*

Αποστολέας Θέμα: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 77934 φορές)

Effiemum, Kostantina, Sakiko94, Greekshadow, loulou, Νικ_ΚΔ, kosrous και 36 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #602 στις: Σήμερα στις 09:33:54 pm »
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο καθ' ένας από εμάς ερμηνεύει τα δεδομένα σύμφωνα με την ειδικότητα του και το μέρος που επιθυμεί να εργαστεί. Εννοώ ότι τα πάντα είναι ρευστά και συμπέρασμα δεν βγαίνει.

Δεν ξέρω πόσο ισχύει αυτό.
Δεν ξέρω πως μπορεις να βγάλεις συμπέρασμα όταν δεν έχεις δεδομένα όπως πόσα κενά τελικά μέινανε;
Οι ΠΕ11 έχουμε από τα περισσότερα αλλά στις φάσεις μας έπαιρνε από 1/3 οπότε ακόμα πιο δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη φέτος.
Μέρος πάλι που να ξέρεις τι γίνεται; Εγώ αν θέλω νησιά πχ που να ξέρω τι κενά αφήσανε εκεί;

Απλά περιμένουμε να δούμε πότε θα τρέξει και πόσα κενά θα μας πει ο Πατρέας την μέρα εκείνη....

ΥΓ να σχολιάσω και για το επίδομα ανεργίας. Προσωπικά πιστεύω κακώς το έχουμε συνδέσει με το ότι θα πάω αναπληρωτής και το καλοκαίρι ταμείο. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα που τυχαίνει να μπορούν να συνδυαστούν. Δεν φταίει κάποιος τώρα που δεν θα συμπληρώσει κάποιος ένσημα για να βγει ταμείο το καλοκαίρι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 09:35:59 pm από kosrous »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:59:07 »

Αποσυνδεδεμένος Zbbt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Σήμερα στις 09:37:48 pm »
Προσωπικά που έχω δηλώσει μόνο ένα μέρος ξέρω πόσα κενά δηλώθηκαν για την β φάση και πόσους τελικά πήραν. Άρα και πόσες θέσεις είναι κενές και πόσοι από πάνω μου ήταν πέρυσι στο μέρος επιλογής μου.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Σήμερα στις 09:38:01 pm »
Το μέγιστο που θα μπορούσε να προσλάβει με 40 εκατομμύρια αν υποθέσουμε ότι:
α) είναι όλοι χωρίς τεκνα
β) είναι όλοι στο μκ 1
γ) δεν παίρνει κανείς επίδομα απομακρυσμένων - παραμεθόριων
είναι 3240 περίπου.
Όμως:
α) πολλοί έχουν τέκνα
β) το 70% έχει μεταπτυχιακό
γ) παρά πολλοί θα προσληφθούν σε περιοχές με επίδομα (πλέον είναι πάρα πολλές οι περιοχές που καταβάλλεται)
δ) από τις ίδιες πιστώσεις θα πληρωθούν και οδοιπορικά
ε) από 1/4/2026 θα αυξηθεί ο βασικός μισθός
τότε θα έλεγα ότι και το 2.500 είναι πολύ αν υποθέσουμε ότι η ανάληψη θα γίνει 1/11.
Όσο αργότερα τόσο περισσότεροι
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 09:43:32 pm από mmmm »

Συνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #605 στις: Σήμερα στις 09:42:22 pm »
Προσωπικά που έχω δηλώσει μόνο ένα μέρος ξέρω πόσα κενά δηλώθηκαν για την β φάση και πόσους τελικά πήραν. Άρα και πόσες θέσεις είναι κενές και πόσοι από πάνω μου ήταν πέρυσι στο μέρος επιλογής μου.
Ναι οκ αυτό κάπως σου δίνει μια εικόνα. Έτσι και εγώ το δουλεύω αλλά αυτό που δεν ξες είναι 1) αν δώσει όλα τα κενά 2)από αυτά που θα δώσει πόσα θα καλύψει;
Και επίσης τα κενά θα είναι όσα τα είχαμε αφήσει στην β φάση;
Πχ για μένα Θεσ/νικη α+β μείνανε 24 κενά. Θα είναι ακόμα 24 ή ο ΠαπαδοPlayer θα τα έκανε 12; Σε νησιά επίσης δεν έδωσε καν κενά ενώ είχαν δημοσιεύσει αιρετοί ότι υπάρχουν....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:59:07 »

