσει για περαιτέρω κάλυψη ωρών κι αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τις ανάγκες της μονάδας, δεν μπόρεσε όμως να μου απαντήσει, αν αυτό επισήμως προβλέπεται από κάποια συγκεκριμένη διάταξη - εγκύκλιο, ή όχι.

Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να παραθέσει το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση που περιέγραψα παραπάνω :-\

Όχι δεν γίνεται. Υπάρχει πρόγραμμα σπουδών και αυτό αντανακλάται στο myschool. Όταν πχ πρέπει να ανατεθεί το μάθημα τάδε σε κάποιον μπαίνει ο χειριστής στο myschool και αναθέτει πχ τις 2 αυτές ώρες (που προβλέπει ο νόμος) σε εσένα. Δεν μπορεί να σου αναθέσει επίσημα 2+2=4. Μόνο στο μιλητό και ανεπίσημα μπορεί να γίνει αλλά φυσικά δεν είναι νόμιμο. Εγώ τουλάχιστον δεν θα το δεχόμουν. Ναι να σε χρησιμοποιήσουν για περαιτέρω κάλυψη ωρών αλλά εκεί που προβλέπεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2024, 06:13:53 pm από victor123 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2024, 01:46:20 pm »
Ευχαριστώ πολύ Victor123. Έτσι ακριβώς είναι καθώς με διαβεβαίωσαν και από το οικείο ΠΥΣΔΕ

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2024, 06:15:49 pm »
Ευχαριστώ πολύ Victor123. Έτσι ακριβώς είναι καθώς με διαβεβαίωσαν και από το οικείο ΠΥΣΔΕ

Δεν κάνει τίποτα. Αν στο ξαναπούν πες στο σχολείο οτι ρώτησες στο ΠΥΣΔΕ και σου είπαν δεν γίνεται. Αν επιμείνουν ζήτα την ανάθεση γραπτά. Αν και δεν πρόκειται να το τολμήσουν γιατί μόλις αναφέρεις τη λέξη ΠΥΣΔΕ θα αφήσουν τις πονηριές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2024, 05:10:07 pm »
Αυτό και έπραξα Victor123 και αμέσως υπαναχώρησαν. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι 🙂

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)