*

Αποστολέας Θέμα: Σεισμοί Σαντορίνης και αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 2949 φορές)

niina και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Σεισμοί Σαντορίνης και αναπληρωτές
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 10:59:47 am »
Ξέρεις το μέλλον και μπορείς να εγγυηθείς από τον Σεπτέμβριο ότι δε θα προκύψει κάτι την χρονιά και δε θα αναγκαστείς να παραιτηθείς; Γιατί εγώ δεν την έχω αυτή την ικανότητα.
Το γεγονός ότι μένουν κενά και δεν αναπληρωνονται γρήγορα φταίει ξεκάθαρα το υπουργείο. Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω γιατί άκρη δε θα βγάλουμε σε αυτο το ζήτημα.

Αυτό κατάλαβες απο αυτά που έγραψα; Έγραψα οτι καλώς υπάρχει η ποινή και θα έπρεπε να εξαιρούνται μόνο οι σοβαροί λόγοι υγείας. Όποτε και να προκύψουν αυτοί. Για οτιδήποτε άλλο καλώς υπάρχει. Ιδίως για κάποιον που δεν πηγαίνει πηγαίνεις στερώντας τη θέση απο κάποιον άλλο. Και για να απαντήσω προκαταβολικά στο "δικαίωμα του είναι" θα πω πως και "δικαίωμα του υπουργείου" είναι να βάζει ποινή (την οποία μάλιστα την ξέρεις προκαταβολικά οτι θα υπάρξει απο όταν έκανες αίτηση για να μπείς στους πίνακες).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:15:31 »

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 12:43:47 pm »
Επειδή με αγγίζει το θέμα είμαι σε νησί κοντά στην Σαντορίνη και κουνιόμαστε τακτικά...Θέλω να πω ότι ο βηματοδότης έχει απολυτό δίκιο...
Όπως επίσης  κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τις φοβίες του...Προσέξτε αυτό το τελευταίο...

Αυτό το νήμα ανοίγει για να γίνει αναφορά στο καθεστώς της σύμβασης η οποία δεν έχει προβλέψει την αναγκαστική λύση για λόγους απειλής της ζωής από φυσικά φαινόμενα.
Σε αυτήν την περίπτωση, αν κάποιος υποβάλλει παραίτηση, θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού;
Υπάρχει κάποια διάταξη εκτός ΦΕΚ που μπορεί να επικαλεστεί ο αναπληρωτής;
Λέει τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, αλλά οι σεισμολόγοι δεν ξέρουν πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο και πόσο επικίνδυνο είναι - ειδικά αν τα σχολείο βρίσκονται εντός εμβέλειας των σεισμικών δονήσεων ή επηρεάζονται άμεσα.

ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 01:14:15 pm »
Από φοβίες είναι κατανοητές και σεβαστές. Όμως ένας εργαζόμενος και μάλιστα σε επάγγελμα που απευθύνεται άμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή θα εγκαταλείπει την εργασία του χωρίς καμία συνέπεια, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να πάει. Όταν πας κάπου αναλαμβάνεις και την ευθύνη ότι πας με επίγνωση των συνθηκών, και την επίγνωση ότι απρόβλεπτα ζητήματα μπορεί να προκύψουν, γιατί και ο σεισμός είναι κάτι απρόβλεπτο, σε οποιοδήποτε μέρος μιας σεισμγενούς χώρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ένας μεγάλος σεισμός με θύματα, όπως είναι μια πλημμύρα, όπως είναι μια πυρκαγιά. Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες θέσεις του κράτους έφευγαν έτσι απλα επειδή σ αυτό το μέρος προέκυπτε μια φυσική καταστροφή.

