kallp., ASPASIA KAS και 28 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα,κάπου διάβασα το fb (δεν ξέρω πόσο ισχύει) ότι αυτή θα είναι η τελική φάση. Μετά λογικά θα υπάρξουν συμμαζέματα αλλά με ειδικές φάσεις λογικά....Νωρίτερα από πότε τα κενά φέτος;
Όταν ο/η κάθε υπουργός λέει "Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση" σαν δικαιολογία, τότε να μην έχουμε προσδοκίες καλής οργάνωσης.Όσοι είναι πραγματικά άριστοι, δε λένε δικαιολογίες, αλλά πετυχαίνουν κάνοντας τις κατάλληλες ενέργειες ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.Τώρα το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα ξεχαστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος το 2026 προεκλογικά.........
Ο κόσμος δεν πάει να ψηφίσει επειδή θεωρεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Αυτό όμως δεν είναι και το καλύτερο σκεπτικό.Δικαιολογιες λέμε όταν εκλογικεύουμε κάτι επειδή δεν μπορούμε/θέλουμε να το διαχαχειριστουμε συναισθηματικά.Τα ίδια κάνει και η Ζαχαράκη.Τι να πω γι αυτή όταν την είδα στην πρόσφατη συνέντευξη. Ζει στον κόσμο της νομίζοντας ότι θα συμβάλλει στην ελληνική παιδεία. Πώς? Με τον καπιταλισμό και τον φασισμό?Στα γεράματα της μπορεί και να ξυπνήσει! Ποτέ δεν είναι αργά!
Στο χέρι μας είναι να μην ξεχάσουμε. Αλλά όταν έρχονται εκλογές και ο Έλληνας προτιμάει να πάει στην παραλία αντί να πάει να ψηφίσει, τότε καλά να πάθει. Και μην ακούω δικαιολογίες ειναι μακριά το σπίτι μου και δεν μπορώ να πάω να ψηφίσω. Αν είναι συνειδητός ψηφοφόρος, να φροντίσει να κάνει αίτηση ετεροδημότη όταν ξέρει που θα έχει τοποθετηθεί, και να πάει να ψηφίσει.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και ανευθυνότητα αλλά και ελλιπής ενημέρωση κυρίως των νέων για την πολιτική. Δεν γίνεται όλοι από το πληκτρολόγιο να καταδικάζουν την κυβέρνηση και να λένε στις επόμενες εκλογές θα φάτε ''μαύρο'' και μετά να μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Ας ψηφίσουν ένα μικρό κόμμα ή έστω ας ενημερωθούν πρώτα πριν πάνε στην κάλπη.
Ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών (μονίμων κι αναπληρωτών) που υποτίθεται είναι μορφωμένοι άνθρωποι, αρνούνται να διαβάσουν μια εγκύκλιο (μεταθέσεων,αποσπάσεων, διορισμών, προσλήψεων), με πολλές φορές σημαντικά αρνητικές συνέπειες και περιμένεις να κάτσει ο κόσμος να ενημερωθεί πριν πάει να ψηφίσει; Ό,τι του πει όποιος είναι trending εκείνη την εποχή στο Youtube και στο TikTok θα ψηφίσει (αν πάει να ψηφίσει).
Εμ δεν πήγανε στο work shop με τους κριτικούς αναγνώστες....ΥΓ καιρό έχει κάποιος να ζητήσει τους πίνακες και αυτό σηκώνει σκέψη....
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών-αναπληρωτών είναι αναπληρωτές Α, άντε Β φάσης. Είναι διάττοντες αστέρες κάθε χρόνο. Εμφανίζονται τον Αύγουστο κι εξαφανίζονται το αργότερο τον Οκτώβριο. Οπότε δεν υπάρχει πολύς κόσμος να τους ζητήσει. Άσε που έχει πλέον 2 χρόνια νομίζω που είναι σταθερά στο ίδιο μέρος. Οπότε υποθέτω αρκετοί πλέον έχουν αποθηκεύσει τον σύνδεσμο. Κι υποθέτω αρκετοί έχουν μάθει να κοιτάνε την ημερομηνία ενημέρωσης στους πίνακες, οπότε δε χρειάζεται να ρωτήσουν αν είναι ενημερωμένοι.
Ναι και να συμπληρώσω ότι αρκετοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν! Και εγώ πρώτο δεύτερης φάσης ήμουν αλλά βλέπω να μην είμαι φέτος γενικά...