*

Αποστολέας Θέμα: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 60780 φορές)

Lasid, Effiemum, Νικ_ΚΔ, Kostantina, Zbbt, topsy και 33 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #406 στις: Σήμερα στις 08:24:56 pm »
Το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μόνο από στατιστικές έρευνες μπορεί να αποδειχθεί (όπως και το κλασικό ερώτημα αν είναι σωστο δυο γκέι άνθρωποι να μεγαλώνουν παιδί/παιδιά). Κατά τη γνώμη μου όταν ένα παιδί ενός χρόνου έχει ένα σταθερό περιβάλλον/πρόγραμμα, δε νομίζω να του δημιουργείται τόσο έντονο στρες.

Πες μου ότι δεν είδες το βίντεο που σου έδωσα, χωρίς να μου πεις ότι δεν είδες το βίντεο που σου έδωσα... Η συγκεκριμένη που μιλάει (δε ξέρω αν το άνοιξες καν το βίντεο), λέει ότι έχει την "παραξενιά" να μη μιλάει και να μη γράφει για πράγματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από έρευνες. Ο οικοδεσπότης επί τόπου ρωτάει το chatgpt κι επιβεβαιώνει αυτά που λέει, άρα μπορείς να το επιβεβαιώσεις κι εσύ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:21:59 »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Σήμερα στις 08:26:39 pm »
Πες μου ότι δεν είδες το βίντεο που σου έδωσα, χωρίς να μου πεις ότι δεν είδες το βίντεο που σου έδωσα... Η συγκεκριμένη που μιλάει (δε ξέρω αν το άνοιξες καν το βίντεο), λέει ότι έχει την "παραξενιά" να μη μιλάει και να μη γράφει για πράγματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από έρευνες. Ο οικοδεσπότης επί τόπου ρωτάει το chatgpt κι επιβεβαιώνει αυτά που λέει, άρα μπορείς να το επιβεβαιώσεις κι εσύ.
https://youtu.be/zUBaqaGchpQ?si=QQgwfas9BY8_cj-m

- Ο Russell Barkley είναι καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

https://elenabridgers.substack.com/p/debunking-erica-komisars-bad-science

- Η Elena Bridgers είναι βιολόγος, απόφοιτος του Stanford.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 08:31:15 pm από leon. »

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Σήμερα στις 08:34:51 pm »
Προφανώς το άνοιξα εφόσον μίλησα για στρες.Στα δύο πρώτα λεπτά ήδη κατάλαβα τις ιδεολογίες της κυρίας. Αν έχουν γίνει έρευνες κι έχει βγει ότι η πλειοψηφία βγαίνει με στρες και Δεπυ.. (εξαιτίας του 5ωρου που απουσιάζει η μαμά), καλώς. Αλλά εγώ προσωπικά δε συμφωνώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 08:49:12 pm από Kostantina »

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Σήμερα στις 08:38:29 pm »
Leon όλοι οι επιστήμονες βιολόγοι, ψυχολόγοι δεν είναι πάντα κατάλληλα καταρτισμένοι. Δεν είδα όλο το βίντεο. Θα κάτσω να το δω από περιέργεια. Αλλά από το πρόσωπο της και μόνο κατάλαβα. Εύχομαι αν έχει κάνει παιδιά να τα χει μεγαλώσει καλά κι όχι σαν στρατιωτάκια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:21:59 »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Σήμερα στις 08:49:56 pm »
Leon όλοι οι επιστήμονες βιολόγοι, ψυχολόγοι δεν είναι πάντα κατάλληλα καταρτισμένοι. Δεν είδα όλο το βίντεο. Θα κάτσω να το δω από περιέργεια. Αλλά από το πρόσωπο της και μόνο κατάλαβα. Εύχομαι αν έχει κάνει παιδιά να τα χει μεγαλώσει καλά κι όχι σαν στρατιωτάκια.
Συμφωνώ, γι' αυτό και μελετάμε όπως λες. Να σημειώσω, πάντως, ότι ο Russell Barkley έχει τα τυπικά διαπιστευτήρια ήδη απ' τη δεκαετία του εβδομήντα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russell_Barkley

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Σήμερα στις 09:04:26 pm »
Ακριβώς. Εγώ απ' όσο γνωρίζω η Δεπυ είτε είναι κληρονομική είτε δημιουργείται από τραυματικά γεγονότα πιο σοβαρά φαντάζομαι από το να στείλεις ένα παιδί στον παιδικό..
Χαίρομαι επίσης που παρόλο που έκανα ένα μεταπτυχιακό ειδικής για τα μόρια, εκτός από τη ψυχολογια των παιδιών πλέον κατανοώ και τις ιδιαιτερες ανάγκες κάποιων παιδιών, ενώ θαυμάζω τα ιδιαίτερα χαρίσματα τους.
Υγ. 1 Πρώτη φορά Δεπυ είχα συναντήσει στο ορφανοτροφείο του Βόλου. Ευτυχώς η μαμα του μετά απο λίγο καιρό το πήρε.
Υγ. 2 Το βίντεο το σταμάτησα στο 18 λεπτό όταν είπε ότι όταν απουσιάζει ο πατέρας μπορεί το παιδί να βγει πιο επιθετικό, επειδή και καλά ο πατέρας του μαθαίνει να διαχειρίζεται αυτά τα συναισθηματα. Εκεί γέλασα.
Ας αλλάξουμε όμως θέμα παιδια. Ας πάμε σε κάτι πιο ελαφρύ, για την εκπαίδευση  :)