Αποσυνδεδεμένος barbarosa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 01:19:53 pm »
Επειδή με αγγίζει το θέμα είμαι σε νησί κοντά στην Σαντορίνη και κουνιόμαστε τακτικά...Θέλω να πω ότι ο βηματοδότης έχει απολυτό δίκιο...
Όπως επίσης  κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τις φοβίες του...Προσέξτε αυτό το τελευταίο...
Νά ' σαι καλά, αυτόματο.Ρο θέμα είναι ότι ο εκπαιδευτικός παίζει με το νευρικό του σύστημα,.όπως ο ηθοποιός για να φέρει εις πέρας της διδασκαλία. Δεν είναι επάγγελμα υψηλής τυποποίησης που ανεξάρτητα από την κατάσταση του εργαζόμενου, έρχεται εις πέρας όπως και νά'χει. Η ανασφάλεια μπορεί να ρίξει το επίπεδο απόδοσης και ποιότητας αφού πρόκειται για μετάδοση λόγου εκ πρώτης και συμπεριφοράς.
Αυτό το νήμα είναι σχετικό κατ' επέκταση και με ζητήματα καταλληλότητας και στατικότητας κτιρίων. Τα κτήρια που πληρούν προδιαγραφές για σχολεία στην πραγματικότητα είναι λίγα από άποψης γήρανσης των υλικών δόμησης - αν η απειλή είναι μόνο ο σεισμός.
Αν είναι όμως και το ηφαίστειο εν προκειμένω, τότε δε σε σώζει τίποτε, μόνο η μετεγκατάσταση αν γίνει έγκαιρα.
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇
- Μα σείε κι εσύ τσι πόδες σου!🤨

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:15:31 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 01:28:32 pm »
Από φοβίες είναι κατανοητές και σεβαστές. Όμως ένας εργαζόμενος και μάλιστα σε επάγγελμα που απευθύνεται άμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή θα εγκαταλείπει την εργασία του χωρίς καμία συνέπεια, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να πάει. Όταν πας κάπου αναλαμβάνεις και την ευθύνη ότι πας με επίγνωση των συνθηκών, και την επίγνωση ότι απρόβλεπτα ζητήματα μπορεί να προκύψουν, γιατί και ο σεισμός είναι κάτι απρόβλεπτο, σε οποιοδήποτε μέρος μιας σεισμγενούς χώρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ένας μεγάλος σεισμός με θύματα, όπως είναι μια πλημμύρα, όπως είναι μια πυρκαγιά. Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες θέσεις του κράτους έφευγαν έτσι απλα επειδή σ αυτό το μέρος προέκυπτε μια φυσική καταστροφή.
δεν υπάρχει γνώση για την κατάσταση των κτιρίων σ επίπεδο δόμησης από τους αρμόδιους φορείς - άρα ι εκπαιδευτικός δεν έχει επίγνωση.
Ο σεισμός δεν προβλέπεται - αν υπάρχουν κτήρια που πληρούν τις προδιαγραφές, έχει καλώς - και πάλι οι προδιαγραφές αφορούν μέχρι σεισμούς 6,5 Ρίχτερ. Τα γερασμένα κτήρια της Αττικής μετά βίας επιβιώνουν από 5 Ρίχτερ ως πράσινα, αν ο μη γένοιτο συμβεί.
Για να μη λέμε όμως το ο μη γένοιτο, εδώ υπάρχει η ιδιομορφία και της ηφαιστειογένειας. Από αυτήν την άποψη η Σαντορίνη έπρεπε να έχει κηρυχθεί προ.πολλού ως ακατάλληλο για κατοίκηση. Το ότι λόγω πολιτικών συμφερόντων και εθνικής κυριαρχίας δεν έχει ανακηρυχθεί, δε σημαίνει πως είναι κατάλληλο για κατοίκηση και πως όσοι ζουν εκεί δεν παίζουν στα ζάρια τη ζωή τους.
Μπορεί όλη η Ελλάδα να είναι στην ουσία σέικερ, αλλά υπάρχουν περιοχές υψηλότερου κινδύνου που τον αυξάνουν οι διαχρονική ελληνική αντιδραστικότητα, διχόνοια, βεντετισμός, ανενσυναισθησία, έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης, προοπτικής και πρόνοιας.
Όλη η Ελληνική επικράτεια είναι επικίνδυνη, αλλά η Σαντορίνη τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τα τριγύρω νησιά που συδονούνται είναι επικίνδυνη στο τετράγωνο γιατί δεν εξαιρείται από την κτηριακή επικινδυνότητα μέσα σε όλα τ' άλλα που την απειλούν.
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 01:56:31 pm »
Από τη μια, δεκάδες άλλα επαγγέλματα δουλεύουν όταν υπάρχουν συνθήκες πίεσης πχ ένας σεισμός. Από την άλλη το επάγγελμα μας είναι ιδιαίτερο. Το πρόβλημα με το επάγγελμα μας είναι ότι πρακτικά σε τέτοιες περιπτώσεις εξαρτώνται 20 παιδιά από εμάς, τα οποία δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους. Δεν είναι ότι δουλεύω πχ σε λογιστικό γραφείο και εχω να κοιτάξω μόνο τον εαυτό μου και βγαίνΩ έξω. Έχουμε ευθύνη. Επίσης αρκετά κτήρια είναι παλιά και δεν ξέρουμε μέχρι τι σεισμό θα αντέξουν. Σε μια περιοχή που θα υπάρξει μεγάλος σεισμός, θα κάνει αρκετό καιρό κάποιοι συνάδελφοι να μπουν στο σχολείο χωρίς να έχουν κάποιο φόβο για σεισμό.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 02:09:53 pm »
δεν υπάρχει γνώση για την κατάσταση των κτιρίων σ επίπεδο δόμησης από τους αρμόδιους φορείς - άρα ι εκπαιδευτικός δεν έχει επίγνωση.

