0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εσείς κάνετε μάθημα στις 23; Γενικα μιλάω. Εμείς πάμε εκκλησία και μετά κάνουμε κάτι σύντομο προσχηματικό στο σχολείο για να μην τα διώξουμε από τις 10. τα παιδιά όλες τις προηγούμενες ημέρες παρακαλάνε να μην τους κανεις μάθημα. Ψιλό βλακεία είναι αυτό και καψωνι για όποιον είναι μακριά. Όμως οι «καλοί συνάδελφοι» έχουν ήδη κανονίσει ψεύτικες άδειες για να κ μας διαλύσουν ήδη από την Παρασκευή.
ΥΓ...εχουμε και ψυχολογο στο σχολειο...ουτε καν παταει στην αιθουσα...Τι ρολο βαραει τωρα...?
Μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω, αν και εκτός θέματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν τη δουλειά που θέλουμε οι εκπαιδευτικοί. Δουλεύουν με γονείς, όταν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για καποιον μαθητή, αναλαμβάνουν προληπτικές δράσεις ή κατόπιν κάποιου συμβάντος κ.λ.π. Με μαθητές με παρεκλίνουσα συμπεριφορά, που δημιουργούν προβλήματα εντός και εκτός τάξης δεν έχω δει να δουλεύουν, σε κανένα σχολείο που έχω εργαστεί. Είτε γιατί επικαλούνται πως δεν είναι η δουλειά τους να κάνουν συμβουλευτική, είτε γιατί το δοκίμασαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, είτε γιατί οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς τους δεν συνεργάζονται. Καλές οι δράσεις για αφύπνιση και ευαισθητοποίηση αλλά εκείνο που "καίει" περισσότερο είναι πως θα βελτιωθεί η συμπεριφορά τέτοιων μαθητών.
Εμενα μου την ειπε ο διευθυντης οταν ζητησα αδεια για δευτερα..μου ειπε: αν ησουν στον ιδιωτικο τομεα θα επαιρνες αδεια?
Κανονικές άδειες κολλητα με αργίες καταλαβαίνετε ότι είναι πρόβλημα. Αν ήταν έτσι θα φεύγαμε όλοι. Οι σύλλογοι τα Χριστούγεννα οφείλουν να διευκολύνουν όποιον έχει μεγάλο ταξίδι μόνο.
Αυτός αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα, θα ήταν διευθυντής;
Καλύτερα που δεν ασχολούνται. Σκέφτεται να εχεις έναν ψυχολόγο να λογοκρίνει την κάθε σου λέξη για το πώς μαλωσες ένα παιδί; Να σχολιάζει την κάθε τιμωρία ή να πιέζει να μην τιμωρείτε; Χίλιες φορές να ασχολείται με όποιον έχει πραγματικά ανάγκη παρα με το κάθε κακομαθημένο που θέλει αλλοθι για να ενοχλεί και να κάνει ο,τι γουστάρει.
Ναι μεν αλλα... Δεν εχω δει πολλους Συλλόγους να θέλουν να διευκολύνουν τέτοιες καταστάσεις. Και επίσης για να σε διευκολύνει ο Σύλλογος θα πρέπει και εσυ να προσφέρεις το κάτι παραπάνω στο σχολείο πέρα από τα τυπικά.Θα αναφερθώ με παράδειγμα του σχολείου που είμαι: Έχουμε δύο αναπληρώτριες μία από Βόρεια μία από Πελοπόνησσο, σε μία συζήτηση που είχαμε ένα μικρό μέρος καθηγητών, ετυχε να μην είμαστε όλοι παρόντες, προτάθηκε να μην έρθουν την Δευτερα οι συναδέλφισσες μιας και είναι παραλληλης, οπότε δεν δημιουργείται και ιδιαίτερο θέμα μιας και εκδηλωσεις εχουμε κανονισει για Δευτερα και είναι και απο "μακρια" για να φύγουν νωριτερα για τα σπιτια τους, η απάντηση του Διευθυντή ήταν "επειδή θυμάστε στην τάδε και τάδε περίπτωση τις διευκόλυνα και είχαν πει μόνες τους ότι θα βοηθήσουν σε εκείνο το πράγμα (που απτεται και της εξειδίκευσης τους) αλλά δεν το έκαναν και αφησαν την ταδε συναδελφο να το φερει εις περας μονη της και επίσης καλα καλα δεν κανουν αυτα που προβλέπεται για την θέση τους δεν μπορώ να τις διευκολύνω γιατί δεν το εκτιμουν". Πάντως η αληθεια ειναι οτι αυτα που ελεγε εχουν γινει. Οπότε καμιά φορά πρέπει να είμαστε και εμείς οκ για να μας συμπεριφέρονται καλά, όλα δουναι και λαβειν ειναι, οχι μονο λαβειν.