lucib και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την ευθύνη κατά το νόμο την έχει ο διευθυντής. Αυτός τους επιβλέπει και τους απασχολεί.
αυτά μονοελλανταακούμε
Σε ποιο νόμο λέει ότι ο διευθυντής απασχολεί τους μαθητές; Το έχω ψάξει και δεν έχω βρει κάτι. Που θέλω να καταλήξω ότι υπάρχει κενό νόμου.
Ας σκεφτούμε απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα κατά τη λειτουργία ενός σχολείου1. Όλα όσα τελούν υπό την ευθύνη του διευθυντή τα εκτελεί ο ίδιος προσωπικά;2. Αν απουσιάζει κάποια ή κάποιες μέρες (ασθένεια πχ) ο εκπαιδευτικός γενικής τι κάνει ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός ειδικής (ΤΕ ή παράλληλη); Και αν δεν κάνει τίποτα (αφού δεν λειτουργεί το τμήμα και δεν προσφέρει υποστήριξη στο κενό) πως πληρώνεται/καταχωρίζονται οι ώρες του;
1. Όχι, φυσικά. Η εγκύκλιος δείχνει ποιος θα φροντίσει για το τμήμα, που μέχρι πρότινος θα είχε κενό, επειδή απουσιάζει ο εκπαιδευτικός γενικής.2. Τώρα θα λειτουργεί το τμήμα, εφόσον ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής θα κάνει επαναλήψεις. Έτσι, καταχωρίζονται οι ώρες του.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάθε σύμβουλος λέει τα δικά του και ότι αντί να λύσει απορίες η διευκρινιστική, μάς δημιούργησε περισσότερες.
2. Ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κάνοντας επαναλήψεις ασκεί διδακτικό έργο λοιπον. Το οποίο διδακτικό έργο δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την εγκύκλιο! Και επιμένετε ακόμα να το λέτε αγαπητέ συνάδελφε!1. Η εγκύκλιος αναφέρει συγκεκριμένα πως ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες υποστήριξης στο τμήμα. Υπηρεσίες υποστήριξης, λοιπόν, δεν αναφερει πουθενά πως αναλαμβανει τη θέση του εκπαιδευτικού γενικής. Εκτός αν το γράφει κάπου αλλού και να μας το υποδείξετε.
Stroumfaki, οι οδηγίες που δόθηκαν στα σχολεία της δικής μας ΔΔΕ είναι ότι όταν απουσιάζει ο εκπαιδευτικός γενικής, ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής δεν προχωράει παρακάτω στην ύλη. Παρέχει υποστήριξη στο τμήμα για καλύτερη κατανόηση, εμπέδωση της ήδη διδαχθείσας ύλης. Το τμήμα δεν κάνει κενό.Αν διαφωνείς τότε μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα του jimpan: Αν απουσιάζει κάποια ή κάποιες μέρες (ασθένεια πχ) ο εκπαιδευτικός γενικής τι κάνει ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός ειδικής (ΤΕ ή παράλληλη); Και αν δεν κάνει τίποτα (αφού δεν λειτουργεί το τμήμα και δεν προσφέρει υποστήριξη στο κενό) πως πληρώνεται/καταχωρίζονται οι ώρες του;