*

Αποστολέας Θέμα: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 87511 φορές)

Rory21, geoarna, born21 και 34 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Myrtw857

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Γ Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #700 στις: Οκτωβρίου 27, 2025, 11:43:23 pm »
Δεν θέλω να γίνω κακός, αλλά βρε παιδιά, με όλο το σεβασμό, όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας βρίσκονται στα προηγούμενα post αυτού το νήματος. Ο Patreas έχει γίνει πολύ συγκεκριμένος ως προς τις ημερομηνίες και τις προσλήψεις που θα ακολουθήσουν (πράγμα που δεν κάνει συχνά, οπότε τα πράγματα είναι όντως fixed από εδώ και πέρα). Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως έχει προκύψει αυτό το μπέρδεμα στους συναδέλφους που περιμένουν τις τελευταίες μέρες. Γι' αυτό θα πρότεινα να ενημερωθείτε καλύτερα για τα τεκταινόμενα και να μην αγνοείτε την υπόλοιπη πληροφορία που σας δίνεται, διότι περισσότερη σημασία έχει να κατανοήσετε το γιατί η κατάσταση είναι αυτή που είναι και προς τα πού οδεύουμε, παρά να μάθετε πόσους ΠΕ02.ΕΑΕ θα πάρουν στη Γ' φάση (το οποίο δεν το ξέρει άλλωστε κανένας την παρούσα στιγμή που δεν έχουν καν ζητηθεί τα κενά).

Και για να πάμε στα ουσιώδη: προ ολίγου η Υπουργός Παιδείας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως θέλουν να κάνουν ένα νοικοκύρεμα στην εκπαίδευση και πως θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία γι' αυτό. Παραδέχτηκε πως το δημογραφικό θα τους φέρει ενώπιον δύσκολων αποφάσεων, είναι όμως αποφασισμένοι να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά. Μέσω του EDU PLAN, είπε, θα βλέπουμε τα δημοτολόγια και θα μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις σε βάθος 5ετίας, ώστε να ζητάμε εγκαίρως από τα συναρμόδια υπουργεία τους εκπαιδευτικούς που έχουμε ανάγκη.

Διερωτήθηκε (δις μάλιστα) αν είναι σκόπιμο να μένει ανοιχτό ένα σχολείο με 5 ή 6 μαθητές, αντί του να μεταφέρονται τα παιδάκια αυτά σε ένα μεγαλύτερο σχολείο 15 - 20 χιλιόμετρα μακριά (έγινε τόσο συγκεκριμένη, πράγμα που σημαίνει πως το σχέδιο συγχωνεύσεων είναι ήδη σε επεξεργασία).

Τέλος, απέφυγε να δεσμευτεί από τώρα για 10.000 διορισμούς το 2026, καθώς δεν έχει η ίδια τη δικαιοδοσία για την έγκριση προσλήψεων πέραν του κανόνα 1 προς 1.

Αν τώρα τα παραπάνω δεν σας φαίνονται και τόσο σημαντικά αφού δεν αφορούν τις επερχόμενες προσλήψεις της ειδικότητάς σας, τότε καλό θα ήταν να αλλάξετε τρόπο σκέψης. Διότι τι σημασία έχει το αν προσληφθείτε φέτος στις 1 ή στις 15 Νοεμβρίου, αν του χρόνου δεν προσληφθείτε καθόλου;

Η πιο σωστή τοποθέτηση. Οι αρνητικές συνέπειες προσεχώς στις οθόνες μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:37:17 »

Αποσυνδεδεμένος Greekshadow

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #701 στις: Σήμερα στις 12:03:49 am »
Όταν λέει οι προσλήψεις εννοεί την ανάληψη υπηρεσίας; Η την ανακοίνωση η και τα δύο; ???????????????? Ε ρε φυντανια

