*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 28/2  (Αναγνώστηκε 15799 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 28/2
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 02:59:22 pm »
Κατανοώ την απόφαση κάποιου να μην απεργήσει...κι εγώ δε συμμετέχω πάντα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Εκείνο όμως που μου κατακρεουργεί τα νεύρα κάθε φορά είναι η αμήχανη και άβολη στιγμή της ανάλυσης του σκεπτικού σας στο σύλλογο (ή αλλιώς την εξομολόγηση προς άφεση αμαρτιών) ΠΟΥ ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. 
Μπορείτε ελεύθερα να πάτε στη δουλειά. Αν βρίσκετε την απεργία άσκοπη,άνευ νοήματος, άκαιρη,μάταιη ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο, με γειά σας και χαρά σας.
Ωστόσο, δε μας ενδιαφέρει ο λόγος! Δεν ζήτησε κανείς να μάθει το γιατί. Οπότε, να χαρείτε, αφήστε τις δικαιολογίες, την αποδόμηση των αιτιών, της αναγκαιότητας και της αποτελεσματικότητας αυτής της μορφής αντίδρασης, κοινώς τις πομφόλυγες και φληναφήματα. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτίθεστε ακόμα περισσότερο στα μάτια των συναδέλφων σας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:06:20 »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 03:00:04 pm »
Παραθέτω συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Ψαξτε λιγάκι γιατί στην ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των κινητοποιήσεων στο εξωτερικό, αυτές θα γίνουν απόγευμα. Εδώ γιατί όχι;
Ετσι για να μη μας λέτε απεργοσπάστες….

Στο εξωτερικό θα γίνουν απόγευμα γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι στο εξωτερικό, δεν καλύπτονται από κάποια απεργία ώστε να απουσιάσουν το πρωί από την εργασία τους. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Στα μικρά μερη που η επαρχία όπως ξέρουμε έχει ούτως ή άλλως συντηρητική ιδεολογία και περιορισμένα κοινωνικά αντανακλαστικά και απεχθάνονται ο,τι διασαλεύει την τάξη, έχει ανακοινωθεί συμμετοχή στην απεργία πολλών φορέων κάθε είδους, καθώς και τοπικών οργανισμών και δήμων κλπ. Σε μερη που ψήφισαν και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν ΝΔ. Εγω δεν
κατανοώ γιατί κάποιος συμμετέχει σε διαμαρτυρία εναντίον κυβέρνησης που ψήφισε και θα ξαναψηφίσει, αλλά τέλος πάντων, οι μεθαυριανές εκδηλώσεις δεν είναι κομματικές. Μακάρι να ήταν θα έλεγα, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θε ξαναβγούν, αλλά δεν έχω τέτοιες ελπίδες.  Αν δεν θέλει κάποιος ν απεργήσει, ας μην απεργήσει. Αλλά μη λέμε ότι είναι πολιτική και κομματική απεργία. Δεν είναι.

Αποσυνδεδεμένος KoutiPandoras

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 03:35:30 pm »
Ποιος σας εξομολογήθηκε και τι αγαπητέ; Εδώ έχετε δικάσει το κάθε άνθρωπο που θέλει να απεργήσει και του ασκείτε λεκτική βία. Μιλάμε σοβαρά τώρα; Για σοβαρευτείτε λιγάκι. Προσπεράστε την άποψη μου στη τελική. Δεν αποδομησα τίποτα. Αιτιολόγησα την άποψη μου. Οι συνάδελφοι μου και εσείς να πάτε στα ιδιαίτερα σας το απόγευμα και το τριήμερο να μη γιορτάσετε καρναβάλι. Εντάξει….;

Κατανοώ την απόφαση κάποιου να μην απεργήσει...κι εγώ δε συμμετέχω πάντα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Εκείνο όμως που μου κατακρεουργεί τα νεύρα κάθε φορά είναι η αμήχανη και άβολη στιγμή της ανάλυσης του σκεπτικού σας στο σύλλογο (ή αλλιώς την εξομολόγηση προς άφεση αμαρτιών) ΠΟΥ ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. 
Μπορείτε ελεύθερα να πάτε στη δουλειά. Αν βρίσκετε την απεργία άσκοπη,άνευ νοήματος, άκαιρη,μάταιη ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο, με γειά σας και χαρά σας.
Ωστόσο, δε μας ενδιαφέρει ο λόγος! Δεν ζήτησε κανείς να μάθει το γιατί. Οπότε, να χαρείτε, αφήστε τις δικαιολογίες, την αποδόμηση των αιτιών, της αναγκαιότητας και της αποτελεσματικότητας αυτής της μορφής αντίδρασης, κοινώς τις πομφόλυγες και φληναφήματα. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτίθεστε ακόμα περισσότερο στα μάτια των συναδέλφων σας.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 03:37:32 pm »
Δυστυχώς θα είναι κομματική αλλά τεσπα. Θα το δούμε στην πράξη.
Οσο για το εξωτερικό….. Ας μη γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν. 