Συνδεδεμένος Sakiko94

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #606 στις: Σήμερα στις 09:43:03 pm »
Patreas ευχαριστούμε! Συνάδελφοι δεν υπάρχουν πολλές ερμηνείες σε αυτά που είπε ο Patreas.

Τα 40.000.000 χρηματοδοτούν περίπου 3.000 πιστώσεις αν γίνουν μέσα Νοέμβρη. Αυτές οι πιστώσεις θα πάνε στην Γενική εξ ολοκλήρου καθώς τα χρήματα που προορίζονταν για τις προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής Πρωτοβάθμιας χρησιμοποιήθηκαν το καλοκαίρι για να γίνουν οι διορισμοί στην Ειδική.

Κατανομή δεν γνωρίζουμε ακόμα αλλιώς θα μας έλεγε ο άνθρωπος. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι όσοι κανονικά θα έπρεπε να δουλεύουμε από Α Φάση φέτος (αν υπήρχε έστω μια κάλυψη 50% στα κενά μας) δεν θα πάρουμε οριακά ταμείο το καλοκαίρι αν δουλέψουμε μέσα Νοέμβρη για 10 ένσημα… Άλλη μια πολιτική ύπουλης εξοικονόμησης χρημάτων εις βάρος των εκπαιδευτικών!

Αποσυνδεδεμένος Zbbt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Σήμερα στις 09:51:05 pm »
Το δικό μου ερώτημα είναι: Δεν θα γίνουν καθόλου προσλήψεις ειδικής ή θα γίνουν απειροελάχιστες;

Αποσυνδεδεμένος Zbbt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Σήμερα στις 09:51:45 pm »
Τί συζητάμε Σάββατο βράδυ! Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Σήμερα στις 10:40:45 pm »
Πάμε πάλι, μέχρι τέλος του τρέχοντος διδακτικού έτους:

ΓΕΝΙΚΗ
1) 40Μ€ για περίπου 3.000 προσλήψεις
2) Περίπου 600 προσλήψεις από άνευ αποδοχών και ανατροφής νεοδιόριστων
3) Ελάχιστα από μη αναλήψεις της Β2 και παραιτήσεις (τρίχες δηλ.)
ΣΥΝΟΛΟ: 3.600 περίπου

ΛΟΙΠΑ
1) 301 ΠΕ02 ΑΠΩ ΖΕΠ από τον Κωδικό ΟΠΣ: 6022767
2) 242 ΠΕ23 ΜΝΑΕ σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 5356/08.10.2025, όπου, όμως, βλέπω πολλά ΕΠΑΛ που είναι σε ΣΔΕΥ. Κανείς δεν το σκέφτηκε;
3) 350 ΠΕ23 και 350 ΠΕ30 από τον Kωδικό ΟΠΣ: 6022750, όπου οι 5άδες σχολείων θα μπορεί τελικά να περιλαμβάνουν και σχολεία των ΣΔΕΥ που δεν έχουν ούτε ΠΕ23 ούτε ΠΕ30 (μιας και οι πιστώσεις για τα ΣΔΕΥ έχουν εξαντληθεί).
Πάντως προβλέπω ότι δεν θα βρεθούν τόσοι ΠΕ23 στη ροή.
4) Λιγοστές (σε σχέση με τις ανάγκες) πιστώσεις για Παράλληλη Στήριξη από τα ΠεΠ (και για την Κρήτη από τον Κωδικό ΟΠΣ: 6038302) Λιγοστές = 1.350
5) Περίπου 100 ΠΕ06 ΑΜΩ στα Νηπιαγωγεία.
6) Περίπου 100 ΑΠΩ σε ΚΕΔΑΣΥ
7) 800 ΑΜΩ Ενισχυτικής Διδασκαλίας
8 ) Ελάχιστα από μη αναλήψεις της Β2 και παραιτήσεις (τρίχες δηλ.)
ΣΥΝΟΛΟ: 3.600 περίπου

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #610 στις: Σήμερα στις 10:42:52 pm »
Το ερώτημα που έχω εγώ Patreas είναι γιατί αυτές οι πιστώσεις εγκρίθηκαν τώρα και όχι από τον Αύγουστο.

