Sakiko94 και 16 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Greekshadow, προβλέψεις κάνει. Άλλοτε πέφτει μέσα άλλοτε όχι. Π.χ. στη β φάση πρωτοβάθμια ειδικής πήραν το πάνω από το 1/2, ενώ στη δευτεροβάθμια ειδικής ούτε το 1/3, ενώ είχε ποντάρει για όλους το 1/3 κάλυψη. Το υπουργείο Παιδείας δυστυχώς αποφασίζει πόσους θα πάρει σε κάθε φάση.Εύχομαι για την ειδική να πέσει πάλι έξω χεχε!
Ναι αλλά κοίταξε. Δεν απαντάει σε καίρια σημεία. Όπως στην ανακοίνωση. 29-30 λέει το υπουργείο. Οι κατανομές είναι γνωστές. 3000 άτομα το πολύ θα πάρουν όπως και τις προηγούμενες χρονιές κατά τη γ φάση. 1/3 των υπολοίπων ειδικοτήτων. Ας πει ότι θα γίνει ανάληψη υπηρεσίας 10/11 πχ και όχι νωρίτερα. Αν κάποιος ξέρει παραπάνω και ενδιαφέρεται δίνει και τις αλήθειες και όχι να μας κρατάει ζεστούς για το φόρουμ
Μπες στο forum της β φάσης αν δεν βαριέσαι. Νομίζω είχε πει ότι θα καλυφθούν ισόποσα για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια λόγω ΕΣΠΑ. Και είχε πει κι ένα ποσοστό. Μάλλον το 1/2 όχι το 1/3. Λάθος μου.Εν τέλει, πάντως η β φάση στην ειδική πε02 πήγε όπως πέρυσι και όχι σε σχέση με τα κενά. Μήπως για να γλιτώσουν μηνιάτικο? Δε τα γνωρίζω αυτά. Γι αυτό κρατάω μικρό καλάθι για τη γ φάση κι εκπλήσσομαι όταν μιλάει μόνο για 1.350 γ και δ φάση.
Και ένα ερώτημα - αίτημα προς τον @Patreas: Το υπουργείο διατείνεται στα φιλικά του μέσα πως βρέθηκαν 7.160 εκπαιδευτικοί με αναξιοποίητο διδακτικό ωράριο (ένα 5% του συνόλου των μόνιμων που μπορεί να τους περισσεύει ακόμα και 1 ώρα μόνο, βέβαια σε έναν μη κριτικά σκεπτόμενο αναγνώστη ακόμα και αυτό ακούγεται σκανδαλώδες). Είναι εύκολο να μάθουμε την κατανομή του αριθμού αυτού ανά ειδικότητα - βαθμίδα - δομή, έστω στο περίπου;
Χωρίς να θέλω να ανοίξω μια συζήτηση που θα μας κάνει να βγούμε εκτός του θέματος του παρόντος νήματος, θα πω πως καλό θα είναι όσοι δεν έχουν εικόνα για το πώς λειτουργεί ένα ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο, να μην βιάζονται να εξάγουν τόσο εύκολα συμπεράσματα με βάση μόνο τον αριθμό των μαθητών. Ο λόγος που αντέδρασαν οι γονείς του εν λόγω σχολείου (και σε αυτόν αναφερόμουν και εγώ στην ανάρτησή μου), είναι το γεγονός πως τα παιδιά θα κληθούν ξαφνικά να αλλάξουν εντελώς βιβλία και ύλη μαθημάτων, καθώς θα πρέπει να κάνουν τελικά τον Β' κύκλο μαθημάτων και όχι τον Α' (αυτό είναι αναπόφευκτο όταν ένα 6/θέσιο δημοτικό υποβιβάζεται για πρώτη φορά διότι οι μαθητές της Δ' και της ΣΤ' δεν γίνεται να διδαχθούν τον ίδιο κύκλο μαθημάτων που διδάχθηκαν την προηγούμενη χρονιά). Αυτό μάλιστα πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς παιδιών που θα κάνουν τον αντίστροφο κύκλο μαθημάτων (π.χ. μαθητές της Γ' που θα κάνουν πρώτα την ιστορία της Δ'), να μετεγγράφουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία όταν πληροφορούνται για τον υποβιβασμό του σχολείου και έτσι να πέφτει περαιτέρω το μαθητικό δυναμικό (αυτό πολλές φορές γίνεται και εσκεμμένα από τις ΔΠΕ / ΠΔΕ ούτως ώστε να "τελειώνουν" πιο γρήγορα τα σχολεία που έχουν μπει σε φθίνουσα πορεία από πλευράς αριθμού μαθητών).