0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σας, επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι με το θέμα των μεταθέσεων, θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει ότι οι πολύτεκνοι και οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία μετατίθενται κατά προτεραιότητα; Δηλαδή παίρνουν μετάθεση ανεξάρτητα από το αν υπάρχει θέση ή όχι στην περιοχή που επιθυμούν;
Τελικά, όπως περίμενα, φαίνεται ότι πολύ λίγοι διορισθέντες της Ειδικής του 2020 έκαναν αίτηση για μετάθεση στη Γενική. Στους φιλολόγους από τους 554 διορισθέντες του 2020 έκαναν αίτηση για μετάθεση στη Γενική οι 53 (περίπου το 10% δηλαδή). Στους μαθηματικούς απο τους 358 διορισθέντες του 2020 της Ειδικής έκαναν αίτηση για μετάθεση στη Γενική οι 32 (περίπου το 9% δηλαδή). Στους φυσικούς, παρά τον κόφτη των 300 μαθητών και 15 γνωματεύσεων για τις οργανικές θέσεις ΠΕ04 στα Τμήματα Ένταξης, από τους 73 διορισθέντες του 2020 της Ειδικής έκαναν αίτηση για μετάθεση στη Γενική οι 5 (περίπου το 7% δηλαδή). Οπότε η θεωρία ότι πολλοί θα έφευγαν φέτος από την Ειδική στη Γενική καταρρίπτεται. Λογικά του χρόνου θα είναι ακόμα λιγότερες σε απόλυτους αριθμούς οι αντίστοιχες αιτήσεις, μιας και το 2020 έχουν γίνει μέγιστοι σε πλήθος διορισμοί σε κάθε κλάδο. Επίσης, αναφέρθηκα σε αιτήσεις. Δεν ξέρουμε αν ικανοποιηθούν όποτε στην ιδανική περίπτωση που ικανοποιηθούν όλες θα αδειάσουν π.χ. στους φυσικούς 5 κενά. Αυτή τη στιγμή οι οργανικές θέσεις στην Ειδική είναι όλες καλυμμένες.
Θελω να ρωτησω κατι... ειμαι νεοδιοριστη 2024. Κανω λοιπον κανονικα τον πρωτο μου χρονο στο σχολειο που εχω τοποθετηθει και τη δευτερη χρονια με βαζουν σε αλλο. Εστω οτι ζηταω αποσπαση σε σχολειο εντος πυσπε και το δεχονται, αυτο μετραει για υπηρετηση της οργανικης. Μετα εστω ζηταω μεταθεση σε αλλη διευθυνση και δεν τη δεχονται, εγω μπορω να ξαναζητησω αποσπαση για αλλο σχολειο ή θα πρεπει ντε και καλα να υπηρετησω την οργανικη μου που δεν ειχα παει; ευχαριστω πολυ.
Οι αιτήσεις για μεταθέσεις σε μουσικα σχολεία πότε γίνονται; Ή τα κενά των μουσικών σχολείων συμπεριλαμβάνονται στα κενά των μεταθέσεων από πυσδε σε πυσδε ;