Μήπως γιατί απλά δεν περίμεναν ότι θα τις χρειαστούν;

Διότι όλα συνάδουν πλέον στο ότι δεν γνώριζαν καν πως οι επιπλέον διορισμοί (για τη συμπλήρωση του 10.000) προκύπτουν μέσω της χρήσης των αντίστοιχων πιστώσεων αναπληρωτών (αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί πήραν πιστώσεις αναπληρωτών Γενικής για να διορίσουν στην Ειδική Αγωγή). Αν βρήκαν έτοιμα τα χρήματα για τους επιπλέον διορισμούς και δεν νοιάστηκε κανείς για το πώς προέκυψαν μετά από την αλλαγή της ηγεσίας στο Υπουργείο (και αν υπήρξαν και κάποιοι που μπόρεσαν να σπρώξουν την κατάσταση προς το συμφέρον τους), ε δεν θέλει και πολύ στην Ελλάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να συμβεί αυτό.

Τέλος πάντων, έγινε το λάθος με τους διορισμούς. Το πράγμα χάθηκε όμως εντελώς με τις μετέπειτα ενέργειές τους.

Εφόσον έγιναν οι συστάσεις των νέων Τ.Ε. (οι οποίες αύξησαν από μόνες τους σημαντικά τα λειτουργικά κενά), γιατί δεν ακολουθήθηκε ένα υβριδικό μοντέλο προσλήψεων ανάμεσα σε Π.Σ. και Τ.Ε., ούτως ώστε ο μόνιμος εκπαιδευτικός "συνεκπαίδευσης" να γίνει μπαλαντέρ μεταξύ Π.Σ. και Τ.Ε. στις ίδιες σχολικές μονάδες; Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε κανένας μας, αυτός όμως δεν ήταν υποτίθεται ο σκοπός της ίδρυσης (και μερικής στελέχωσης) των νέων Τ.Ε.; Να βοηθήσουν στη μετάβαση προς το νέο μοντέλο της Ειδικής Εκπαίδευσης μέσα στα Γενικά Σχολεία, το οποίο θα εφαρμοστεί από του χρόνου; Φοβήθηκαν άραγε τις αντιδράσεις και δεν εισήγαγαν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των κενών όταν υπάρχουν ταυτόχρονα κενά Π.Σ. και Τ.Ε. στην ίδια σχολική μονάδα; Ή απλώς έχει μετατεθεί για του χρόνου;

