niina και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξέρεις το μέλλον και μπορείς να εγγυηθείς από τον Σεπτέμβριο ότι δε θα προκύψει κάτι την χρονιά και δε θα αναγκαστείς να παραιτηθείς; Γιατί εγώ δεν την έχω αυτή την ικανότητα. Το γεγονός ότι μένουν κενά και δεν αναπληρωνονται γρήγορα φταίει ξεκάθαρα το υπουργείο. Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω γιατί άκρη δε θα βγάλουμε σε αυτο το ζήτημα.
Αυτό το νήμα ανοίγει για να γίνει αναφορά στο καθεστώς της σύμβασης η οποία δεν έχει προβλέψει την αναγκαστική λύση για λόγους απειλής της ζωής από φυσικά φαινόμενα.Σε αυτήν την περίπτωση, αν κάποιος υποβάλλει παραίτηση, θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού;Υπάρχει κάποια διάταξη εκτός ΦΕΚ που μπορεί να επικαλεστεί ο αναπληρωτής;Λέει τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, αλλά οι σεισμολόγοι δεν ξέρουν πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο και πόσο επικίνδυνο είναι - ειδικά αν τα σχολείο βρίσκονται εντός εμβέλειας των σεισμικών δονήσεων ή επηρεάζονται άμεσα.
Επειδή με αγγίζει το θέμα είμαι σε νησί κοντά στην Σαντορίνη και κουνιόμαστε τακτικά...Θέλω να πω ότι ο βηματοδότης έχει απολυτό δίκιο...Όπως επίσης κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τις φοβίες του...Προσέξτε αυτό το τελευταίο...
Από φοβίες είναι κατανοητές και σεβαστές. Όμως ένας εργαζόμενος και μάλιστα σε επάγγελμα που απευθύνεται άμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή θα εγκαταλείπει την εργασία του χωρίς καμία συνέπεια, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να πάει. Όταν πας κάπου αναλαμβάνεις και την ευθύνη ότι πας με επίγνωση των συνθηκών, και την επίγνωση ότι απρόβλεπτα ζητήματα μπορεί να προκύψουν, γιατί και ο σεισμός είναι κάτι απρόβλεπτο, σε οποιοδήποτε μέρος μιας σεισμγενούς χώρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ένας μεγάλος σεισμός με θύματα, όπως είναι μια πλημμύρα, όπως είναι μια πυρκαγιά. Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες θέσεις του κράτους έφευγαν έτσι απλα επειδή σ αυτό το μέρος προέκυπτε μια φυσική καταστροφή.
δεν υπάρχει γνώση για την κατάσταση των κτιρίων σ επίπεδο δόμησης από τους αρμόδιους φορείς - άρα ι εκπαιδευτικός δεν έχει επίγνωση.Για να μη λέμε όμως το ο μη γένοιτο, εδώ υπάρχει η ιδιομορφία και της ηφαιστειογένειας. Από αυτήν την άποψη η Σαντορίνη έπρεπε να έχει κηρυχθεί προ.πολλού ως ακατάλληλο για κατοίκηση. Το ότι λόγω πολιτικών συμφερόντων και εθνικής κυριαρχίας δεν έχει ανακηρυχθεί, δε σημαίνει πως είναι κατάλληλο για κατοίκηση και πως όσοι ζουν εκεί δεν παίζουν στα ζάρια τη ζωή τους. Μπορεί όλη η Ελλάδα να είναι στην ουσία σέικερ, αλλά υπάρχουν περιοχές υψηλότερου κινδύνου που τον αυξάνουν οι διαχρονική ελληνική αντιδραστικότητα, διχόνοια, βεντετισμός, ανενσυναισθησία, έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης, προοπτικής και πρόνοιας.
Γιατί δηλώνατε ένα μέρος τέτοιο που, κατά τη γνώμη σας, έπρεπε να κηρυχθεί προ πολλού ακατάλληλο για κατοίκηση;Σέβομαι τον ανθρώπινο φόβο, αλλά μην προκαλούμε με τέτοιες κουβέντες.
Ξέρει κανείς που θα χτυπήσει εκ των προτέρων μια φυσική καταστροφή...? Θυμίζω την πλημμύρα στην Θεσσαλία κτλ...Η σύμβαση των αναπληρωτών πρέπει να προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις...άλλα αυτά και αλλα Θέλουν αγώνα απεργίες και όχι τικτοκ και φόρουμ...