Για να μη λέμε όμως το ο μη γένοιτο, εδώ υπάρχει η ιδιομορφία και της ηφαιστειογένειας. Από αυτήν την άποψη η Σαντορίνη έπρεπε να έχει κηρυχθεί προ.πολλού ως ακατάλληλο για κατοίκηση. Το ότι λόγω πολιτικών συμφερόντων και εθνικής κυριαρχίας δεν έχει ανακηρυχθεί, δε σημαίνει πως είναι κατάλληλο για κατοίκηση και πως όσοι ζουν εκεί δεν παίζουν στα ζάρια τη ζωή τους.
Μπορεί όλη η Ελλάδα να είναι στην ουσία σέικερ, αλλά υπάρχουν περιοχές υψηλότερου κινδύνου που τον αυξάνουν οι διαχρονική ελληνική αντιδραστικότητα, διχόνοια, βεντετισμός, ανενσυναισθησία, έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης, προοπτικής και πρόνοιας.

Γιατί δηλώνατε ένα μέρος τέτοιο που, κατά τη γνώμη σας, έπρεπε να κηρυχθεί προ πολλού ακατάλληλο για κατοίκηση;
Σέβομαι τον ανθρώπινο φόβο, αλλά μην προκαλούμε με τέτοιες κουβέντες.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 02:10:47 pm »
Καλά όταν θα σε καίει η λάβα από το ηφαίστειο βάλε τον ΔΥ κώδικα για ασπίδα...Τζιζας Κραιστ...

ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 02:18:50 pm »
Ξέρει κανείς που θα χτυπήσει εκ των προτέρων μια φυσική καταστροφή...? Θυμίζω την πλημμύρα στην Θεσσαλία κτλ...
Η σύμβαση των αναπληρωτών πρέπει να προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις...άλλα αυτά και αλλα Θέλουν αγώνα απεργίες και όχι τικτοκ και φόρουμ... 

Γιατί δηλώνατε ένα μέρος τέτοιο που, κατά τη γνώμη σας, έπρεπε να κηρυχθεί προ πολλού ακατάλληλο για κατοίκηση;
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 02:27:30 pm »
Ξέρει κανείς που θα χτυπήσει εκ των προτέρων μια φυσική καταστροφή...? Θυμίζω την πλημμύρα στην Θεσσαλία κτλ...
Η σύμβαση των αναπληρωτών πρέπει να προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις...άλλα αυτά και αλλα Θέλουν αγώνα απεργίες και όχι τικτοκ και φόρουμ...