Ως προς τη Γενική Αγωγή τώρα: προφανώς όταν βλέπεις ότι δεν σου φτάνουν οι πιστώσεις, ζητάς και άλλες. Το ΥΠ.ΟΙΚ. απαντά αρνητικά γιατί σου λέει δεν έχεις ορθά κατανεμημένο το προσωπικό σου, οπότε κατάνειμε το πρώτα σωστά (αξιοποιώντας και την τελευταία διδακτική ώρα όλου του προσωπικού) και μετά τα ξαναλέμε. Όμως αντί να κοιτάξεις να καλύψεις το ωράριο όλων των εκπαιδευτικών Γενικής αναθέτοντάς τους ώρες ακόμα και σε Τ.Ε. ή Π.Σ. (που έχεις όλα τα νομικά εργαλεία για να το κάνεις, και έτσι βοηθάς και στο μέτωπο της Ειδικής), πας και κάνεις περικοπές στο ολοήμερο, το οποίο δεν σε υποχρέωσε κανείς να το πειράξεις (καθώς κατά τη συγκρότηση των τμημάτων του δεν έχει παραβιαστεί ούτε στο ελάχιστο η υπάρχουσα νομοθεσία) με αποτέλεσμα να αυξάνεις και άλλο τις πλεονάζουσες ώρες του υπάρχοντος προσωπικού (οπότε και το ΥΠ.ΟΙΚ. συνεχίζει να μην δίνει ρευστό). Και όλο αυτό το κάνεις μόνο και μόνο για να μην πειράξεις τα χωράφια σου, για τα οποία αναγκάζεσαι τελικά να δώσεις εντολή για συμμάζεμα τέλη Οκτωβρίου, αφού βλέπεις ότι όσο εξορθολογισμό και να κάνεις στην Πρωτοβάθμια, οι νέες άδειες επαπειλούμενης εγκυμοσύνης εκτοξεύουν και πάλι τα κενά. Αφού λοιπόν πρώτα έχεις καταστρέψει το Υπουργείο σου (παρουσιάζοντας λιγότερες ανάγκες από τις πραγματικές στον χρηματοδότη σου), υπόσχεσαι πως όλα θα γίνουν έγκαιρα του χρόνου, αφού όλες οι ανάγκες θα είναι γνωστές από τον Ιούνιο (εδώ γελάμε). Ελπίζω βέβαια το σχέδιο περί EDU PLAN να είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, διότι αν όντως έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους αρχής γενομένης από το 2026-27, τότε το φετινό φτιάσκο με τα κενά δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που θα δούμε του χρόνου.

Και ένα ερώτημα - αίτημα προς τον @Patreas: Το υπουργείο διατείνεται στα φιλικά του μέσα πως βρέθηκαν 7.160 εκπαιδευτικοί με αναξιοποίητο διδακτικό ωράριο (ένα 5% του συνόλου των μόνιμων που μπορεί να τους περισσεύει ακόμα και 1 ώρα μόνο, βέβαια σε έναν μη κριτικά σκεπτόμενο αναγνώστη ακόμα και αυτό ακούγεται σκανδαλώδες). Είναι εύκολο να μάθουμε την κατανομή του αριθμού αυτού ανά ειδικότητα - βαθμίδα - δομή, έστω στο περίπου;

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Σήμερα στις 11:02:22 pm »
Το ερώτημα που έχω εγώ Patreas είναι γιατί αυτές οι πιστώσεις εγκρίθηκαν τώρα και όχι από τον Αύγουστο.

Καλό ερώτημα, αν και υπάρχει και καλύτερο (βλ. στη συνέχεια).
Πιστεύεις ότι δεν ζητήθηκαν; Το θέμα είναι ότι αφενός τα γνωστά συναρμόδια Υπουργεία μάλλον δεν κατάλαβαν ότι 10.000 εκπαιδευτικοί δεν κάνουν όλοι όλα τα μαθήματα, αφετέρου το Υπουργείο Παιδείας έκανε την κατανομή των 10.000 πιστώσεων για διορισμούς χωρίς να τους δώσει αναφορά. Είπαμε, πληρώνουμε τις εμμονές του α-guru της Ειδικής Αγωγής.

Το καλύτερο ερώτημα, όμως, είναι το εξής: τόσο απλό ήταν να "κλαφτούμε" στο Εσωτερικών και στο Οικονομικών και να πούνε, εντάξει, πάρτε ακόμα 40Μ€ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ;. Μήπως ξεχάσατε κάθε φορά που ήταν να εκταμιευτεί κάποια δόση του ΔΝΤ, τι "αιματηρές" δεσμεύσεις αναλαμβάναμε;
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όπως αποδεικνύεται και από το σημερινό άρθρο του εκπαιδευτικού "λαγού" της Καθημερινής:
«Η δημόσια παιδεία εκτός από όραμα θέλει και νοικοκύρεμα, ανάδειξη των στρεβλώσεων, σχέδιο για τις αναγκαίες βελτιώσεις και εκσυγχρονισμό», παρατηρεί η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας πως «ό,τι διαχρονικά επιχειρείται να κρυφτεί κάτω από το χαλί για να διατηρηθεί η… εντροπία του συστήματος το βρίσκουμε μπροστά μας, στη μόρφωση των παιδιών».
Όποιος δεν κατάλαβε, ας περιμένει τις επερχόμενες σχολικές μεταβολές.