Αποσυνδεδεμένος Kostantina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #702 στις: Σήμερα στις 12:05:52 am »
Lino δε ξέρω έχω μπερδευτεί με κάποιες τοποθετήσεις ή απλά δεν τα καταλαβαίνω και χρειάζομαι επεξηγήσεις.
Neossos ακριβώς επειδή γνωρίζω το μέλλον μου και γενικοτερα..το πανελλαδικό..το παγκόσμιο.., θέλει και λίγο επανάσταση. Αν δεν δουλέψω του χρόνου ή του παραχρονου ως αναπληρώτρια, θα κινητοποιηθω περισσότερο συλλογικά. Κι αν ούτε αυτό βοηθήσει τοτε, απλά δεν ασχολούμαι με το αναπληρωματιλικι.
Με όσους φίλους εκπαιδευτικούς μιλάω που αναμένουν, είναι όλοι στη γκρίνια και την απογοητευση για το γνωστό θέμα των προσλήψεων. Αυτό πιστεύετε φτάνει? Τους κάνει καλό?
Όχι βέβαια. Προτιμώ να πω τη γνώμη μου, να ακούσω αντίλογο και να κάνω διάλογο ή τους προσωπικούς μου υπολογισμούς.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 12:08:47 am από Kostantina »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #703 στις: Σήμερα στις 07:20:09 am »
Lino δε ξέρω έχω μπερδευτεί με κάποιες τοποθετήσεις ή απλά δεν τα καταλαβαίνω και χρειάζομαι επεξηγήσεις.
Neossos ακριβώς επειδή γνωρίζω το μέλλον μου και γενικοτερα..το πανελλαδικό..το παγκόσμιο.., θέλει και λίγο επανάσταση. Αν δεν δουλέψω του χρόνου ή του παραχρονου ως αναπληρώτρια, θα κινητοποιηθω περισσότερο συλλογικά. Κι αν ούτε αυτό βοηθήσει τοτε, απλά δεν ασχολούμαι με το αναπληρωματιλικι.
Με όσους φίλους εκπαιδευτικούς μιλάω που αναμένουν, είναι όλοι στη γκρίνια και την απογοητευση για το γνωστό θέμα των προσλήψεων. Αυτό πιστεύετε φτάνει? Τους κάνει καλό?
Όχι βέβαια. Προτιμώ να πω τη γνώμη μου, να ακούσω αντίλογο και να κάνω διάλογο ή τους προσωπικούς μου υπολογισμούς.
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να καταλάβετε ότι πλην του υπουργείου, άντε και των αιρετών που ζήτησαν τη ψήφο σας, όλοι οι άλλοι ασχολούνται από την καλή τους την καρδιά. Αυτό σημαίνει ότι ΑΝ θέλουν ενημερώνουν, ΟΣΟ θέλουν ενημερώνουν, ΓΙΑ Ό,ΤΙ θέλουν ενημερώνουν, ΟΠΟΤΕ θέλουν ενημερώνουν κι ΑΝ θέλουν δίνουν κι επεξηγήσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:37:17 »

Αποσυνδεδεμένος Eleni_gk

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #704 στις: Σήμερα στις 07:45:26 am »
Δεν θέλω να γίνω κακός, αλλά βρε παιδιά, με όλο το σεβασμό, όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας βρίσκονται στα προηγούμενα post αυτού το νήματος. Ο Patreas έχει γίνει πολύ συγκεκριμένος ως προς τις ημερομηνίες και τις προσλήψεις που θα ακολουθήσουν (πράγμα που δεν κάνει συχνά, οπότε τα πράγματα είναι όντως fixed από εδώ και πέρα). Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως έχει προκύψει αυτό το μπέρδεμα στους συναδέλφους που περιμένουν τις τελευταίες μέρες. Γι' αυτό θα πρότεινα να ενημερωθείτε καλύτερα για τα τεκταινόμενα και να μην αγνοείτε την υπόλοιπη πληροφορία που σας δίνεται, διότι περισσότερη σημασία έχει να κατανοήσετε το γιατί η κατάσταση είναι αυτή που είναι και προς τα πού οδεύουμε, παρά να μάθετε πόσους ΠΕ02.ΕΑΕ θα πάρουν στη Γ' φάση (το οποίο δεν το ξέρει άλλωστε κανένας την παρούσα στιγμή που δεν έχουν καν ζητηθεί τα κενά).

