*

Αποστολέας Θέμα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΑΕ/ΥΜΕΠΑΛ  (Αναγνώστηκε 136 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος math4732

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΑΕ/ΥΜΕΠΑΛ
« στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 09:43:49 pm »
Καλησπέρα σας!! Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει έγγραφο ή ΦΕΚ που να αναφέρει ότι ένας μαθηματικός ΜΝΑΕ/ΥΜΕΠΑΛ έχει την υποχρέωση να υπογράφει το απουσιολόγιο και το δικαίωμα να βάζει ωριαίες όταν λείπει ο πρώτος καθηγητής. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου απαντούσατε. Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΑΕ/ΥΜΕΠΑΛ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:43:34 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 10:08:35 pm »
Καλησπέρα σας!! Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει έγγραφο ή ΦΕΚ που να αναφέρει ότι ένας μαθηματικός ΜΝΑΕ/ΥΜΕΠΑΛ έχει την υποχρέωση να υπογράφει το απουσιολόγιο και το δικαίωμα να βάζει ωριαίες όταν λείπει ο πρώτος καθηγητής. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου απαντούσατε. Ευχαριστώ πολύ!
Εγώ ξέρω πως απαγορεύεται ο συνεργάτης καθηγητής να υπογράφει το απουσιολόγιο. Όταν λείπει ο υπεύθυνος καθηγητής τότε έχουν οι μαθητές κενό. Εδώ ένα σχετικό άρθρο.

https://vaspapachristou.gr/%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB-%CF%80%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB-2023-2024/
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2025, 10:12:25 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 10:29:40 pm »
Έχω εργαστεί ως ΜΝΑΕ, αλλά και ως πρώτη καθηγήτρια γενικής που συνεργάστηκα με εκπαιδευτικό ΜΝΑΕ. Σε ένα σχολείο όταν έλειπε ο πρώτος καθηγητής τα παιδιά έκαναν κενό και δεν υπογραφαμε απουσιολογια. Κάποια στιγμή μου είχαν πει ότι πριν χρόνια ένας συνάδελφος είχε ρωτήσει στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα και είχαν στείλει έγγραφο που έγραφε τα παραπάνω. Αυτό το έγγραφο δε το βρήκαμε πουθενά. Στα υπόλοιπα σχολεία κάναμε κανονικά μάθημα και δίναμε και ωριαίες, αν χρειαζόταν. Έκανα και την επιμόρφωση του ΙΕΠ και μας έλεγαν ότι ο ΜΝΑΕ έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα με τον πρώτο καθηγητή. Τώρα το τι θα γίνει αν υπάρξει κάποια στραβή, κανένας δε μπορεί να το απαντήσει και δεν είναι ξεκάθαρο στο ΦΕΚ. Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι διευθυντές υποχρεωνουν τους ΜΝΑΕ να κάνουν μάθημα και να υπογράφουν απουσιολογια.

Αποσυνδεδεμένος math4732

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 10:43:02 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ! Ρώτησα τον υποδιεθυντή αν θα μπαίνω κανονικά ενώ λείπει η πρώτη καθηγήτρια και μου είπε ότι θα μπαίνω. Εγώ θα ήθελα να κάνω μία συζήτηση με τη διευθύντρια έχοντας όμως στην κατοχή  μου ένα έγγραφο γιατί με τα λόγια θα μου πει και εκείνη να μπαίνω. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Να στείλω στο υπουργείο ερώτηση; Δεν έχω βρει να το γράφει κάπου ξεκάθαρα πάντως ότι ο ΜΝΑΕ υπογράφει κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:43:34 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 10:52:11 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ! Ρώτησα τον υποδιεθυντή αν θα μπαίνω κανονικά ενώ λείπει η πρώτη καθηγήτρια και μου είπε ότι θα μπαίνω. Εγώ θα ήθελα να κάνω μία συζήτηση με τη διευθύντρια έχοντας όμως στην κατοχή  μου ένα έγγραφο γιατί με τα λόγια θα μου πει και εκείνη να μπαίνω. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Να στείλω στο υπουργείο ερώτηση; Δεν έχω βρει να το γράφει κάπου ξεκάθαρα πάντως ότι ο ΜΝΑΕ υπογράφει κανονικά.
Πουθενά δε θα το βρεις γραμμένο αυτό. Είχα μιλήσει με το συνάδελφο που το είχε ψάξει στο υπουργείο και μου είπε ότι είχε υπογραμμίσει κάποια κομμάτια του ΦΕΚ και μίλησε με τον υπεύθυνο του προγράμματος ΜΝΑΕ στο υπουργείο. Τις επόμενες μέρες τον κάλεσε ο υπεύθυνος και του είπε ότι έστειλε έγγραφο στο σχολείο, το οποίο όμως δεν είχε ο ίδιος. Θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο. Καλύτερα εγγράφως για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και να σου απαντήσουν. Εγω δεν ασχολήθηκα, γιατί ήταν ήδη αργά όταν τα έμαθα όλα αυτά.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 11:07:40 pm »
Τούτα δω γράφει η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6598 Τεύχος Β 21 Νοεμβρίου 2023).

"2. Υποχρεώσεις Υπευθύνου Καθηγητή Μαθήματος (ΥΜ):

Πέραν των προβλεπόμενων στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο εκπαιδευτικός υπεύθυνος του μαθήματος οφείλει να συνεργάζεται ως μέλος της Διδακτικής Ομάδας με τον Συνεργάτη Καθηγητή Μαθήματος (ΣΜ).

Υποχρεώσεις Συνεργάτη Καθηγητή Μαθήματος (ΣΜ):

Επιτελεί το έργο της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΕΔ) που του ανατίθεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων (ΣΔ).

Συνεργάζεται ως μέλος της Διδακτικής Ομάδας από κοινού με τον Υπεύθυνο Καθηγητή Μαθήματος (ΥΜ).

Συμμετέχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της συνδιδασκαλίας με σκοπό την εκμετάλλευση του μέγιστου των δυνατοτήτων που παρέχει η μορφή αυτή της διδασκαλίας, συμμετέχει ενεργά στις σχετικές επιμορφωτικές συναντήσεις, σε δειγματικές διδασκαλίες κ.λπ. και σε όλες τις προβλεπόμενες και σχετικές με το αντικείμενό του δράσεις της Πράξης «Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Συμμετέχει στην περιγραφή των επιδόσεων των μαθητών/-τριών και στην ανατροφοδότηση των μαθητών/τριών και γονέων/κηδεμόνων.

Αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των ανατιθέμενων στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» εργασιών (συμπλήρωση εγγράφων, σύνταξη σύντομων εκθέσεων κ.λπ.).

Συμμετέχει στο Σύλλογο Διδασκόντων (ΣΔ) και τις Παιδαγωγικές Συνεδριάσεις του, καθώς και στα συμβούλια τάξης."

Δε βλέπω κάπου να προβλέπει πως ο συνεργάτης καθηγητής μπορεί να υπογράψει απουσιολόγιο. Είναι μόνο στα καθήκοντα του υπεύθυνου καθηγητή.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2025, 11:10:14 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος math4732

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 15, 2025, 11:09:58 pm »
Κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ διότι με βοηθάτε πραγματικά. Και εγώ αυτήν την ένσταση έχω δεν το γράφει ξεκάθαρα. Να στείλω στο υπουργείο στην φόρμα επικοινωνίας που έχει ή προτείνετε κάπου αλλού;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193362
  • Σύνολο θεμάτων: 19562
  • Σε σύνδεση σήμερα: 594
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)