*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2025  (Αναγνώστηκε 191781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pre-schoolteacher

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2025
« Απάντηση #868 στις: Ιουλίου 29, 2025, 11:55:51 pm »
Στις συμπληρωματικές μεταθέσεις θα πάρει ακριβώς τον αριθμό των θέσεων που ιδρύθηκαν κ βγήκαν κ στο ΦΕΚ, σωστά;
Κ αν από μια περιοχή φύγουν άτομα με τις συμπληρωματικές, αυτές οι θέσεις τι θα γίνουν; Θα δοθούν κ αυτές στους αιτούντες μετάθεση ή θα μείνουν για τους διορισμούς;

Ας μας απαντησει αν καποιος το γνωριζει αυτο ????

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:18:16 »

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #869 στις: Ιουλίου 30, 2025, 12:37:36 am »
Ας μας απαντησει αν καποιος το γνωριζει αυτο ????

Για τις συμπληρωματικές θα ανοίξουν τόσες παραπάνω θέσεις, όσες βλέπετε στο ΦΕΚ (πλην εκείνων που ιδρύονται σε πειραματικά σχολεία). Ουσιαστικά δηλαδή θα προσθέσετε τις νέες θέσεις του ΦΕΚ, στον αριθμό των κενών της εγκυκλίου των μετατάξεων ανά περιοχή. Στις περιοχές που δεν αναφέρονται στην εγκύκλιο θα ανοίξουν ισάριθμα κενά με αυτά του ΦΕΚ νέων οργανικών, εκτός αν πρόκειται για περιοχή που έκλεισε τον Μάρτιο με πλεόνασμα (π.χ. Β' Αθήνας στους ΠΕ60).

Τα κενά που θα προκύψουν μετά τις συμπληρωματικές, θα μπορέσουν να δοθούν για διορισμούς (εννοείται και από τις περιοχές που θα φύγουν άτομα τώρα). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι νεοδιόριστοι θα τοποθετηθούν αναγκαστικά στα σχολεία του ΦΕΚ νέων συστάσεων ή στις θέσεις εκείνων που θα φύγουν με τις συμπληρωματικές. Θα τοποθετηθούν προσωρινά για το νέο σχολικό έτος και του χρόνου θα διεκδικήσουν τις νέες οργανικές μαζί με όλους όσους θα ζητήσουν βελτίωση, καθώς και όσους έρθουν με μετάθεση του χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος Dimthan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #870 στις: Ιουλίου 30, 2025, 12:53:27 am »
Για τις συμπληρωματικές θα ανοίξουν τόσες παραπάνω θέσεις, όσες βλέπετε στο ΦΕΚ (πλην εκείνων που ιδρύονται σε πειραματικά σχολεία). Ουσιαστικά δηλαδή θα προσθέσετε τις νέες θέσεις του ΦΕΚ, στον αριθμό των κενών της εγκυκλίου των μετατάξεων ανά περιοχή. Στις περιοχές που δεν αναφέρονται στην εγκύκλιο θα ανοίξουν ισάριθμα κενά με αυτά του ΦΕΚ νέων οργανικών, εκτός αν πρόκειται για περιοχή που έκλεισε τον Μάρτιο με πλεόνασμα (π.χ. Β' Αθήνας στους ΠΕ60).

Τα κενά που θα προκύψουν μετά τις συμπληρωματικές, θα μπορέσουν να δοθούν για διορισμούς (εννοείται και από τις περιοχές που θα φύγουν άτομα τώρα). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι νεοδιόριστοι θα τοποθετηθούν αναγκαστικά στα σχολεία του ΦΕΚ νέων συστάσεων ή στις θέσεις εκείνων που θα φύγουν με τις συμπληρωματικές. Θα τοποθετηθούν προσωρινά για το νέο σχολικό έτος και του χρόνου θα διεκδικήσουν τις νέες οργανικές μαζί με όλους όσους θα ζητήσουν βελτίωση, καθώς και όσους έρθουν με μετάθεση του χρόνου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις επιπλέον πληροφορίες, πολύ χρήσιμες!
Αν πχ σε μια περιοχή δίνει 4 κενά και φύγουν με μετάθεση 3 άτομα, στις συμπληρωματικές μεταθέσεις θα ικανοποιήσει 4 αιτήσεις και οι 3 θέσεις θα δοθούν στους διορισμούς ή θα ικανοποιηθούν 7 αιτήσεις μετάθεσης και στους διορισμούς δε θα δώσει κανένα κενό;