Αποσυνδεδεμένος Μαρια_Σ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Σήμερα στις 09:10:02 pm »
Ας μείνουμε σας παρακαλώ στη Γ φάση και οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από αυτή τη συνθήκη ώστε να μην κλειδωθεί το νήμα για εκκαθάριση μιας και έχουμε ξεφύγει από το θέμα!

Συνδεδεμένος Zbbt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Σήμερα στις 10:04:03 pm »
Πάμε ξανά στο θέμα γ φάσης. Από το πώς έχει κινηθεί έως τώρα η όλη διαδικασία επιμένω στο 29/10 γενική και ειδική αγωγή.

Αποσυνδεδεμένος Μαρια_Σ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Σήμερα στις 10:10:50 pm »
Εξοικονομήθηκαν 152.000 διδακτικές ώρες από τον εξορθολογισμό προσωπικού στα σχολεία
3.300 νέες προσλήψεις αναπληρωτών 31 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου- Σφίγγει η μέγκενη των προσλήψεων γιατί το ΕΣΠΑ τελείωσε - Μόνο από κρατικό προϋπολογισμό οι προσλήψεις από δώ και πέρα για το τρέχον σχολικό έτος

Τίτλος δημοσιεύματος του esos
Πώς πιστεύεται ότι θα κινηθούν οι παράλληλες με αυτά τα δεδομένα; ( μιας και είναι ΕΣΠΑ η ειδική)

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Σήμερα στις 10:20:18 pm »
Εξοικονομήθηκαν 152.000 διδακτικές ώρες από τον εξορθολογισμό προσωπικού στα σχολεία
3.300 νέες προσλήψεις αναπληρωτών 31 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου- Σφίγγει η μέγκενη των προσλήψεων γιατί το ΕΣΠΑ τελείωσε - Μόνο από κρατικό προϋπολογισμό οι προσλήψεις από δώ και πέρα για το τρέχον σχολικό έτος

Τίτλος δημοσιεύματος του esos
Πώς πιστεύεται ότι θα κινηθούν οι παράλληλες με αυτά τα δεδομένα; ( μιας και είναι ΕΣΠΑ η ειδική)
Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που διορίστηκαν τόσοι πολλοί στην ειδική αγωγή και ιδρύθηκαν πολλά Τμήματα Ένταξης στα σχολεία όλης της χώρας. Εφόσον το ΕΣΠΑ τελείωσε, του χρόνου θα περιοριστεί πάρα πολύ η παράλληλη στήριξη. Όλοι σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε. Προφανώς τον Αύγουστο του 2026 θα διοριστούν και άλλοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής για να καλυφθούν όλα τα ΤΕ. Ίσως να ιδρυθούν και νέα ΤΕ, όπου υπάρχει ανάγκη.

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Σήμερα στις 10:31:46 pm »
Δηλαδή πάει το ΕΣΠΑ? Υπέροχα!

Συνδεδεμένος Zbbt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Σήμερα στις 10:43:15 pm »
Έχω την εντύπωση ότι έχουν μείνει κάποια ΕΣΠΑ έως τέλος του 2025. Γι' αυτό και έγιναν οι α και β τόσο γρήγορα και κοντά η μια στην άλλη. Με το νέο έτος κλείνει η κάνουλα. Αυτό όμως είναι δικό μου συμπέρασμα. Ας μιλήσουν οι ειδικοί!

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Σήμερα στις 10:48:41 pm »
Μακάρι να είναι έτσι. Δεν μπορώ να καταλάβω σε αυτά τα site αν γίνεται παραπληροφόρηση ή αν όντως έχουν κάποιες πηγές και τα γράφουν.

Συνδεδεμένος elen4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Σήμερα στις 10:58:11 pm »
Από την αρχή της χρονιάς ο Πατρέας είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχουν συγχρηματοδοτούμενες πράξεις για το ολοήμερο νηπιαγωγείο και για το ολοήμερο δημοτικό. Με αποτέλεσμα η δευτεροβάθμια ήταν που ήταν παραμελημένη να την πάρει η μπάλα περισσότερο.. για τις παράλληλες ακόμα κάτι υπάρχει.. να μη διαδίδουμε ανυπόστατα πράγματα κ αγχώνουμε τον κόσμο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33112
  • Τελευταία: kallp.
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193596
  • Σύνολο θεμάτων: 19566
  • Σε σύνδεση σήμερα: 993
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)