Στο εξωτερικό θα γίνουν απόγευμα γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι στο εξωτερικό, δεν καλύπτονται από κάποια απεργία ώστε να απουσιάσουν το πρωί από την εργασία τους. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Στα μικρά μερη που η επαρχία όπως ξέρουμε έχει ούτως ή άλλως συντηρητική ιδεολογία και περιορισμένα κοινωνικά αντανακλαστικά και απεχθάνονται ο,τι διασαλεύει την τάξη, έχει ανακοινωθεί συμμετοχή στην απεργία πολλών φορέων κάθε είδους, καθώς και τοπικών οργανισμών και δήμων κλπ. Σε μερη που ψήφισαν και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν ΝΔ. Εγω δεν
κατανοώ γιατί κάποιος συμμετέχει σε διαμαρτυρία εναντίον κυβέρνησης που ψήφισε και θα ξαναψηφίσει, αλλά τέλος πάντων, οι μεθαυριανές εκδηλώσεις δεν είναι κομματικές. Μακάρι να ήταν θα έλεγα, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θε ξαναβγούν, αλλά δεν έχω τέτοιες ελπίδες.  Αν δεν θέλει κάποιος ν απεργήσει, ας μην απεργήσει. Αλλά μη λέμε ότι είναι πολιτική και κομματική απεργία. Δεν είναι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:06:20 »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 03:51:37 pm »
Για μένα η τωρινή είναι πολιτική απεργία και μάλιστα καθαρά πολιτική απεργία. Αν ήταν μνημόσυνο- απεργία, όπως νομίζουν πολλοί, δεν θα έβρισκα τον λόγο να απεργήσω. Αυτή τη στιγμή με την απεργία ουσιαστικά δείχνουμε τη δυσαρέσκειά μας για την προσπάθεια συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών, για καταπάτηση του Συντάγματος. Ο λαός για την ανικανότητα (πχ. Μάτι και άλλες τραγωδίες) έχει την ψήφο του και ψήφισε σε όλες τις περιπτώσεις. Εκεί η απεργία ήταν για διαμαρτυρία. Τώρα όμως έχουμε παραβίαση του Συντάγματος από εκλεγμένη κυβέρνηση και η απεργία είναι το μόνο μέσο πίεσης για να υπάρξει δικαιοσύνη. Δεν είναι κομματικό το θέμα, ούτε αφορά τη μνήμη των αθώων θυμάτων για μένα, αφορά το ίδιο το πολίτευμα. Όσοι το βλέπουν διαφορετικά έχουν δικαίωμα να μην απεργήσουν, αλλά επειδή έχουμε δημοκρατία. Φυσικά και δεν θα τους κατηγορήσω γιατί έχουμε δημοκρατία μεν και γιατί ακόμη και αυτή η απεργία εργαλειοποιείται. Εγώ απεργώ γιατί θέλω να έχουμε δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Απεργία απόγευμα δεν είναι απεργία αλλά συλλαλητήριο και δεν πονάει κανέναν.  Στις άλλες χώρες δεν υπάρχει δημόσιο όπως είναι το στην Ελλάδα, οπότε υπάρχει μεν μεγαλύτερη αξιοκρατία (όχι σε τέτοιο βαθμό ρουσφέτι όπως εδώ) αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια απεργίας. Δεν είναι πως δεν θέλουν πρωί, είναι πως δεν μπορούν δηλ. Εκεί βέβαια τα ΜΜΕ δεν κάνουν πως δεν υπήρξε διαμαρτυρία, όπως εδώ.

Στο σχολείο μου, με τα ως τώρα δεδομένα, αναμένεται να απεργήσουμε όλοι.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος marieta 2014

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 04:35:21 pm »
Στο σχολείο μου θα απεργήσουμε όλοι..... τα άλλα τα ακούω βερεσέ!

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 04:51:54 pm »
@ppil αυτό που αναφέρεις εσυ ως πολιτικό, είναι το βαθιά πολιτικό, η ουσια της πολιτικής σκέψης. Οι περισσότεροι όταν λενε ότι η απεργία είναι πολιτικό, εννοούν κομματική. Ότι είναι υποκινημένη από οπαδούς άλλων κομμάτων με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση. Γι αυτό λέω ότι δεν είναι πολιτική με αυτή την έννοια. Έχει ξεσηκωθεί κόσμος που δεν θα το φανταζόταν κανείς και που σε καμία περίπτωση δεν θα τον χαρακτήριζες επαναστάτη, προοδευτικό, αριστερό κλπ. Ο καθένας εκφράζεται όπως κρίνει φυσικά, οπότε ας κρίνει ο καθείς κατά τη συνείδησή του.