Θα ξαναρωτησω γιατί πρέπει η σύμβαση των αναπληρωτων να προβλέπει κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε τότε να το προβλέπει και για όποιον
ΔΥ εργάζεται εκεί χωρίς να ειναο η μόνιμη κατοικία του; Να φεύγει ας πούμε ο μόνιμος με άνευ αποδοχών;

Αποσυνδεδεμένος FLE

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 02:45:06 pm »
 Δεν το επέλεξα όπως το εννοείτε να ειμαι στις Κυκλάδες, όταν στους μόνιμους διορισμούς μου έδιναν μόνο 15 περιοχές να επιλέξω σε όλη την Ελλάδα! Οι Κυκλάδες ήταν το πιο κοντινό χιλιομετρικα στο σπίτι μου και συνεπώς θα είχε το λιγότερο κοστος σε μετακινήσεις κλπ. γιατι πρέπει να λαμβάνουμε υποψιν και τον χαλια μισθο μας σε ολο αυτο το πακετο..Ουτε είχα κατά νου ότι θα γινόταν τέτοιο χαλι με τους σεισμούς. Επίσης να πω ότι εκτός από τη Σαντορίνη υπάρχουν κι αλλά νησιά πιο μικρά, κοντά και στη Σαντορίνη κι ακομα πιο κοντα στην Αμοργό, ( Μικρές Κυκλάδες) όπου εδώ και 3 μέρες δεν έχουμε ηρεμήσει από τους συνεχείς σεισμούς και παρόλα αυτά καλούμαστε να κάνουμε τηλεκπαιδευση εν μέσω σεισμών. Ο κίνδυνος για εμας δεν ειναι μόνο το τσουναμι,  ειναι και το κτιριακο κλπ. που θα κριθει με βαση τα Ρίχτερ που θα δωσει ο εκαστοτε δυνατος σεισμος. Είδατε και τα καινούργια κτίρια τα σχολικα στη Σαντορίνη πως εχουν γεμίσει ρωγμες.Φυσικά και δεν αναφέρονται αυτά  τα μικρα νησιά στα ΜΜΕ, μόνο τα μεγάλα γιατί σε αυτά μας ενδιαφέρει ο τουρισμός! Η Ελλάδα και δη οι Κυκλάδες δεν είναι μόνο η Σαντορίνη, η Ίος και η Αμοργός. Επίσης να σας πω ότι είναι πολύ ψυχοφθορο να γίνονται κάθε 20 λεπτά σεισμοι, σε οποιο μερος της Ελλαδας κι αν ειναι καποιος, ειδικά 4 και 5 τα ξημερώματα και να πετάγεσαι. Αν δεν το βιώσετε δεν μπορείτε να το καταλάβετε συνεπώς και να το αξιολογήσετε.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2025, 02:46:42 pm από FLE »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 03:04:10 pm »
Δεν προκαλούν κουβέντες, αλλά οι πράξεις που γίνονται ή - μάλλον - δε γίνονται.
Αυτό είναι το θέμα ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση γύρω από το κτηριακά.
Προσωπικά τα λαμβάνω πάντα υπόψη, αλλά πάντα πιθανολογικά διότι δεν έχω πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα. Στην Αττική εργάζομαι. Το νήμα το ξεκίνησα διότι θεωρώ αδιανόητο μια σύμβαση να μην έχει προβλέψει μια τέτοια διάταξη με τέτοια γήρανση κτιριακών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, που είναι η άγνωστη από δω και στο εξής η ανθεκτικότητα τους στους σεισμούς. Και η Αττική έχει πρόβλημα διότι πάρα πολύ μεγάλο μέρος των κτηρίων της είναι παλιό και χτισμένο με μπετόν το οποίο έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής - αντισεισμικής εγγύησης και προστασίας. Τα σχόλια στα οποία βρισκόμαστε οι περισσότεροι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 03:23:41 pm »
Δεν μπορεί το κράτος που στελνει παιδιά να φοιτήσουν σε τετοια κτίρια να προβλέπει ότι κάποια στιγμή οι αναπληρωτές θα φοβούνται να εργαστούν σε αυτά. Δεν μπορεί να υπάρχει μια δημόσια τετοια παραδοχή. Ούτε ένας σεισμός στην Ελλάδα μπορεί να θεωρείται έκτακτη φυσική καταστροφή τετοια ώστε να ενθαρρύνεται η εγκατάλειψη μιας περιοχης. Αυτό το κράτος τα τελευταία χρόνια μας έχει μάθει αντί να ζητάμε σωστή πρόληψη μέσω των υποδομών, να σταματάμε την ανθρώπινη ζωή ώστε να μην υπάρξουν νεκροί στη βάρδιά τους. Έχουμε εθιστεί και εμείς σε αυτό όπως φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 05, 2025, 03:30:03 pm »
@FLE
Την ερώτηση "Γιατί δηλώνατε ένα μέρος τέτοιο που, κατά τη γνώμη σας, έπρεπε να κηρυχθεί προ πολλού ακατάλληλο για κατοίκηση;" την έκανα εγώ σε συγκεκριμένο μέλος που έγραψε πως γενικά η Σαντορίνη έπρεπε προ πολλού να κηρυχθεί ακατάλληλη για κατοίκηση (λογικά από την αρχαιότητα). Αυτό σαν άποψη προκαλεί επειδή αν είχε αυτή την γνώμη δεν έπρεπε να πάει με καμία δύναμη η ίδια στο ακατάλληλο για κατοίκηση μέρος το 2024-25 ακόμη και αν της έδιναν μια περιουσία. Επίσης το ίδιο μέλος δέχεται πως οι αναπληρωτές κινδυνεύουν περισσότερο από τον μόνιμο ή οποιονδήποτε άνθρωπο δουλεύει σε αυτό το νησί. Αν έστω όχι αυτό, τουλάχιστον πιστεύει πως αυτός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εγκαταλείπει τη θέση του χωρίς συνέπειες, επειδή βρίσκει προφανώς ευκαιριακό το ότι αναπληρώνει.

