0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άρα συμπεραίνουμε ότι εφόσον θα γίνει εξορθολογισμός και συγχωνεύσεις δεν θα διορίσει καμία ειδικότητα πέραν των συντάξεων....Σωστά;επομένως δεν θα κάνει 10000 διορισμούς όπως λέει!
αν δεν διορίσει νηπιαγωγούς που παίρνει αναπληρωτες 2600 α φάση τότε δε θα διορίσει και σε καμία άλλη ειδικότητα.
Μας κουρασες...πηγαινε στο συλλογο σου να πουλάς φουμαρα οτι αγωνίζεσαι,κ,να ζητας την υποστηριξη των αναπληρωτριων.. οταν εκ των εσω δεν,θες αλλους διορισμους ..νομιζετε τα σχολεια κτημα σας..τελος η συζητηση μαζι σου. Ευχομαι το μαιο να ερθει η δικαιωση μονο!
Κοντή γιορτή. Για ΠΕ 60 ΕΑΕ διορισμούς περιμένουμε με τα νέα τμήματα ένταξης που θα ιδρύσουν;
Δεν νομίζω πως πρόκεται περί βόμβας, αν διαβάσετε την τελευταία μου ανάρτηση θα δείτε πως και εγώ μίλησα για τουλάχιστον 5.000 τμήματα ολοημέρου στα νηπιαγωγεία, ενώ έχω αναφέρει στο παρελθόν και την ύπαρξη των 3.000 οργανικών ΠΕ60 ολοημέρου σε μια πολύ παρόμοια συζήτηση πέρυσι τέτοιον καιρό.Το θέμα είναι γιατί υπάρχουν μόνο 3.000 οργανικές, ενώ τα λειτουργούντα τμήματα είναι πάνω από 5.000. Και όχι δεν είναι η δίχρονη προσχολική η αιτία γι' αυτό. Αν ανατρέξουμε στο 2016 και σε κάποια δεδομένα του τότε συντονιστικού νηπιαγωγών θα δούμε πως ο αριθμός των ολοήμερων τμημάτων στα νηπιαγωγεία της χώρας το σχολικό έτος 2015-16 ήταν μόνο 3.546. Θα μου πείτε μα τότε δεν υπήρχε δίχρονη προσχολική.Προσέξτε όμως: το σχολικό έτος 2015-2016 φοιτούσαν στα νηπιαγωγεία (υποχρεωτικά στα νήπια και προαιρετικά στα προνήπια) 142.798 μαθητές. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό σημερινό αριθμό μαθητών στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας (με πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής), όσο αδιανόητο και να ακούγεται αυτό! Αν και δεν γνωρίζω επακριβώς τον αριθμό για φέτος (ο Patreas μπορεί να βοηθήσει εδώ), κρίνοντας από τον αριθμό μαθητών των προηγούμενων σχολικών ετών (2021-22: 153.149, 2022-23: 147.672), αυτό που γράφω είναι μαθηματικά βέβαιο. Αιτία φυσικά η υπογεννητικότητα. Όμως αντί και τα ολοήμερα τμήματα να μειώνονται, αυτά πληθύνονται (και έχουν ήδη αναφερθεί κάποιες αιτίες γι' αυτό).
Η αύξηση στον αριθμό των Ολοήμερων Τμημάτων στο Νηπιαγωγείο είναι ένας συνδυασμός της δίχρονης και άλλων παραγόντων, όπως της μείωσης του ελάχιστου αριθμού για τη λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος Νηπιαγωγείου από 7 σε 5 αλλά και της λειτουργίας της Επέκτασης Ολοημέρου μέχρι 17:30 που απασχολεί περίπου 300 ΠΕ60.Το τρέχον σχολικό έτος 2024-2025 έχουμε περίπου 140.000 μαθητές στα Πρωινά Τμήματα των Νηπιαγωγείων και περίπου 76.200 στα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων. Ας δούμε τα Νηπιαγωγεία ανά Τμήματα Ολοημέρου:Τμήματα Ολοημέρου : Αριθμός Νηπιαγωγείων0 : 7151 : 28422 : 10193 : 1014 : 236 : 37 : 1(αν κάνετε οριζόντια τους πολλαπλασιασμούς και αθροίσετε, βγαίνει 5.300)Το σχολικό έτος 2015-2016 είχαμε περίπου 142.700 μαθητές στα Πρωινά Τμήματα των Νηπιαγωγείων και περίπου 55.300 στα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων. Ας δούμε τα Νηπιαγωγεία ανά Τμήματα Ολοημέρου για το 2015-2016:Τμήματα Ολοημέρου : Αριθμός Νηπιαγωγείων0 : 20691 : 25792 : 4403 : 194 : 4(αν κάνετε οριζόντια τους πολλαπλασιασμούς και αθροίσετε, βγαίνει 3.532)Άρα το 2024-2025 σε σύγκριση με το 2015-2016 υπάρχουν πολύ λιγότερα Νηπιαγωγεία χωρίς κανένα τμήμα Ολοημέρου. Και εκεί που οι 3.132 οργανικές ΠΕ60 Ολοημέρου υπολείπονταν κατά 400 από τα λειτουργούντα τμήματα Ολοημέρου, πλέον η ψαλίδα έχει ανοίξει πολύ περισσότερο (μέχρι το 5.300).Για να μη γεμίσω και με άλλους αριθμούς την ανάρτηση, η αύξηση των μαθητών (και συνεπακόλουθα και των τμημάτων) Ολοημέρου ξεκίνησε το 2018-2019, πρώτη χρονιά εφαρμογής της δίχρονης.Τώρα, μαθητές-φαντάσματα (γιατί αυτό βλέπω να υπονοείται) υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (και κυρίως στα Εσπερινά ΕΠΑΛ, όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτησή μου). Πάντως στα Νηπιαγωγεία εκτιμώ ότι είναι πολύ λιγότεροι από άλλους τύπους σχολείων.