Και στο δικό μου σχολείο η συμμετοχή θα είναι σύσσωμη σχεδον. Σε καποιον βαθμό επειδή θα απεργήσει και ο διευθυντής, αυτό επηρέασε 2-3 άτομα που αλλιώς θα έρχονταν.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 04:54:44 pm »
Προς KoutiPandoras

Εγώ κανέναν δεν είδα να σας ασκεί λεκτική βία εκφοβισμό απειλές ή ό,τι άλλο. Επομένως το να ισχυρίζεστε ότι σαν απαξιώνουν κι ότι σας κάνουν μπούλινγκ είναι άτοπο. Είναι αποκύημα φαντασίας για να δικαιολογήσετε την απεργοσπαστική σας διάθεση. Κάντε ό,τι νομίζετε. Δε σας ψέγει κανείς. Είστε απεργοσπάστης. Αυτό είναι γεγονός. Κι είναι, βεβαίως, αναφαίρετο δικαίωμά σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2025, 04:56:39 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 05:10:50 pm »
Παραθέτω συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Ψαξτε λιγάκι γιατί στην ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των κινητοποιήσεων στο εξωτερικό, αυτές θα γίνουν απόγευμα. Εδώ γιατί όχι;
Ετσι για να μη μας λέτε απεργοσπάστες….

Στο εξωτερικο θα γινουν απογευμα γιατι πολυ απλα τα σωματεια τους (ναι υπαρχουν παντου!!!!) δεν τους καλυπτουν για απεργια!
Σε αλλες περιπτωσεις που τα ζητηματα αφορουν τη χωρα τους, τους καλυπτουν! Και εχουν γινει μεγαλες απεργιες σε ολες σχεδον τις χωρες!

Εαν δεν σας πειθει αυτο που λεω, μια απλη αναζητηση στο google θα σας δειξει (δεν ξερω αν θα σας πεισει) για το οτι γινονται απεργιες και αλλου!

Οποιος δεν απεργει, σπαει την απεργια! Αρα ειναι απεργοσπαστης! Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε! Φυσικα, ξαναλεω, αναφαιρετο δικαιωμα του να ειναι απεργοσπαστης!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 09:04:16 pm »
Ποιος σας εξομολογήθηκε και τι αγαπητέ; Εδώ έχετε δικάσει το κάθε άνθρωπο που θέλει να απεργήσει και του ασκείτε λεκτική βία. Μιλάμε σοβαρά τώρα; Για σοβαρευτείτε λιγάκι. Προσπεράστε την άποψη μου στη τελική. Δεν αποδομησα τίποτα. Αιτιολόγησα την άποψη μου. Οι συνάδελφοι μου και εσείς να πάτε στα ιδιαίτερα σας το απόγευμα και το τριήμερο να μη γιορτάσετε καρναβάλι. Εντάξει….;

Κουτί, δεν απευθύνουν σε σένα. Από το παραλήρημα σου φαίνεται ότι έχεις κόψει καπιστρι...τέτοιους τύπους προτιμώ να τους αφήνω στις ασυναρτησίες τους και στην αβάσταχτη μοναξιά και τις τύψεις  του απεργοσπάστη.

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 25, 2025, 11:15:57 pm »
Εννοείται ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να απεργήσει ή όχι χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση του. Όπως εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να ασκήσει κριτική σε αυτούς που δεν απεργούν αλλά φυσικά και σε αυτούς που απεργούν.Εφόσον ζούμε σε μία κοινωνία, και το θέμα της απεργίας είναι κοινωνικό η κριτική είναι αυτονόητη. Το χυδαίο όμως (και το λέω χυδαίο γιατί μοιάζει με αυτό που είπαν υπουργοί της κυβέρνησης ότι όποιος απεργήσει δεν αγαπά τον Μητσοτάκη) είναι να λέει κάποιος να κοιτάξουμε στο εξωτερικό για τις ώρες που γίνονται οι κινητοποιήσεις. Πραγματικά δεν περίμενα ότι στην σημερινή εποχή υπάρχουν εκπαιδευτικοί που λένε τέτοια πράγματα. Φυσικά και δεν θα εξηγήσω το σκεπτικό μου, γιατί όσα διδακτορικά και να έχουν αυτοί που τα λένε δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν. Λυπάμαι...

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 26, 2025, 05:06:45 am »
Οσο για το εξωτερικό….. Ας μη γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν.
Ακριβώς όπως τα γράφει η @Έσπερος είναι τα πράγματα. Εσύ, γιατί αυθαίρετα και προφανώς κακόβουλα γράφεις ότι δεν ισχύουν;

Αποσυνδεδεμένος cgs

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 26, 2025, 07:20:06 am »
Υπαρχουν ΚΑΙ οι πυρκαγιες στην Πελοποννησο το 2007, αλλα τι σχεση εχει η αναφορα σου με το θεμα του νηματος;

https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?t=46187

https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?t=46187#p2920674

Οι κινητοποιήσεις δείχνουν τα αντανακλαστικά του λαού;;;
Ελπίζω πως ναι... αλλά δεν έχω πεισθεί..

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 26, 2025, 09:14:02 am »
Αυθαίρετα δε γράφω αλλά ας κρατήσει ο κάθε ένας τη γνώση του για τον εαυτό του αφού δεν εισακούγεται τίποτα. Νομίζουμε πως στην Ελλάδα όλα τα κάνουμε σωστά.... Οκ.... Όλα καλά!

Ακριβώς όπως τα γράφει η @Έσπερος είναι τα πράγματα. Εσύ, γιατί αυθαίρετα και προφανώς κακόβουλα γράφεις ότι δεν ισχύουν;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)