Σε φυσιολογικές ανθρώπινες αντιδράσεις σαν την δική σου, που δεν νομίζω πως και εσύ θεωρείς πως ρίσκαρες τη ζωή σου δηλώνοντας Σαντορίνη ή τελείως κοντινό μέρος τότε που δηλώνατε, αλλά τώρα αισθάνεσαι ανασφάλεια, δεν νομίζω πως πρέπει να σου γίνει καμία ερώτηση και σέβομαι τον φόβο σου. Όπως και το αίσθημα πως εσύ μένεις δεσμευμένος εκεί και οικονομικά πιεσμένος, ενώ οι ίδιοι οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να φύγουν στα άλλα σπίτια τους σε άλλα μέρη. Στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές σου είναι στο νησί; Αν είναι, τουλάχιστον προσφέρεις ψυχολογική συμπαράσταση γιατί δεν υπάρχει θέμα μαθήματος με τέτοια δεδομένα (ειδικά με τον πανικό που σπέρνουν τα ΜΜΕ). Ελπίζω να ηρεμήσει σύντομα η κατάσταση για όλους σας.

@barbarosa
Κατάλαβα πως δεν το εννοούσες ακριβώς όπως το έγραψες. Έτσι όπως έγραψες αρχικά, έμοιαζε σαν να γίνεται κάτι φοβερό για όλους εκεί και εσύ να ζητάς να σηκωθείς να φύγεις δικαιωματικά, έτσι, επειδή αναπληρώνεις. Είναι κατανοητό να φοβάσαι και να θες να φύγεις από μέρος που δεν νιώθεις σπίτι σου. Στις φυλακές δίνουν τη δυνατότητα να φύγει κάποιος χωρίς ποινή επειδή είναι μια μόνιμη κατάσταση, στο έγραψε ο συνάδελφος. Εδώ είναι κάτι που αφορά τη στιγμή αυτή και επηρεάζει όλους τους κατοίκους του νησιού. Είναι πιο λογικό να ζητήσεις εκκένωση του νησιού.

Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32813
  • Τελευταία: sevenpott
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179741
  • Σύνολο θεμάτων: 19441
  • Σε σύνδεση σήμερα: 509
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144