0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να επανεμφανίστηκες μετά από 18 χρόνια, μάλλον έστω και μικρή ανάγκη το έχεις το pde. Να σε έπιασε νοσταλγία λίγο δύσκολο. Και δε νομίζω να ζήτησα ούτε κάτι δύσκολο, ούτε κάτι παράλογο. Σεβασμό στους κανόνες του φόρουμ και στους ενοικούντες αυτό. Κι εγώ με τα μόρια του ΑΣΕΠ του 2009 μπήκα στους πίνακες, αλλά πήγα και δούλεψα. Δε ξέρω αν δεν ήταν αρκετό στους ΠΕ02 το να είσαι στους πρώτους 2000 για να δουλέψεις, αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο από το 2009 μέχρι το 2019 που ψηφίστηκε το προσοντολόγιο. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.
Δε χωράει εδώ αυτό το ύφος; Για να το χαλαρώσω λίγο, θυμάσαι τι γραφόταν εδώ από το 2010-2015 με τους ΑΣΕΠίτες και αυτούς που είχαν προϋπηρεσία; Θυμάσαι που κλειδώνονταν οι συζητήσεις συνέχεια; Και πολλά άλλα που σίγουρα τα θυμάσαι. Ως προς την ουσία που αφορά τους διορισμούς του '26. Μακάρι να επαληθευτεις. Μόνο που οι πληροφορίες που μαθαίνω είναι πως και του χρόνου στη Δευτεροβαθμια γενικής το ίδιο χαλι θα επικρατήσει, καθώς το επιχείρημα είναι πως με τους 1005 περσινους διορισμούς των ΠΕ02 καλύφθηκαν τα κενά των συντάξεων ως το '27...Γιαυτό σου λεω: Φτου και από την αρχή.
Πάντως στις φετινές μεταθέσεις οι ΠΕ02 είχαν στις περιοχές με πλεόνασμα 566 πλεονάσματα και στις περιοχές με έλλειμμα, 137 κενά. Δε τα βλέπω και πολύ ευοίωνα τα πράγματα. Αλλά κι έτσι, κατέληξαν με 62 κενά, τα οποία θα καλυφθούν φέτος. Το θέμα είναι πότε θα μηδενιστούν τα 566 πλεονάσματα.
Φυσικά και θυμάμαι ότι κλειδώνονταν θέματα επειδή υπήρχε τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Ασεπιτών και όσων είχαν προϋπηρεσία. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε εκείνες τις εντάσεις. Το φόρουμ είναι για να βοηθάμε ό ένας τον άλλον.Πρώτη φορά ακούω αυτές τις πληροφορίες ότι με τους περσινους διορισμούς καλύφθηκαν τα κενά των συντάξεων ως το 2027. Η λογική των επιπλέον διορισμών σε λειτουργικά κενά είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών και αυτό δεν έχει αλλάξει. Οπότε, όπως μας έχουν πει από πέρυσι, το 2026 θα είναι και πάλι η σειρά της δευτεροβάθμιας να έχει παραπάνω διορισμούς. Θα έχουν συμπληρώσει την υποχρεωτική τους διετία όσοι είναι στα νησιά και θα πάρουν μετάθεση. Έτσι θα έχουμε και πάλι περιοχές που θα ανοίξουν για διορισμό και εκεί θα διοριστούν και σε λειτουργικά κενά! Έτσι έγινε και το 2024.
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Και με τα θηριώδη πλεονάσματα που υπάρχουν;
Ο Σταματακος έγραψε για 1800 περίπου στη Δευτεροβάθμια Γενικής, αριθμός διπλάσιος των οργανικών μετά τις μετατάξεις. Άρα να περιμένουμε τις διαθέσιμες οργανικές επί δύο; Οι ΠΕ02 δηλαδή, 62 επί δύο;Έχει βάση αυτός ο συλλογισμός;
Ας διοριστουν πρώτα και βλέπουν για τη μετάθεση...Οι αναπληρωτές ΠΕ02 με μεσαία η μεγάλη προϋπηρεσία είναι περίπου 50 ετών. Υπολόγιζαν να διοριστουν φέτος ή το '26. Αν διοριστουν φέτος 60-100 ΠΕ02 γενικής, τότε ο σχεδιασμός τους πάει φτου και από την αρχή...Δε θα διοριστουν ούτε το 26 και το 27 στους νέους πίνακες θα έχουν να ανταγωνιστουν επιπλέον τους ερχομενους από τα ιδιωτικά σχολεία. Επομένως, νέος κύκλος αβεβαιότητας ως το 29. Που θα είναι 54-55 ετών...Λέτε να τους ενδιαφέρει η μετάθεση το 31;
Θα ήθελα να μου εξηγήσετε κάτι οι παλιοί που δεν καταλαβαίνω. Όλοι υποστηρίζουν ότι πέρυσι διορίστηκαν πάρα πολλοί φιλόλογοι, ώστε τώρα να υπάρχουν πλεονάσματα. Κοίταξα τους διορισμούς του 2024 και είδα ότι σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες της δευτεροβάθμιας (με ελάχιστες εξαιρέσεις) το υπουργείο διόρισε τους διπλάσιους σε σχέση με τα υπάρχοντα οργανικά κενά. Για ποιο λόγο, λοιπόν, φαίνονται πλεονάσματα μόνο στους φιλολόγους;
Απλά οι φιλόλογοι είναι αυτοί που κάνουν θόρυβο, γιατί "είναι μαθημένοι αλλιώς".
Ή είναι/είμαστε απελπισμένοι.... Πτυχιούχος του 2000, επιτυχούσα σε 3 διαγωνισμούςΑΣΕΠ, με 2 μεταπτυχιακά και λοιπά προσοντα .... και ακόμα αδιόριστη. Ίσως μόνιμα αδιοριστη... Καλή συνέχεια και ευχομαι τα καλύτερα σε όλους. Tust no οne ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση κσι την αφιλοκερδή σου εργασία!