*

Αποστολέας Θέμα: Μαθημα στις 23.12; Με τι μυαλα θα ερθουν τα παιδια  (Αναγνώστηκε 8559 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μαθημα στις 23.12; Με τι μυαλα θα ερθουν τα παιδια
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 27, 2024, 07:10:57 pm »
@ppil η σύμπνοια με τα θέλω της τοπικής κοινωνίας δεν είναι απαραίτητα κακή για αυτό το θέμα. Εμένα δεν μ αρέσει ο εκκλησιασμός και θα προτιμούσα κάτι άλλο, όμως αν οι γονείς είναι οκ με το να πάνε τα παιδιά τους στην Εκκλησία σε μέρα σχολείου εργάσιμη, δεν είναι σοβαρός λόγος για να σπάσει αβγά ο διευθυντής για το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω. Με ενοχλεί η αίσθηση ότι σαν  σχολείο το μόνο που προσφέρουμε είναι ο εκκλησιασμός εκείνη τη μέρα, αλλά οι συνάδελφοι δεν θέλουν κάτι άλλο έξτρα. Κάποιοι έχουν φύγει ήδη από την προηγούμενοι, άλλοι θέλουν να προλάβουν το μεσημεριανό καράβι, δεν θέλει κάποιος μετά τη λειτουργία να μείνει πολύ παραπάνω, με δεδομένο ότι οι μισοί μαθητες είναι ήδη διακοπές στα χιόνια ή στο εξωτερικό.  Τα δημοτικά όμως και τα νηπιαγωγεία στο μέρος μας λειτουργούν πιο κανονικά. Αν όχι και το ολοήμερο πάντως κάνουν το πρωινό πρόγραμμα ή κάποια άλλη δραστηριότητα μετά τον εκκλησιασμό, κι ας λείπουν τόσα παιδια. Πράγμα που είναι πιο λογικό, κι ας μην είναι τόσο έντονη η ανάγκη της φύλαξης παιδιών στο μέρος μας. Η Αθμια κρατάει καποοα προσχήματα σε αυτό το κομμάτι όπως και στις άδειες.

Για το θέμα της «α λα καρτ» πίστης εγω είμαι διχασμένη. Έχω δει να μεταλαμβάνουν μαθητες που η συμπεριφορά τους είναι αντικοινωνική έως παραβατική και ακόμα δεν έχω καταλήξει αν είναι εξοργιστική υποκρισία ή μια παρηγοριά ότι έστω και απ αυτήν την υποκρισία, εντάσσονται σε ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής, ακολουθούν την ομάδα των συνομηλίκων σε κάτι που δεν είναι παράνομο ή επικίνδυνο, έτσι για αλλαγή. Όσο για τη δική μου οικογένεια, επειδή εμείς δεν θα πηγαίναμε από μόνοι μας στην Εκκλησία, για το παιδί μου είναι μια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτόν τον χώρο και αυτή τη συνήθεια και από κει και παρα ας αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει όταν μεγαλώσει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:25:29 »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 28, 2024, 09:55:33 pm »
Στην περιοχή μου ο εκκλησιασμός θεωρείται και δείγμα παραδοσιακού σχολείου αυστηρών αρχών, είναι επίσης μια αμιγώς χριστιανική κοινότητα (ελάχιστοι μετανάστες και αυτοί εκχριστιανισμένοι τυπικά).Ειδικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο δεν βλέπω τον λόγο, σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια (που τον λόγο εκεί τον έγραψες ξεκάθαρα στο δικό σου παράδειγμα). Η δική μου αρνητική στάση γενικά στον εκκλησιασμό δεν έχει να κάνει με την πίστη (μακάρι να ήμουν και πιο πιστή), αλλά με την αντίθεσή μου με την Εκκλησία σαν θεσμό εξουσίας και με την πορεία της ανά τους αιώνες. Η ίδια μεγάλωσα σε οικογένεια δυο εντελώς διαφορετικών θέσεων σχετικά με την πίστη, με απόλυτο σεβασμό όμως ο ένας για τον άλλο. Ουσιαστικά ο "άθρησκος" ήταν ένα τέλειο παράδειγμα χριστιανικής ηθικής χωρίς πίστη.

Οι μόνιμοι σε μας κάνουν χρόνια τώρα φύλαξη, εντός εκκλησίας και προαυλίου, και ούτε λόγος για κάτι παραπάνω (όπως προτείνω και πάει κουβά κάθε χρόνο η πρόταση) και οι αναπληρωτές πηγαίνουν στα σπίτια τους γιατί είμαστε ψυχοπονιάρηδες.

Η πρωτοβάθμια σε μας έχει δικούς της κανόνες και κανένα πρόσχημα δεν κρατάει (ολιγόωρη γιορτή κάνουν μόνο οι μικρές τάξεις τα Χριστούγεννα και αυτή γίνεται την προηγούμενη μέρα, που μας ζητούν να πάμε και τα μεγαλύτερα να την παρακολουθήσουν). Την επομένη εκκλησιασμός και πάλι να πάμε να τα πάρουμε νωρίς.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32827
  • Τελευταία: DOGLOU
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1180504
  • Σύνολο θεμάτων: 19450
  • Σε σύνδεση σήμερα: 628
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144