Και μια λεπτομέρεια, που μπορεί να φαίνεται άσχετη, αλλά μάλλον δεν είναι: σε πρόσφατο λιβελογράφημα της γνωστής και μη εξαιρετέας ΔΠΕ Λάρισας, ενώ καταπιάνεται με ένα σωρό άλλα θέματα, αναφέρει στο τέλος:
«Λαμβάνοντας υπόψη τη σταθερή και προβλέψιμη στάση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, αναμένεται ότι τα επόμενα δημοσιεύματα θα εστιάσουν στις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών ΠΕ 70 και στις πειθαρχικές διαδικασίες που αφορούν τη μη συμμετοχή στην αξιολόγηση, επιχειρώντας να αναγάγουν κανονιστικές και θεσμικές διαδικασίες σε αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης.»
Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Συνδεδεμένος Greekshadow

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #612 στις: Σήμερα στις 11:07:41 pm »
Είναι το λιγότερο απάνθρωπο όσοι είναι τακτοποιημένοι εδώ να κάνουν προβλέψεις για τους υπόλοιπους αφήνοντας υπονοούμενα. Ξέρουμε καλά ότι σας ενδιαφέρει να πείτε τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης αλλά να να ξέρετε ότι σας διαβάζει πολύς κόσμος που περιμένει και δυστυχώς κρέμεται από σας. Το λιγότερο απάνθρωπο όλο αυτό

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #613 στις: Σήμερα στις 11:10:58 pm »
Συγνώμη, αλλά με 1.350 προσλήψεις στην παραλληλη στήριξη μέχρι το τέλος της χρονιάς, τι θα πρωτοκαλύψουν?
Δηλαδή τώρα στη γ φάση πόσους να πάρουν??

Συνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #614 στις: Σήμερα στις 11:20:32 pm »
Greekshadow, προβλέψεις κάνει. Άλλοτε πέφτει μέσα άλλοτε όχι. Π.χ. στη β φάση πρωτοβάθμια ειδικής πήραν το πάνω από το 1/2, ενώ στη δευτεροβάθμια ειδικής ούτε το 1/3, ενώ είχε ποντάρει για όλους το 1/3 κάλυψη.
Το υπουργείο Παιδείας δυστυχώς αποφασίζει πόσους θα πάρει σε κάθε φάση.
Εύχομαι για την ειδική να πέσει πάλι έξω χεχε!
Μη χαλιεστε ό,τι και να γίνει!
Τώρα το να σκεφτόμαστε ποιος δουλεύει, ποιος είναι βολεμενος κλπ μόνο γκρίνια και βία φέρνει! Για να κάθεται να γράφει ο Πατρεας, ε μάλλον από ενδιαφέρον το κάνει..
Ασχέτως των στρεσογονων συνθηκών της Ελλάδας..

Συνδεδεμένος Greekshadow

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #615 στις: Σήμερα στις 11:24:39 pm »
Ναι αλλά κοίταξε. Δεν απαντάει σε καίρια σημεία. Όπως στην ανακοίνωση. 29-30 λέει το υπουργείο. Οι κατανομές είναι γνωστές. 3000 άτομα το πολύ θα πάρουν όπως και τις προηγούμενες χρονιές κατά τη γ φάση. 1/3 των υπολοίπων ειδικοτήτων. Ας πει ότι θα γίνει ανάληψη υπηρεσίας 10/11 πχ και όχι νωρίτερα. Αν κάποιος ξέρει παραπάνω και ενδιαφέρεται δίνει και τις αλήθειες και όχι να μας κρατάει ζεστούς για το φόρουμ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33115
  • Τελευταία: Vickypes
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193969
  • Σύνολο θεμάτων: 19568
  • Σε σύνδεση σήμερα: 1063
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)