0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κάθε τμήμα θα πρέπει να κάνει 2 δράσεις των 10 διδακτικών ωρών η κάθε μία, σε συγκεκριμένα μαθήματα. Εγώ καταλαβαίνω ότι μπορεί αυτές να μοιραστούν μεταξύ των διδασκόντων ώστε να μην καταλήξει κάποιος να κάνει π.χ. 4 δράσεις και κάποιος άλλος καμία, είτε έχει εξεταζόμενο μάθημα, είτε όχι. Επίσης έχω την εντύπωση πως οι δράσεις τοπικής ιστορίας, τοπικής γεωγραφίας προσμετρώνται σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο στο συνολικό αριθμό δράσεων που εφαρμόζονται ανά βαθμίδα και τάξη, δεν είναι δηλαδή επιπλέον των δύο.
Ναι, οι τοπικές δεν είναι επιπλέον. Δεν νομίζω ότι μοιράζονται σε άσχετα μαθήματα, δηλαδή να πει ο μαθηματικός ότι θα οργανώσει και αυτός μια δράση. Αφού γίνεται στο πλαίσιο συγκεκριμένων αντικειμένων. Είναι μέρος της διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων, δεν είναι κάτι έξτρα για να διαμαρτυρηθεί κανείς, απλά είναι ατυχία το ποιο μάθημα έχουν επιλέξει τελείως αυθαίρετα να φορτώσουν.Εμείς πάντως δεν αφιερώνουμε 10 ώρες. Γίνεται κάποια προετοιμασία αλλά η μεγάλη δράση είναι το πολύ 2 ώρες ή μπορεί να είναι και κάτι πιο απλό όπως μια έκθεση με έργα που έγιναν την ώρα των εργαστηρίων πχ, ή μια επίσκεψη σε φορέα σχετικό με την ανακύκλωση που κρατάει 2 ώρες κοκ.
Εννοώ προφανώς τον διαμοιρασμό των δρασεων μεταξύ των διδασκόντων συγκεκριμένων μαθημάτων, στα πλαίσια των οποίων προβλέπονται οι δράσεις.
Σε καιε ταξη υπαρχουν συγκεκριμενα μαθηματα: Α Εργαστήρια, Φυσικη Αγωγή, Ιστορία; ΓεωγραφιαΒ Εργαστηρια, Γεωγραφια, Ιστορια Γ Εργαστηρια, ΚΠΑ, Ιστορια Σε μια ταξη κατ έτος απο μια δραση τοπικής ιστορίας και τοπικής γεωγραφίας. Πρέπει θεματικα να συνδέονται με καποιον στοχο βιώσιμης ανάπτυξης. Δεν ανεβαινουν σε πλατφορμα αλλα καταχωρούνται στο myschool ωστε να εκδοθεί η βεβαιωση του μαθητή. Υποχρεωτικό είναι για όποιον κανει το μαθημα. Το καθε σχολειο μπορει να το κανει με μεγαλυτερη ή μικροτερη ευελιξια, αν διαθετουν αυτο το προσόν
το ξαναγράφεις παρακαλώ? μία δράση ιστορίας τη χρονιά εννοείς? Α,Β ή Γ?γιατί ιστορία + εργαστήρια κάνουν κ στις τρεις!σε εξεταζόμενο μάθημα σκέφτηκαν να βγαλουν τ' αποθημένα τους οι αργόσχολοι του Αμαρουσίου?
ωραία τα γράφεις, ευχαριστώ, αλλά γω λέω ότι μόνο στην ιστορία της Γ τάξης η δ/ρια μου επέβαλε δράση ενεργού πολ. όχι στην Α ή στην Β...!αυτό δικαιολογείται?
Όπως φαίνεται και από το έγγραφο που παρέθεσα πρέπει να γίνει μία δράση Τοπικής Ιστορίας και μια δράση Τοπικής Γεωγραφίας σε όποια τάξη κρίνεται παιδαγωγικά αναγκαίο στα μαθήματα της Ιστορίας και Γεωγραφίας αντίστοιχα.
Δεν ισχύει αυτό, μπορούν να γίνουν και στα υπόλοιπα μαθήματα. Ούτως ή άλλως Γεωλογία-Γεωγραφία δεν έχει στη Γ΄Γυμνασίου.
Επειδη ειναι για χρονια ζητούμενη η ενσωματωση της τοπικής ιστοριας, βρήκαν αυτήν την πρόχειρη λύση. Και μάλιστα σε μαθημα που ειδικα στη Γ Γυμνασιου, η ύλη δεν βγαινει, μην ξεχναμε οτι κατα καιρους ηταν τριωρο. Αποσπασματικότητα και γελοιότητα οπως παντα.