Christine1809, Meg4 και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Sakiko94 μπες ξανά να διαβάσεις! Εγώ θα μιλήσω για την ειδικότητα μου.. ΠΕ02 ειδικής δεν καλύφθηκε ούτε το 1/4, τη στιγμή που γινόταν λόγος για κάλυψη πάνω από το 50% λόγω ΕΣΠΑ.. αντιθέτως η γενική πήγε καλύτερα, από αυτό που προβλεπόταν.
Έχεις δίκαιο με τον κύκλο μαθημάτων. Σε ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα συμβάλλει η ανάρτηση του insomniac που αποκαλύπτει την εικόνα της ελληνικής "επαρχίας". Είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουμε 2 Δημοτικά Σχολεία σε πολύ κοντινή απόσταση με 30κάτι μαθητές (π.χ. Παλαιό Αγιονέρι και Νέο Αγιονέρι, με απόσταση 2 χιλιόμετρα). Αν προτείνεις να γίνει ένα 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να συγκροτούνται τμήματα κατά Τάξη, να κάνουν οι μαθητές όλα τα μαθήματα με τη σειρά και όχι ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων να έχουμε "τυχερούς" και "άτυχους" μαθητές, να είναι φουλ από όλες τις ειδικότητες από την πρώτη ημέρα, θα σου πουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες: "Βεβαίως συμφωνούμε, ΑΛΛΑ με έδρα το χωριό/κωμόπολή μας." Αποτέλεσμα είναι ότι λειτουργούν πολλά τέτοια Δημοτικά Σχολεία και από τη στιγμή που δεν έχουν το απαιτούμενο μαθητικό δυναμικό, αρχίζουν τα "φουσκώματα" στη Λειτουργικότητα (4/θέσια, 5/θέσια μέχρι και 6/θέσια σε κάποιες περιπτώσεις).
και μετά και το πρόσφατο φιάσκο με τον αριθμό των εκπαιδευτικών
Πάντως στη σελίδα που αναφέρεσαι και θεωρείται αξιόπιστη, έχω προσπαθήσει κάποιες φορές να σχολιάσω την επικαιρότητα και όταν κάνω λόγο για τις ενημερώσεις που έχουμε από γνωστό εκπαιδευτικό αναλυτή (προφανώς χωρίς να ονομάσω), ποτέ δεν έχουν εγκριθεί. Οποιαδήποτε άλλη "μπούρδα" κ καλά σχολιάσω, η ανάρτηση γίνεται άμεσα.