*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 37799 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #168 στις: Ιουνίου 04, 2025, 06:57:05 pm »
Απλώς είμαι τοποθετημένη σε Ειδικό σχολείο και  φαντάζομαι δεν δίνουν εύκολα απόσπαση για Τμήμα Ένταξης (ακόμα  και σε απομακρυσμένη περιοχή). Ευχαριστώ πολύ θα προσπαθήσω να το διατυπώσω όσο καλύτερα γίνεται.

Αυτό το απλώς, που μας το λες εκ των υστέρων, δεν είναι και τόσο απλό! Αφού το ξέρετε ότι τα Ειδικά σχολεία πρέπει να στελεχώνονται πρώτα και μετά τα Τμήματα Ένταξης, γιατί μας βάζετε να απαντάμε στα τυφλά σαν να πρόκειται για κάποιον που είναι εκπαιδευτικός γενικής παιδείας;
Υπάρχει εγκύκλιος που δεν επιτρέπει να μείνει ακάλυπτο το ΣΜΕΑΕ και να πάτε σε ΤΕ. Αυτό είναι γνωστό και είναι λογικό να λαμβάνεται υπόψη!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:32:42 »

Αποσυνδεδεμένος Nataliezooly

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιουνίου 05, 2025, 11:08:19 am »
Πώς καλύπτεται ένα κενό εκπαιδευτικού που φεύγει με απόσπαση από ένα ΠΥΣΔΕ προς ένα άλλο;

-Καλύπτεται αυτόματα με τον εκπαιδευτικό που έχει δηλώσει την περιοχή και έχει τα περισσότερα μόρια, όπως δηλαδή και στις μεταθέσεις (του τύπου ένας φεύγει-ένας έρχεται);

-Δεν καλύπτεται και ο εκπαιδευτικός που δεν ικανοποιήθηκε με απόσπαση κάνει ένσταση και ικανοποιείται η αίτηση του μεταγενέστερα;

-Δεν καλύπτεται με απόσπαση και δίνεται ως λειτουργικό για αναπληρωτή;

Παρακαλώ ας μου λύσει κάποιος την απορία...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 05, 2025, 11:30:12 am από Nataliezooly »

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιουνίου 05, 2025, 11:52:25 am »
Αφού γίνουν οι αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΔΕ, θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εντό ΠΥΣΔΕ και το κεινό θα καλυφθεί μέσω πίνακα κατάταξης με ΜΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ (όχι μόρια μετάθεσης)

Αποσυνδεδεμένος Nataliezooly

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιουνίου 05, 2025, 12:06:26 pm »
Αφού γίνουν οι αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΔΕ, θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εντό ΠΥΣΔΕ και το κεινό θα καλυφθεί μέσω πίνακα κατάταξης με ΜΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ (όχι μόρια μετάθεσης)

Δηλαδή για να καταλάβω καλύτερα. Έστω ότι κάποιος εκπαιδευτικός αποσπάται κάθε χρόνο λόγω ένστολου συζύγου στην περιοχή κατοικίας του και αφήνει πάντα το σχολείο στην περιοχή που με ενδιαφέρει με κενό. Εγώ που μπορεί να πληρώ τις προϋποθέσεις απόσπασης για το συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ δε θα μπορώ να αποσπαστώ ποτέ στο συγκεκριμένο ΠΥΣΔE;Δεν υπάρχει άλλος με την ίδια ειδικότητα στο νομό ώστε να καλυφθεί η θέση με απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, άρα το κενό πάει για αναπληρωτή;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:32:42 »

Αποσυνδεδεμένος rnikola

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιουνίου 05, 2025, 12:27:32 pm »
Εμένα μου είπαν πως τρέχει το σύστημα πρώτα για τις ειδικές κατηγορίες ( πχ. ένστολος σύζυγος) και μετά ξανά τρέχει. Άρα το κενό που άφησε μπορείς να το πάρεις εσύ.

Αποσυνδεδεμένος insomniac

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιουνίου 05, 2025, 01:06:58 pm »
Πώς καλύπτεται ένα κενό εκπαιδευτικού που φεύγει με απόσπαση από ένα ΠΥΣΔΕ προς ένα άλλο;

-Καλύπτεται αυτόματα με τον εκπαιδευτικό που έχει δηλώσει την περιοχή και έχει τα περισσότερα μόρια, όπως δηλαδή και στις μεταθέσεις (του τύπου ένας φεύγει-ένας έρχεται);

-Δεν καλύπτεται και ο εκπαιδευτικός που δεν ικανοποιήθηκε με απόσπαση κάνει ένσταση και ικανοποιείται η αίτηση του μεταγενέστερα;

-Δεν καλύπτεται με απόσπαση και δίνεται ως λειτουργικό για αναπληρωτή;

Παρακαλώ ας μου λύσει κάποιος την απορία...

Ισχύει το 1ο. Αν το ΠΥΣΔΕ δηλώσει 0 κενά και φύγει 1 τότε θα έρθει 1. Αν όμως το ΠΥΣΔΕ έχει δηλώσει 1 πλεόνασμα θα φύγει 1 και δεν θα έρθει κανείς.
Σε περίπτωση που το κενό δημιουργηθεί λόγω απόσπασης σε κάποιο φορέα μεταγενέστερα και δεν συνυπολογιστεί όταν τρέξουν οι αποσπάσεις τότε μπορεί να συμβούν τα ενδεχόμενα 2 ή 3.

