*

Αποστολέας Θέμα: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 78343 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elen4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #630 στις: Σήμερα στις 12:21:17 am »
Sakiko94 μπες ξανά να διαβάσεις! Εγώ θα μιλήσω για την ειδικότητα μου.. ΠΕ02 ειδικής δεν καλύφθηκε ούτε το 1/4, τη στιγμή που γινόταν λόγος για κάλυψη πάνω από το 50% λόγω ΕΣΠΑ.. αντιθέτως η γενική πήγε καλύτερα, από αυτό που προβλεπόταν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:15:56 »

Αποσυνδεδεμένος Kostantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Σήμερα στις 12:30:45 am »
Sakiko δε θα μπω στον κόπο να ψάξω. Είτε με πιστεύετε είτε όχι. Και μετά στις συζητήσεις είχε πει ο ίδιος κιόλας ότι δεν περίμενε κάτω του 1/3 κάλυψη στη δευτεροβάθμια, σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια.
Εμένα συνεχίζει να φαίνεται κουλό το λιγοστό ποσοστό καλύψης στην παραλληλη που προβλέπει από εδώ και πέρα.
Δηλαδή να πάρει 700 τώρα στη γ φάση όπως πρωτοακούστηκε στον alfavita?
Πραγματικά θα είναι κρίμα!
Μένει να δούμε!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Σήμερα στις 12:33:20 am »
Elen και η ειδική πρωτοβάθμιας πήγε καλά. Πάνω από το 1/2 νομίζω.
Γι αυτό λέω ότι θα είναι κρίμα αν αδικηθουμε και τώρα. Με λίγους υπολογισμους πάλι κάτω του 1/3 θα πάρει στους φιλολόγους.
Ελπίζω βέβαια και γενική να πάρουν, αφού βρήκαν λεφτά!

Αποσυνδεδεμένος elen4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Σήμερα στις 12:42:48 am »
Kostantina η Πρωτοβάθμια πάντα πάει καλά.. δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα τα ακούσω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:15:56 »

Αποσυνδεδεμένος antis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Σήμερα στις 12:53:36 am »
Sakiko94 μπες ξανά να διαβάσεις! Εγώ θα μιλήσω για την ειδικότητα μου.. ΠΕ02 ειδικής δεν καλύφθηκε ούτε το 1/4, τη στιγμή που γινόταν λόγος για κάλυψη πάνω από το 50% λόγω ΕΣΠΑ.. αντιθέτως η γενική πήγε καλύτερα, από αυτό που προβλεπόταν.

Υπάρχουν ειδικότητες που δεν καλύφθηκε τίποτα σχεδόν.... καιρός να καλυφθούν αυτές πια. Ειδικότητες που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν 0% κάλυψη είτε έφτασαν το 10 με 20%. Εύχομαι λοιπόν οι 3.000 πιστώσεις να πάνε εκεί που πρέπει και σε αυτούς που πρέπει επιτέλους.

Αποσυνδεδεμένος Sakiko94

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Σήμερα στις 12:55:37 am »
Πραγματικά δεν μπορώ να τα βρω αυτά που λέτε. Και είναι πολύ εύκολο να δείτε τα μηνύματα του χωρίς να διαβάσετε ολόκληρο το νήμα της Β Φάσης. Κλικ στο όνομα του, εμφάνιση μηνυμάτων και πηγαίνετε στις 25/09 όταν και μας είπε ποσοστά κάλυψης για τη Β Φάση. Μήπως αναφέρεστε στα όσα είχε γράψει για την Α Φάση;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Σήμερα στις 01:10:31 am »
Sakiko  προς το παρόν είδα εκεί στα κενά που είπε ότι θα είναι καλύτερα σε κάλυψη λόγω ΕΣΠΑ, μόνο που τελικά ήταν χειρότερα από τη γενική.
Οπότε σε αυτό αναφέρομαι τέλος πάντων. Ας μη βάλω νούμερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 01:13:37 am από Kostantina »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Σήμερα στις 01:15:31 am »
Antis αυτό λέω κι εγώ, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πατρέα δε το βλέπω.
Οπότε μάλλον πάμε για άλλη μια αδικία!
Θα το αντέξω χαχα!

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Σήμερα στις 01:23:57 am »
Έχεις δίκαιο με τον κύκλο μαθημάτων. Σε ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα συμβάλλει η ανάρτηση του insomniac που αποκαλύπτει την εικόνα της ελληνικής "επαρχίας". Είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουμε 2 Δημοτικά Σχολεία σε πολύ κοντινή απόσταση με 30κάτι μαθητές (π.χ. Παλαιό Αγιονέρι και Νέο Αγιονέρι, με απόσταση 2 χιλιόμετρα). Αν προτείνεις να γίνει ένα 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να συγκροτούνται τμήματα κατά Τάξη, να κάνουν οι μαθητές όλα τα μαθήματα με τη σειρά και όχι ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων να έχουμε "τυχερούς" και "άτυχους" μαθητές, να είναι φουλ από όλες τις ειδικότητες από την πρώτη ημέρα, θα σου πουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες: "Βεβαίως συμφωνούμε, ΑΛΛΑ με έδρα το χωριό/κωμόπολή μας." Αποτέλεσμα είναι ότι λειτουργούν πολλά τέτοια Δημοτικά Σχολεία και από τη στιγμή που δεν έχουν το απαιτούμενο μαθητικό δυναμικό, αρχίζουν τα "φουσκώματα" στη Λειτουργικότητα (4/θέσια, 5/θέσια μέχρι και 6/θέσια σε κάποιες περιπτώσεις).

Και ποιος μου λέει ότι μερικά χρόνια μετά τη συγχώνευση, δεν θα υποβαθμιστεί το ίδιο το νέο σχολείο; Έχουν υπάρξει περιπτώσεις δημοτικών που υποβαθμίστηκαν από 6/θέσιο σε 5/θέσιο ακόμα και με πάνω από 70 μαθητές, οπότε δεν θεωρώ πως ένα τέτοιο σχολείο θα ήταν βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Τίποτα λοιπόν δεν θα κερδίσει από μια συγχώνευση ένα σχολείο που σήμερα είναι 4/θέσιο, αν σε μερικά χρόνια υποβαθμιστεί ξανά, με τον διπλάσιο μάλιστα αριθμό μαθητών από ότι έχει σήμερα.

Αν τώρα υπήρξαν τέτοιου είδους δεσμεύσεις προκειμένου να εκταμιευτούν τα 40 εκατομμύρια, τότε μάλλον το Υπουργείο δεν έχει ιδέα για το μέτωπο που πάει να ανοίξει. Εδώ δεν τολμάει να εφαρμόσει τις αποφάσεις των περσινών Σχολικών Μεταβολών (γκουγκλάρετε "αναστολή εφαρμογής απόφασης συγχώνευσης σχολικής μονάδας" για να δείτε πόσες συγχωνεύσεις με ΦΕΚ πήραν πίσω) και τώρα θα ξεκινήσει νέο "νοικοκύρεμα"; Πάντως αν το κριτήριο για τις συγχωνεύσεις είναι ο συνολικός αριθμός μαθητών των όμορων (ή και συστεγαζόμενων) μεταξύ τους σχολείων, τότε τα νηπιαγωγεία θα πρέπει να είναι τα πρώτα στη σειρά για εξορθολογισμό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33115
  • Τελευταία: Vickypes
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193983
  • Σύνολο θεμάτων: 19568
  • Σε σύνδεση σήμερα: 666
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)