Και για να πάμε στα ουσιώδη: προ ολίγου η Υπουργός Παιδείας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως θέλουν να κάνουν ένα νοικοκύρεμα στην εκπαίδευση και πως θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία γι' αυτό. Παραδέχτηκε πως το δημογραφικό θα τους φέρει ενώπιον δύσκολων αποφάσεων, είναι όμως αποφασισμένοι να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά. Μέσω του EDU PLAN, είπε, θα βλέπουμε τα δημοτολόγια και θα μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις σε βάθος 5ετίας, ώστε να ζητάμε εγκαίρως από τα συναρμόδια υπουργεία τους εκπαιδευτικούς που έχουμε ανάγκη.

Διερωτήθηκε (δις μάλιστα) αν είναι σκόπιμο να μένει ανοιχτό ένα σχολείο με 5 ή 6 μαθητές, αντί του να μεταφέρονται τα παιδάκια αυτά σε ένα μεγαλύτερο σχολείο 15 - 20 χιλιόμετρα μακριά (έγινε τόσο συγκεκριμένη, πράγμα που σημαίνει πως το σχέδιο συγχωνεύσεων είναι ήδη σε επεξεργασία).

Τέλος, απέφυγε να δεσμευτεί από τώρα για 10.000 διορισμούς το 2026, καθώς δεν έχει η ίδια τη δικαιοδοσία για την έγκριση προσλήψεων πέραν του κανόνα 1 προς 1.

Αν τώρα τα παραπάνω δεν σας φαίνονται και τόσο σημαντικά αφού δεν αφορούν τις επερχόμενες προσλήψεις της ειδικότητάς σας, τότε καλό θα ήταν να αλλάξετε τρόπο σκέψης. Διότι τι σημασία έχει το αν προσληφθείτε φέτος στις 1 ή στις 15 Νοεμβρίου, αν του χρόνου δεν προσληφθείτε καθόλου;

Πολύ σωστή τοποθέτηση! Δυστυχώς δεν κοιτάμε να κατανοήσουμε πως έχει η κατάσταση. Μας ενδιαφέρει μόνο να μας πάρουν στην Χ Φάση και να είμαστε και φέτος στο σχολείο.. κάθε πέρσι και καλύτερα θα λέμε...

Αποσυνδεδεμένος Off the record

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #705 στις: Σήμερα στις 08:44:18 am »
Κάνουμε τάμα ! Να πληροφορηθούμε!
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 08:46:15 am από Off the record »

Συνδεδεμένος elen4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #706 στις: Σήμερα στις 09:28:50 am »
Ναι.. εμένα προσωπικά που δεν δουλεύω με ενδιαφέρει να με πάρει στη Χ φάση.. γι'αυτό κ αγχώνομαι κ ρωτάω κ ξαναρωτάω.. γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Ίσα ίσα εσείς που διακρίνεστε από ενσυναίσθηση θα έπρεπε να έχετε κατανόηση!

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #707 στις: Σήμερα στις 09:54:49 am »
Ναι.. εμένα προσωπικά που δεν δουλεύω με ενδιαφέρει να με πάρει στη Χ φάση.. γι'αυτό κ αγχώνομαι κ ρωτάω κ ξαναρωτάω.. γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Ίσα ίσα εσείς που διακρίνεστε από ενσυναίσθηση θα έπρεπε να έχετε κατανόηση!

Κατανόηση έχουμε. Αλλά αυτός ο δικαιωματισμός που στο τέλος βγαίνει κι απολογούμενος αυτός που βοηθάει, έχει αρχίσει και κουράζει.