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #871 στις: Ιουλίου 30, 2025, 01:07:15 am »
Αν πχ σε μια περιοχή δίνει 4 κενά και φύγουν με μετάθεση 3 άτομα, στις συμπληρωματικές μεταθέσεις θα ικανοποιήσει 4 αιτήσεις και οι 3 θέσεις θα δοθούν στους διορισμούς ή θα ικανοποιηθούν 7 αιτήσεις μετάθεσης και στους διορισμούς δε θα δώσει κανένα κενό;

Αν σε μια περιοχή η εγκύκλιος μετατάξεων δίνει 4 κενά σημαίνει πως πήγαν όσοι ήθελαν εκεί και περίσσεψαν και 4 κενές θέσεις για μετάταξη - διορισμό. Αν τώρα με τις συμπληρωματικές φύγουν και άλλα 3 άτομα, τότε θα μπορούν να γίνουν 7 διορισμοί σε αυτή την περιοχή. Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν νέες μεταθέσεις προς αυτή την περιοχή γιατί ήδη είχαν ικανοποιηθεί όλες (αλλιώς δεν θα την έβλεπες στην εγκύκλιο). Γι' αυτό και στις περιοχές της εγκυκλίου των μετατάξεων μπορείτε από τώρα να προσθέσετε τις νέες οργανικές (αφαιρώντας τυχόν θέσεις σε πειραματικά σχολεία), ώστε να βρείτε το minimum των διορισμών σε αυτές (πάντα εφόσον το υπουργείο καλύψει το 100% των κενών του κλάδου με διορισμούς).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:18:16 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #872 στις: Ιουλίου 30, 2025, 09:09:38 am »
Μιλάς για καραμπόλες. Το σύστημα έτσι κι αλλιώς τις εξυπηρετεί. Τρέχει και ξανατρέχει μέχρι είτε να έχουν ικανοποιηθεί όλοι, είτε να μην υπάρχουν κενά ώστε να ικανοποιηθούν όσοι έχουν μείνει. Στο παράδειγμα που δίνεις λοιπόν, αν υπάρχουν 7 αιτήσεις προς την περιοχή αυτή, θα πάρουν 7 μετάθεση και δε θα δοθεί κανένα για διορισμό.

Αποσυνδεδεμένος Dimthan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #873 στις: Ιουλίου 30, 2025, 12:54:43 pm »
Ναι αυτό εννοούσα. Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες όμως! Η γνώση πάντα χρήσιμη..

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #874 στις: Ιουλίου 30, 2025, 02:07:47 pm »
Καλησπέρα,ακόμη έχω την εξής απορία ..Πώς γίνεται στην Α’ Θεσσαλονίκης  (δεν ξέρω εάν γίνει και στις υπόλοιπες διευθύνσεις) να έχουν τοποθετηθεί άτομα με βελτίωση και να ξανά καλούνται να δηλώσουν σχολεία από τις νέες θέσεις .Η βελτίωση θέσης γνωρίζουμε είναι ικανοποίηση εσωτερικής μετάθεσης.Ας μου απαντήσει κάποιος κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό σας παρακαλώ …Επιπλέον,ανέβηκε η πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση να δηλώσουν σχολεία και την κατέβασαν ..Δεν προηγούνται αυτοί οι εκπαιδευτικοί;Θα συγκριθούν με όλους τους υπόλοιπους;;
Με το σκεπτικό ότι σε μια περιοχή δε θα έρθουν μόνο με συμπληρωματική μετάθεση, αλλά θα φύγουν κιόλας κάποιοι προς άλλη περιοχή, άρα θα ανοίξουν κενά που τώρα δε φαίνονται, δεν είναι δίκαιο και όσοι είναι στη διάθεση να συγκριθούν με όσους πάρουν συμπληρωματική μετάθεση; Θα θέλω δλδ εγώ που είμαι στη διάθεση ένα κενό, και θα το πάρει ο άλλος με λιγότερα μόρια;
Πείτε μου αν είμαι παράλογη.

Αποσυνδεδεμένος marigoulaki123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #875 στις: Ιουλίου 30, 2025, 02:22:07 pm »
Υπάρχει περίπτωση η τοποθέτηση απο τις συμπληρωματικές μεταθεσεις να γίνει μόνο με κοινωνικά κριτήρια και να μη ληφθεί υπόψιν το σύνολο των μορίων;Να γίνει δηλαδή προσωρινή τοποθέτηση και να μην πάρουμε οργανικη φέτος αλλά του χρόνου;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #876 στις: Ιουλίου 30, 2025, 02:26:38 pm »
Υπάρχει περίπτωση η τοποθέτηση απο τις συμπληρωματικές μεταθεσεις να γίνει μόνο με κοινωνικά κριτήρια και να μη ληφθεί υπόψιν το σύνολο των μορίων;Να γίνει δηλαδή προσωρινή τοποθέτηση και να μην πάρουμε οργανικη φέτος αλλά του χρόνου;
Θα ισχύσουν τα μόρια μεταθέσεων και θα πάρετε κανονικά οργανική.