Αποσυνδεδεμένος Eleni2024

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιουνίου 05, 2025, 11:10:41 pm »
Έχετε δίκιο δεν το ανέφερα  ότι απευθύνομαι στην ειδική, έχοντας το στο νου  μου  ως δεδομένο. Γνωρίζοντας όμως τη δυσκολία σ αυτές τις αποσπάσεις εστίασα κυρίως στο πώς να διατυπώσω την αίτηση  για την περίπτωση που γίνει δεκτή (εφόσον καλυφθεί λειτουργικά το κενό). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σας.

Αυτό το απλώς, που μας το λες εκ των υστέρων, δεν είναι και τόσο απλό! Αφού το ξέρετε ότι τα Ειδικά σχολεία πρέπει να στελεχώνονται πρώτα και μετά τα Τμήματα Ένταξης, γιατί μας βάζετε να απαντάμε στα τυφλά σαν να πρόκειται για κάποιον που είναι εκπαιδευτικός γενικής παιδείας;
Υπάρχει εγκύκλιος που δεν επιτρέπει να μείνει ακάλυπτο το ΣΜΕΑΕ και να πάτε σε ΤΕ. Αυτό είναι γνωστό και είναι λογικό να λαμβάνεται υπόψη!

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιουνίου 07, 2025, 04:43:31 pm »
Τί πιστεύετε για τις αποσπάσεις? Θα έχουμε και εδώ κόφτη όπως στις αποσπάσεις στους φορείς? Έχουμε καμία πληροφορία?

Αποσυνδεδεμένος Daskalos99

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιουνίου 10, 2025, 01:01:55 pm »
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω για τις αποσπάσεις εντός καθώς στην πρωτοβάθμια δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Η σύζυγος μου (πε70 οπως κι εγώ) πήρε μετάθεση στην περιοχή που διορίστηκα φέτος. Εγώ πήρα οριστική τοποθέτηση και θέλω να ζητήσω απόσπαση εντός πυσπε για να πάω κι εγώ στο σχολείο της συζύγου μου. Δικαιούμαι μόρια συνυπηρετησης;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2025, 01:06:01 pm από Daskalos99 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιουνίου 10, 2025, 05:49:28 pm »
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω για τις αποσπάσεις εντός καθώς στην πρωτοβάθμια δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Η σύζυγος μου (πε70 οπως κι εγώ) πήρε μετάθεση στην περιοχή που διορίστηκα φέτος. Εγώ πήρα οριστική τοποθέτηση και θέλω να ζητήσω απόσπαση εντός πυσπε για να πάω κι εγώ στο σχολείο της συζύγου μου. Δικαιούμαι μόρια συνυπηρετησης;
Η αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ θα γίνει την περίοδο που θα είστε σε διακοπές. Η σύζυγός σου από την Παρασκευή 20/6 θα ανήκει οργανικά στο ΠΥΣΠΕ που είσαι διορισμένος κι εσύ. Λογικά θα πρέπει να σου δώσουν τα μόρια συνυπηρέτησης, αφού όταν θα κάνεις αίτηση θα υφίσταται η συνυπηρέτηση.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιουνίου 10, 2025, 08:53:41 pm »
Η αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ θα γίνει την περίοδο που θα είστε σε διακοπές. Η σύζυγός σου από την Παρασκευή 20/6 θα ανήκει οργανικά στο ΠΥΣΠΕ που είσαι διορισμένος κι εσύ. Λογικά θα πρέπει να σου δώσουν τα μόρια συνυπηρέτησης, αφού όταν θα κάνεις αίτηση θα υφίσταται η συνυπηρέτηση.
Έλα όμως που οι αιτήσεις βγήκαν νωρίς και η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 12/6.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιουνίου 10, 2025, 08:58:06 pm »
Αυτό είναι παράξενο για αιτήσεις αποσπάσεων εντός περιοχής. Κάνε την αίτησή σου, που αφορά στο έτος 2025-2026 και δήλωσε την συνυπηρέτηση γράφοντας ότι και η σύζυγός σου θα υπηρετεί οργανικά στο ΠΥΣΠΕ για το 2025-2026 εφόσον έρχεται με μετάθεση. Ας βρει το ΠΥΣΠΕ τι θα κάνει και πώς θα το χειριστεί. Τόσο νωρίς που έβγαλαν την εγκύκλιο για τις αποσπάσεις εντός, δημιούργησαν πρόβλημα από μόνοι τους. Ας ενεργήσουν με δικαιοσύνη τώρα!

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Ιουνίου 10, 2025, 11:56:05 pm »
Έλα όμως που οι αιτήσεις βγήκαν νωρίς και η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 12/6.

Σε ποια διεύθυνση τελειώνουν 12/6;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2025, 11:57:39 pm από magioladitis »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιουνίου 11, 2025, 08:28:02 am »
Σε ποια διεύθυνση τελειώνουν 12/6;
Πρωτοβάθμια Δυτικής Αττικής

Pde.gr, © 2005 - 2025