Αποσυνδεδεμένος Myrtw857

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #708 στις: Σήμερα στις 09:54:54 am »

Κατανόηση και ενσυναίσθηση υπάρχει από όλους μας που έχουμε βρεθεί πάμπολλες φορές σε αυτήν τη θέση. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ότι αν δεν ξεσηκωθούμε να διεκδικήσουμε με φυσική παρουσία το λιγότερο, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις, πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
2 από τους μεγαλύτερους συλλόγους (κάποτε) της δευτεροβάθμιας αριθμεί ο ένας 60 μέλη και ο άλλος 120. Είναι δυνατόν; Τι περιμένουμε τότε;
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 09:56:39 am από Myrtw857 »

Αποσυνδεδεμένος Μαρια_Σ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #709 στις: Σήμερα στις 10:01:05 am »
Καλημέρα και χρόνια πολλά!! Επομένως αύριο να μην περιμένουμε κάτι ; Πάμε για 11-14 Νοέμβρη να τρέξει η γ φάση ; Και ανάληψη 17-18 Νοέμβρη λογικά ; Ή απλά αύριο θα τρέξει η ειδική και 11-14 Νοέμβρη η γενική ; Άλλοι λένε έτσι άλλοι αλλιώς, όλα μπερδεμένα, με άλλη πληροφορία ημερομηνίας κοιμόμαστε με άλλη ξυπνάμε…

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #710 στις: Σήμερα στις 10:19:54 am »
Θα συμφωνήσω με Μυρτώ!
Trust no one αν είχα εκπαιδευτική σελιδα στο fb, θα απαντούσα στα βασικά εφόσον δεν μπορούν να απαντηθούν όλα, όπως στην ερώτηση κάποιου για την ενισχυτική διδασκαλία που οι περισσότεροι ξέρουμε περίπου πότε βγαίνει.
Χρόνο έχει να απαντήσει όπως παρατηρώ. Ας μπαίνει στις δημοσιεύσεις να βλέπει αν υπάρχουν ερωτήματα.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #711 στις: Σήμερα στις 10:23:10 am »
Θα συμφωνήσω με Μυρτώ!
Trust no one αν είχα εκπαιδευτική σελιδα στο fb, θα απαντούσα στα βασικά εφόσον δεν μπορούν να απαντηθούν όλα, όπως στην ερώτηση κάποιου για την ενισχυτική διδασκαλία που οι περισσότεροι ξέρουμε περίπου πότε βγαίνει.
Χρόνο έχει να απαντήσει όπως παρατηρώ. Ας μπαίνει στις δημοσιεύσεις να βλέπει αν υπάρχουν ερωτήματα.

Αυτό που λες είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ. Σελίδα στο Facebook έχει, όχι μαγαζί. Δε βγάζει ΔΕΚΑΡΑ, ώστε να έχεις απαιτήσεις. Το μόνο που θα καταφέρετε εσείς η νέα γενιά, είναι να κλείσουν όλοι τις σελίδες τους και να μην ασχολείται κανένας, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #712 στις: Σήμερα στις 10:25:30 am »
Μαρία άλλο τι λένε κάποιοι, άλλο τι λένε τα site στον τίτλο κι άλλο τι βγήκε χθες και είπε η Ζαχαράκη.  Μεχρι 15 Νοεμβριου η γ φάση. Μάλλον όλα μαζί εκτός αν τα χωρίσουν.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #713 στις: Σήμερα στις 10:32:22 am »
35 ετών είμαι trust no one. Εσείς πόσο αν επιτρέπεται? Και η νέα και η παλιά γενιά καλό είναι με τον τρόπο της να συμμετέχει και να μεταδίδει γνώσεις έστω και στα social που έχουν πέραση.  Βοηθάει την κοινωνία. Εγώ δέκαρα δεν παίρνω αλλά έχω βοηθήσει κόσμο! Αυτό λέγεται προσφορά για ένα καλύτερο μέλλον!
Υγ. Tina Theodorou λέγομαι στο fb κι έχω μάθει να εμπιστεύομαι trust no one..αυτούς που πρέπει όπως και τον εαυτό μου..
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:34:00 am από Kostantina »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33121
  • Τελευταία: SayaS
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1194145
  • Σύνολο θεμάτων: 19569
  • Σε σύνδεση σήμερα: 882
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144