Αποσυνδεδεμένος marigoulaki123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #877 στις: Ιουλίου 30, 2025, 02:48:55 pm »
Το εύχομαι γιατί κάτι τέτοιο κυκλοφόρησε στο fb νομίζω από αιρετό.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #878 στις: Ιουλίου 30, 2025, 03:12:23 pm »
Το εύχομαι γιατί κάτι τέτοιο κυκλοφόρησε στο fb νομίζω από αιρετό.
Μόνο οι νεοδιοριστοι παίρνουν προσωρινή τοποθετηση σε λειτουργικό κενο την πρώτη χρονιά. Οι μετατιθέμενοι τοποθετούνται οργανικά.

Αποσυνδεδεμένος Mimi_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #879 στις: Ιουλίου 30, 2025, 03:35:51 pm »
Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος με βάση τη φετινή εγκύκλιο μεταθέσεων (Οκτώβριος 2024) αν οι μόνιμοι που διορίστηκαν στη γενική θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια από την ημερομηνία διορισμού τους στη γενική για να πάρουν μετάθεση στην ειδική; Κάνει αναφορά σελ 35 στη φετινή εγκύκλιο χωρίς να είναι ξεκάθαρο. Γιατί εγώ υπηρέτησα δύο χρόνια στη γενική ως νεοδιοριστη του 21 και τη επόμενη χρονιά πήρα απόσπαση στην ειδική με αποτέλεσμα να κάνω αίτηση για μετάθεση και μετά από λίγο καιρό να την ακυρώσει η δδε οπου έχω οργανική. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει γιατί τώρα χάνω και τις συμπληρωματικές μεταθέσεις!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #880 στις: Ιουλίου 30, 2025, 03:50:04 pm »
Αυτό που θα γίνει είναι το εξής:
Θα γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις. Δίνω ένα παράδειγμα: στη Χ περιοχή υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση. Και ας πουμε ότι ιδρύθηκαν 4 τμήματ Ένταξης. Για μετάθεση θα δοθούν. 2 κενά.
Πάμε παρακάτω. Μόλις γίνουν μεταθέσεις θα κληθούν ΕΚ ΝΕΟΥ όλοι να δηλώσουν, αν θέλουν φυσικά, νέα δήλωση και θα γίνει συνεξέταση: όσων ήταν στη διάθεσή πυσδε, ανεξάρτητα αν πήραν ή όχι οργανική, όσων έκαναν εμπροθεσμα αίτηση βελτίωσης θέσης και όσων θα έρθουν από μετάθεση.
Αυτό θα γίνει, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για τη διατύπωση του νόμου
Υπάρχει ακραίο σενάριο κάποιος που θα έρθει από μετάθεση να περνάει στα μόρια κάποιον που έχει πάρει ήδη οργανική, αν έχει πχ εντοπιότητα ή/και σνυυπηρέτηση
Καλά ξεμπερδέματα στα δικαστήρια, μακάρι να μη χρειαστεί και να πάνε όλοι εκεί που θέλουν

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #881 στις: Ιουλίου 30, 2025, 03:55:17 pm »
Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος με βάση τη φετινή εγκύκλιο μεταθέσεων (Οκτώβριος 2024) αν οι μόνιμοι που διορίστηκαν στη γενική θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια από την ημερομηνία διορισμού τους στη γενική για να πάρουν μετάθεση στην ειδική; Κάνει αναφορά σελ 35 στη φετινή εγκύκλιο χωρίς να είναι ξεκάθαρο. Γιατί εγώ υπηρέτησα δύο χρόνια στη γενική ως νεοδιοριστη του 21 και τη επόμενη χρονιά πήρα απόσπαση στην ειδική με αποτέλεσμα να κάνω αίτηση για μετάθεση και μετά από λίγο καιρό να την ακυρώσει η δδε οπου έχω οργανική. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει γιατί τώρα χάνω και τις συμπληρωματικές μεταθέσεις!
Αν θυμάμαι καλά, οι νεοδιοριστοι του 21 έπρεπε να έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένη διδακτική προϋπηρεσία για να πάρουν μετάθεση στην ειδική. Την επόμενη χρονιά ίσχυσε η προϋπόθεση να συμπληρώνονται 3 χρόνια διορισμού στη γενική, δλδ για όσους διορίστηκαν το 22. Μήπως για αυτό σου την ακύρωσαν; Συγκεκριμένα κι εγώ μετά τα δύο έτη διορισμού , 21-22 και 22-23 έκανα αίτηση για μετάθεση στην ειδική και δε μου την είχαν ακυρώσει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)