Kostantina, Έσπερος, Μαρια_Σ, kosrous, billyss, leon., 2020kasep, Νικ_ΚΔ και 26 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Magioladitis επειδή δεν έχω fb θέλεις να μας ενημερώσεις και εδώ σχετικά με μια ανάρτηση σου εκεί;
Πραγματικά που πάμε ρε αδέρφια; Μηδέν κριτική σκέψηΜηδέν σκέψη γενικά...
...οι περισσότεροι Αναπληρωτές της Γ' Φάσης οριακά θα προλάβουν την εορτή της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία....
Ποια (κριτική) σκέψη που κι εδώ βλέπεις ότι αναπαράγονται άκριτα τα click-bait άρθρα του ΑΒ και του esos?Ας τα πάρουμε πάλι από την αρχή: με το «μεγαλοφυές» σχέδιο για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε όλη την Ελλάδα (κι ας μην είχαν ζητηθεί, αλλά έπρεπε να γίνουν 10.000 διορισμοί), οι πιστώσεις αναπληρωτών της Γενικής Πρωτοβάθμιας χρηματοδότησαν το συντριπτικό μέρος των φετινών διορισμών στην Ειδική. Η Γενική και στην Πρωτοβάθμια έμεινε μόνο με τον Τακτικό Προϋπολογισμό, για το οποίο είχα πει από το Μάιο ότι είναι δύσκολα οικονομικά τα πράγματα σε αυτό το μέτωπο.Από Τακτικό Προϋπολογισμό δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Οπότε, προφανώς, τα 40M€ προορίζονται αποκλειστικά για τη Γενική (κι ας λέει ο τίτλος της Πράξης για μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ).Τώρα πώς θα μπορούσαν να προηγηθούν οι προσλήψεις της Γενικής (ενώ ακόμα δεν έχουν έρθει τα 40Μ€) και να γίνουν αργότερα οι προσλήψεις της Ειδικής (για την οποία υπάρχουν οι όποιες πιστώσεις), αυτό ανήκει σε κάποια άλλη σφαίρα (ούτε ο Όργουελ δεν θα μπορούσε να το φανταστεί).Πόσες προσλήψεις μπορούν να δώσουν 40Μ€;Ας δούμε τι λέει η σχετική πρόσκληση:"Στην πράξη που πρόκειται να ενταχθεί στο πλαίσιο της παρούσας γίνεται χρήση απλοποιημένου κόστους (μοναδιαίο κόστος, υπολογιζόμενο στα 1848€/ανθρωπομήνα) και ο αριθμός του προσωπικού που θα προσληφθεί στο πλαίσιο αυτής δύναται να υπερβαίνει τον αρχικά εκτιμώμενο/εγκεκριμένο αριθμό, εφόσον από το σύνολο των πραγματοποιθεισών προσλήψεων και της χρονικής διάρκειας απασχόλησης δεν υφίσταται υπέρβαση του συνολικού αριθμού των εγκεκριμένων ανθρωπομηνών."Προφανώς τα 1848€ είναι μικτό μηνιαίο κόστος. Οπότε έχουμε:40.000.000€ / 1.848€/ανθρωπομήνα = 21.645 ανθρωπομήνες, διαιρώντας με 8 προκύπτει δυνατότητα για 2.705 8μηνες προσλήψεις ΑΠΩ. Προφανώς όσο καθυστερούν οι προσλήψεις, ο αριθμός του προσωπικού που θα προσληφθεί στο πλαίσιο αυτής της πράξης "αυγατίζει". Συνυπολογίζοντας ότι θα γίνουν προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Γενική (λήξη διδακτικού έτους: 21/6) και θα υπάρξουν και κάποιες προσλήψεις ΑΜΩ (π.χ. σε ΠΕ05 και ΠΕ07), για να δώσουν τα 40Μ€ 3.000 προσλήψεις εκτιμώ ότι οι περισσότεροι Αναπληρωτές της Γ' Φάσης οριακά θα προλάβουν την εορτή της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία.Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν από διαδικασίες ΕΠΑ, μπορούν να μελετήσουν το Εγχειρίδιο Διαδικασιών για να δουν/μάθουν τα επόμενα γραφειοκρατικά βήματα, τα οποία συνοπτικά αναφέρονται και στους ειδικούς όρους της απόφασης ένταξης στο ΤΠΑ του ΥΠΑΙΘΑ. Αυτά χρειάζονται κάποιο (λίγο) χρόνο. Πάντως δεν γίνονται σε χρόνο μηδέν.Απλώς, για να κόψει λίγο η γκρίνια, θα γίνουν πρώτα κάποια από τα "έτοιμα" της Ειδικής, όπως η πρόσληψη 242 ΠΕ23 ΜΝΑΕ, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 5356/08.10.2025, την ερχόμενη Τετάρτη.
Το ερώτημα που έχω εγώ Patreas είναι γιατί αυτές οι πιστώσεις εγκρίθηκαν τώρα και όχι από τον Αύγουστο.
Καλησπέρα! Επειδή εγώ δεν πήγα στην εκδήλωση περί κριτικού αναγνώστη .. μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πατρέα, αν η δευτεροβάθμια πάρει κάποια πίστωση ή θα πάρει τα.... .. Επίσης, ποιό το συμπέρασμα για την ειδική;;